ÇEVRE - 19 Aralık 2023 Salı 14:08

Başkan Gürbüz, “İsrail zulmünü her fırsatta dile getireceğiz”

A
A
A
Başkan Gürbüz, “İsrail zulmünü her fırsatta dile getireceğiz”

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, Gazze’de yaşanan katliam ve soykırıma tepki olarak bir uygulamayı daha başladıklarını belirtti. Başkan Gürbüz, Elbistan’da trafik ışıkları bundan sonra İsrail’e dur de, Özgür Gazze olarak yanacak” dedi.


Gazze’de ki mazlumlara destek vermeye devam edeceklerini ifade eden Başkan Mehmet Gürbüz, İsrail’in zulmüne karşı da saflarını belli etmeye devam edeceği vurgusu yaptı ve “İsrail zulmünü her fırsatta dile getireceğiz” dedi.


İsrail’in, 7 Ekim’den bu yana acımasızca sürdürdüğü saldırı ve bombardıman sonucu Gazze’de hayatını kaybedenlerin sayısı çoğunluğu çocuk olmak üzere 19 bini geçti. Türkiye ve dünyanın birçok ülkesinde İsrail’in bu zulmüne yönelik olarak tepkiler sürüyor. Elbistan’da da başta İsrail menşeli ürünlerin boykotuyla birlikte Filistin halkının yaralarına merhem olmayı amaçlayan yardım çalışmaları da düzenleniyor.


İsrail’in masumları katletmesine tepki gösteren kurumların başında ise Elbistan Belediyesi geldi. Belediyeye ait sosyal tesislerde İsrail menşeli ürünlerin satışını durduran Elbistan Belediyesi, personellerin maaş ödemeleri için de TROY Kart’a geçileceğini duyurmuştu.


Elbistan Belediyesi, bu yöndeki çaba ve çalışmalarına farklı bir boyut kattı. Pandemi döneminde de benzer bir uygulamaya imza atan Elbistan Belediyesi, bu kez trafik ışıklarını Gazze halkı ile dayanışma için kullandı.


İlçe merkezindeki ana arterlerdeki trafik ışıklarının ‘kırmızı’ lambasına İsrail’in zulmüne dikkat çekmek amacıyla ‘İsrail’e dur de’ yazıldı. Yeşil lambaya ise, ‘Özgür Gazze’ yazılarak zor günlerden geçen Filistin halkına destek mesajı verildi.


Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, "İsrail’in yaklaşık 2,5 aydır saldırdığı Gazze’de 53 bin ton bomba kullanarak soykırım gerçekleştirdiğini belirten Gürbüz, “Dünyanın gözü önünde yaklaşık 20 bin masumu katleden ve eşi benzeri görülmemiş bir insanlık suçu işleyen İsrail’in yaptığı zulme, işlediği soykırıma sessiz kalmamız mümkün değil. İsrail’in, tüm dünyanın gözü önünde hastaneleri bombalayarak, kadınların ve çocukların kanlarını dökmesinin hiçbir haklı sebebi olamaz. Gazzeli mazlumların arş-ı âlayı titreten feryatları yüreklerimizi dağlarken İsrail’in ’zulm ile abad olanın ahiri berbat olur’ gerçeği ile yüzleşecekleri günün geleceğini de biliyoruz. Çoğu çocuk ve kadın, 19 binden fazla masumun şehit edildiği, 1 milyondan fazla insanın evinden yuvasından edildiği bu vahşetin faillerini ve destekçilerini insanlığın vicdanına havale ediyoruz” dedi.


Trafik ışıklarındaki mesajın anlamının sembolik olduğu kadar önemli olduğuna işaret eden Başkan Gürbüz, “İlçemizdeki trafik ışıklarında bir düzenleme yaptık. Gazze’deki mazlumlara mesaj verirken İsrail’in zulmüne karşı da safımız belli olsun istedik” ifadelerini kullandı.



Başkan Gürbüz, “İsrail zulmünü her fırsatta dile getireceğiz”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Oğul annesinin sevgilisini bıçakladı, anne ise polis memurunu tokatladı Aksaray’da 20 yaşındaki genç, annesinin sevgilisini bıçakla göğsünden ve sırtından bıçakla ağır yaraladı. Gözaltına alınan oğlunun yanına gelen anne ise, hastanede saldırdığı polis memurunu tokatladı. Olay, Hacılar Harmanı Mahallesi Selçuk Caddesi üzerinde bulunan 4 katlı apartmanın 3. katında yaşandı. Edinilen bilgiye göre, annesinin evine gelen 20 yaşındaki Cumali M., evde annesini sevgilisi olduğu iddia edilen Gökhan I. (38) ile birlikte yakaladı. Eline bıçağı geçiren genç, Gökhan I’ya saldırıp göğsünden ve sırtından bıçakladı. Ağır yaralı şekilde evden çıkıp asansör boşluğuna kadar kaçabilen şahıs, kanlar içinde yere yığıldı. Kavga seslerini duyan apartman sakinleri durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralıya ilk müdahaleyi apartman içerisinde yaptı. Bu sırada apartman boşluğuna gelen eli bıçaklı genç, yaralı şahsı tekrar bıçaklamak istedi. Sağlık ekipleri gence müdahale ederken, polis ekipleri olay yerine takviye ekip istedi. Polisi gören genç, elindeki bıçakla kaçtı. Polis ekiplerinin takibi sonucu genç bir arka sokaktaki arazide yakalanarak gözaltına alındı. Yaralı adam, ambulansla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Gözaltına alınan Cumali M., polis ekiplerince sağlık kontrolünden geçirilmek üzere hastaneye getirildi. Hastaneye oğlunun yanına gelen anne Aslı D. (38), polis ekipleriyle tartıştı. Oğlunun kelepçelerinin çıkarılmasını talep eden anneye polis ekipleri müdahalede bulundu. Genç polis memurlarına uzun süre güçlük çıkarırken, hastanede herkese bağıran anne polis memuruna herkesin içinde tokat attı. Yediği tokatla neye uğradığını şaşıran polis memuru, bekçilerle birlikte kadını ters kelepçe takarak etkisiz hale getirdi. Etkisiz hale getirilen kadın da oğluyla birlikte gözaltına alındı. Sağlık kontrolünden geçirilen anne ve oğlu, ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Ameliyata alınan Gökhan I.’nın ise sağlık durumunun ağır olduğu öğrenildi. Tokat yiyen polis memurunun da kadından şikayetçi olacağı öğrenildi. Olayla ilgili Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığınca tahkikat başlatıldı.