GÜNDEM - 26 Mayıs 2026 Salı 10:20

Kahramanmaraş’ta bir berber özel bireye meslek kapısı açtı

A
A
A
Kahramanmaraş’ta bir berber özel bireye meslek kapısı açtı

Kahramanmaraş’ta bir berber, iş yerine çırak olarak aldığı 16 yaşındaki zihinsel engelli Yusuf’a meslek öğreterek destek oluyor. Yusuf, Kurban Bayramı öncesi yaşanan yoğunlukta ustalarıyla birlikte çalışıyor.


Kurban Bayram öncesinde berberler yoğun mesai yapıyor. Kahramanmaraş’ta berberlik yapan Ahmet Ceyhan, 16 yaşındaki zihinsel engelli Yusuf Emre Şahan’a mesleğin inceliklerini öğretiyor. İlk işe başladığında birçok işi yapmakta zorlanan Yusuf şimdi ekibin bir parçası olarak müşterileri karşılıyor, saç yıkayıp müşterilerle ilgilenerek berber dükkanındaki işleyişe destek veriyor.



"İnşallah iyi bir sanatkar, iyi bir usta olacak"


Berber Ahmet Ceyhan, Yusuf ile yaklaşık 8 ay önce tanıştıklarını belirterek, özel bireylerin sosyal hayat ve meslek edinme konusunda desteklenmesi gerektiğini söyledi.


Yusuf’un bayram dönemi gibi yoğun süreçlerde kendilerine yardımcı olduğunu belirten Ceyhan, "Yusuf kardeşimiz çok değerli bir kardeşimiz ve özel bir bireyimiz. Bu Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı’nda bizim asistanlığımızı yapıyor. İnşallah iyi bir sanatkar, iyi bir usta olacak. Bu kardeşlerimizin sanata tutunmaları için bizlerin her daim destek olması gerekiyor. Hayata ve sanata ilk önce iletişimle başladık. Daha sonra kişisel bakımla bunu sürdürdük. Yusuf kardeşimiz saç, yüz ve tırnak bakımı gibi kişisel bakım süreçlerini öğrendi. Kendisi bu konuda artık çok hassas ve başarılı. Yusuf’un bir hedefi var. Önce okulunu tamamlayacak, ardından ustalık yolunda ilerleyecek. İnşallah iyi bir sanatkar olacak" diye konuştu.


Yusuf Emre Şahan da, "Çalıştığım ilk yer burası, şimdi saç yıkıyorum. Maske sürüp bakım yapabiliyorum. İleride berber ustası olmak istiyorum. Diğer bayrama saç tıraşı da yapmak istiyorum" dedi.



Kahramanmaraş’ta bir berber özel bireye meslek kapısı açtı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep GAHİB Başkanı Zeynal Abidin Kaplan: Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB) Başkanı Zeynal Abidin Kaplan, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, bayramların toplumsal kenetlenme için en büyük güç olduğunu vurguladı. Kaplan, "Birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz sürece her türlü zorluğun üstesinden gelebiliriz" dedi. Dünya halı ticaretinin merkezi Gaziantep’ten tüm İslam alemine birlik mesajı geldi. Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Zeynal Abidin Kaplan, Kurban Bayramı vesilesiyle yayımladığı mesajında, bayramların toplumsal birlik, beraberlik ve dayanışmayı güçlendiren en önemli manevi değerlerden biri olduğuna dikkat çekti. "Bayramlar insanları birbirine bağlayan şefkat köprüleridir" Kurban Bayramı’nın yalnızca dini bir vecibenin yerine getirilmesi olmadığını, aynı zamanda insanları birbirine bağlayan şefkat köprüleri kurduğunu ifade eden Başkan Zeynal Abidin Kaplan, "Bayramlar; kırgınlıkların unutulduğu, sevgi, saygı ve hoşgörünün hâkim olduğu müstesna günlerdir. Kurban Bayramı ise paylaşmanın, ihtiyaç sahiplerini gözetmenin ve toplumsal dayanışmanın en güzel örneklerinin sergilendiği kutsal bir zaman dilimidir. Bu özel günlerde büyüklerimizi ziyaret etmeli, küçüklerimizi sevindirmeli, ihtiyaç sahiplerine destek olmalı ve ortak değerler etrafında kenetlenerek birlik ruhunu hep birlikte yaşatmalıyız" ifadelerini kullandı. "Bayramlar bizlere dayanışmanın gücünü hatırlatıyor" Toplumda huzur, barış ve kardeşlik ortamının güçlenmesinde bayramların oynadığı role değinen Kaplan, bu özel günlerin ekonomik ve sosyal zorluklara karşı bir kalkan olduğunu belirtti. GAHİB Başkanı Kaplan, "İnsanlar arasındaki gönül bağlarını kuvvetlendiren bayramlar, toplumsal kaynaşmaya eşsiz katkılar sunmaktadır. Birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz sürece hem sektörel hem de toplumsal olarak her türlü zorluğun üstesinden gelebiliriz. Bayramlar, bizlere paylaşmanın bereketini ve dayanışmanın gücünü bir kez daha hatırlatmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle, başta halı ihracat ailemiz ve hemşehrilerimiz olmak üzere, tüm İslam aleminin mübarek Kurban Bayramı’nı kutluyor; bayramın sağlık, huzur, mutluluk ve bereket getirmesini temenni ediyorum" ifadelerine yer verdi.
Gaziantep Gaziantep’te mezarlıklar ve şehitlikler Arefe günü doldu taştı Gaziantep’te Kurban Bayramı öncesi mezarlıklarda ve şehitliklerde yoğunluk oluştu. Arefe günü yakınlarının kabrini ziyaret eden vatandaşlar ve şehit aileleri duygusal anlar yaşadı. İslam aleminin yarın idrak edeceği Kurban Bayramı öncesi Gaziantep’te Arefe günü vatandaşlar mezarlıklara ve şehitliklere akın etti. Şehitliğe gelen aileler, şehitlerin kabirlerini ziyaret ederek Kur’an-ı Kerim okudu, dualar etti. Bazı vatandaşlar, mezar başında gözyaşlarına hakim olamazken, bazı aileler çocuklarıyla birlikte mezarlığa geldi. Mezarların etrafında temizlik yapan vatandaşlar, yanlarında getirdikleri şekerleri ise çocuklara dağıttı. Ziyaretler sırasında mezarlık çevresinde trafik zaman zaman durma noktasına gelirken polis ekipleri mezarlık çevresinde ve içerisinde güvenlik tedbirleri aldı. Şehitlikte duygusal anlar Şehit yeğeni İbrahim Halil Açıkgöz’ün mezarını ziyaret ettiğini söyleyen halası, "Onsuz bayramlar çok zor geçiyor. Hiç kolay değil. Bayramları bayram gibi yaşayamıyoruz" dedi. Şehit İbrahim Halil Çetinkaya’nın babası Mehmet Çetinkaya ise, "Oğlum 2017 yılında şehit oldu. Acımız hala taze, Allah kimseye yaşatmasın. Yine de vatan sağ olsun. Ne mutlu ki bize şehit babası ve annesiyiz. Bayramlar buruk geçiyor, söyleyecek kelime bulamıyoruz. Her bayram ve her cuma ziyarete geliyoruz" ifadelerini kullandı. "Annem ve babamın mezar ziyaretine geldim" Anne ve babasının mezarını ziyaret ettiğini söyleyen Nesrin Çöpoğlu, "Annem ve babamın mezar ziyaretine geldim. Tüm geçmişlerimizin ruhuna dua okuduk. Bayramlarda ailelerimizin olmaması bize çok hüzün veriyor. Bayramlar buruk geçiyor" diye konuştu. "Bayramlarda daha çok buruk oluyoruz" Trafik kazasında kaybettiği oğlunun mezarını ziyaret eden Naciye İşgören ise, "Oğlum geçen yıl bayramın ikinci günü trafik kazasında hayatını kaybetti. Sabah erken saatlerde oğlumun mezarına geldim. Benim bayramın bu şekilde geçiyor. Bayramlarda daha çok buruk oluyoruz daha çok üzgün oluyor. Mezarına gelince kendisini görmüş gibi hissediyorum" şeklinde konuştu.