EĞİTİM - 22 Haziran 2025 Pazar 12:07

Kahramanmaraş’ta öğrenciler sınavdayken aileler de dışarıda dua etti

A
A
A
Kahramanmaraş’ta öğrenciler sınavdayken aileler de dışarıda dua etti

Kahramanmaraş Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) heyecanı sabahın erken saatlerinde başladı. Binlerce öğrenci, üniversite hayaline bir adım daha yaklaşmak için sınav salonlarının yolunu tutarken aileler ise dışarıda dua etti.


Onikişubat ilçesindeki Ondokuz Mayıs Lisesi’nde sınav yoğunluğu yaşandı. Öğrenciler sınav saatinden önce okul bahçesinde toplanırken okul dışında ise en az öğrenciler kadar heyecanlı olan aileler bekleyişe geçti. Veliler, çocukları için Kur’an okuyup dua ederken bazı aileler ise ellerinde su, şeker ve dualarla sınav bitim saatini beklemeye başladı.



Kahramanmaraş’ta öğrenciler sınavdayken aileler de dışarıda dua etti

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük Kar yağışını duyan soluğu burada aldı Kar yağışını fırsat bilen vatandaşlar, Karabük’ün yüksek kesimlerine akın ederek ateş yakıp fotoğraf çektirirken karın keyfini doyasıya çıkardı. Karabük’ün yüksek kesimlerinde kar yağışı gecenin ilerleyen saatlerinde de etkisini sürdürdü. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarısının ardından özellikle yüksek rakımlı bölgelerde başlayan kar yağışı, Safranbolu-Bartın kara yolunu beyaza bürüdü. Karayolları ekipleri, daha önce yaptıkları hazırlıklar kapsamında bölgede kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kar yağışını fırsat bilen vatandaşlar, bin 30 rakımlı Ahmetusta Geçidi’ne akın etti. Bölgeye gelenler ateş yakarak ısınırken, bol bol fotoğraf çektirip karın keyfini çıkardı. İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri de bölgede denetim yaptı. Ekipler, kış lastiği bulunmayan sürücüleri olası olumsuzluklara karşı uyararak, bölgeyi terk etmeleri gerektiğini bildirdi. Sürücülere kar yağışı ve buzlanmaya karşı uyarılarda bulunuldu. Ahmetusta mevkiinde kar yağışının fazla olduğunu öğrendikten sonra eşi ve arkadaşları ile bölgeye geldiklerini ifade eden Selver Yıldırım, araçta kış lastiği bulunmasına rağmen gelmekte zorlandıklarını belirtti. Yıldırım, kar yağışı sonradan bölgedeki atmosferi güzel bulduğunu aktararak çok eğlendiklerini söyledi. Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Perşembe beldesinden kar için Safranbolu’ya Doğan marka otomobille gelen Alperen Demirkul, "Çok mutluyuz. Aracımızla gelirken biraz zorlandık ama burası beklentimizi karşıladı. Bütün gençler burada. Ekipler de çalışmalarını sürdürüyor" diye konuştu.