ÇEVRE - 04 Ocak 2026 Pazar 11:23

Kahramanmaraş’ta kar temizliği

A
A
A
Kahramanmaraş’ta kar temizliği

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şehir ve ilçe merkezlerinin yanı sıra sorumluluk sahasındaki kırsal mahalle yollarının da ulaşıma açık tutulması için kar temizleme çalışmalarını durmaksızın sürdürüyor.


Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şehir genelinde etkisini sürdüren olumsuz hava şartlarının ulaşımı ve günlük yaşamı aksatmaması için karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Büyükşehir ekipleri, şehir merkeziyle birlikte ilçe ve kırsal mahallelerde de yoğun bir kar mesaisi yürütüyor. Şehir ve ilçe merkezlerinde özellikle ana arterler başta olmak üzere cadde, bulvar ve sokaklarda kar küreme ve tuzlama çalışmaları titizlikle gerçekleştiriliyor. Ulaşımın aksamaması için gece gündüz sahada olan ekipler, yolların açık tutulmasını sağlıyor. Büyükşehir belediyesinin sorumluluk alanında bulunan kırsal mahalle yollarında da çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ile Kuzey İlçeler Dairesi Başkanlığı koordinesinde yürütülen kar küreme faaliyetleri sayesinde yerleşim yerlerinin ulaşımı kesintisiz şekilde sağlanıyor. Tuzlama uygulamalarıyla da buzlanmaya karşı önleyici tedbirler alınıyor. Büyükşehir belediyesinden yapılan açıklamada, olumsuz hava şartları sona erene kadar karla mücadele çalışmalarının kesintisiz şekilde devam edeceği vurgulandı. Ayrıca vatandaşların karşılaştıkları sorunlar ve karla mücadele taleplerini ALO 153 Çağrı Merkezi üzerinden iletebilecekleri belirtildi.



Kahramanmaraş’ta kar temizliği

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adıyaman Kayaönü Mahallesi’nde 12 derslikli ilk ve ortaokulun temeli atıldı Adıyaman’da Kayaönü Mahallesinde 12 derslikli ilk ve ortaokulun binasının temeli düzenlenen törenle atıldı. Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından yürütülen yeniden inşa çalışmaları kapsamında eğitime yönelik yatırımlar sürerken, merkeze bağlı Kayaönü Mahallesi’nde yapılacak 12 derslikli ilk ve ortaokulun temel atma töreni gerçekleştirildi. Vali Osman Varol, eğitime yapılan her yatırımın Türkiye’nin ve Adıyaman’ın aydınlık yarınlarına atılan en güçlü adım olduğunu vurgulayarak, "Adıyaman’da bugün sadece binalar değil, hayat yeniden kuruluyor. Şehrimizi ayağa kaldırırken geleceğimizi de ihmal etmiyoruz. Devletimizin güçlü desteği ve milletimizin sarsılmaz inancıyla şehrimizi eğitim yatırımlarıyla cazibe merkezlerine dönüştürüyoruz. Bu okullarda yetişecek evlatlarımız, ailesine, vatanına, milletine ve ülkesine hayırlı hizmetler sunacak, medeniyet güneşimizi dünyanın zirvesine taşıyacaktır. 2026-2027 eğitim öğretim yılında hizmete sunulacak bu önemli yatırımın, çocuklarımızın hayallerine ışık tutmasını, başarılarla dolu bir geleceğe kapı aralamasını temenni ediyor, ilimize ve Kayaönü Mahallemize hayırlı olmasını diliyoruz"dedi. Temel atma törenine Vali Osman Varol, Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, İl Jandarma Komutanı Albay Fahri Semiz, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.
Ankara Bakan Gürlek: "Genel af ya da şahsa özgü bir düzenleme olmayacak Adalet Bakanı Akın Gürlek, Terörsüz Türkiye süreci ile ilgili nihai raporun Meclise sunulduğunu belirterek, "Şahsi cezasızlık algısı, genel af ya da şahsa özgü bir düzenleme olmayacak" dedi. AK Parti Grup Toplantısı öncesi açıklamalarda bulunan Bakan Gürlek, Terörsüz Türkiye süreci ile ilgili nihai raporun Meclise sunulduğunu ve nihai amacın terör örgütünün önce silah bırakması ardından kendini feshetmesi olduğunu belirtti. Ayrıca Gürlek, suça sürüklenen çocuklarla ilgili de Aile Bakanlığı ile ortak çalışma yaptıklarını ifade etti. "Genel af olmayacak" Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan hakkında gündemde olan ‘umut hakkı’na farklı bir bakış açısıyla baktıklarını, raporda; genel bir af olmayacağını ifade eden Gürlek, "Terörsüz Türkiye süreci ile ilgili nihai rapor Meclise sunuldu. Adalet Bakanlığı olarak kanunların yapılması için bir ekip oluşturduk. Meclisimiz bu konuda ihtiyaç duyarsa teknik ekibimiz her zaman hazır. Öncelikli olarak Terörsüz Türkiye süreci gündemde. Nihai amaç terör örgütünün tamamen silah bırakması, sonra kendini feshetmesi. Ondan sonra takdir artık Meclise ait. Ama şunu belirtmek istiyorum şahsi cezasızlık algısı, genel af ya da şahsa özgü bir düzenleme olmayacak" diye konuştu. "Maalesef çocuklar şiddete meyilli bir yapıya teşvik ediliyor" Son zamanlarda Türkiye’nin gündeminde olan suça sürüklenen çocuklarla ilgili de açıklamalarda bulunan Gürlek, çocukların suç örgütleri tarafından kullanıldığını belirterek, "Suç örgütlerinin çocukları kullandığını tespit ettik. Bu konuda Mecliste bir komisyon kuruldu. Maalesef çocuklar şiddete meyilli bir yapıya teşvik ediliyor. Bu konuda çalışıyoruz. 11. yargı paketi zaten önemli değişiklikler barındırıyor. 12. yargı paketi henüz meclise gelmedi, çalışmalar devam ediyor. Ayrıca sosyal medya düzenlemesi paketini de koymak istiyoruz. 15 yaşından küçük çocuklarımız için Aile Bakanlığımız çalışma yapıyor. Biz de Adalet Bakanlığı olarak 15 yaş üstü kişilerle ilgili çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmaları da kısa sürede pakete koyacağız" ifadelerine yer verdi.