ASAYİŞ - 07 Nisan 2026 Salı 15:36

Masaj salonlarına fuhuş operasyonu

A
A
A
Masaj salonlarına fuhuş operasyonu

Kahramanmaraş merkezli, masaj salonu adı altında faaliyet gösteren iş yerlerine yönelik 8 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 23 şüpheli gözaltına alındı.


Alınan bilgiye göre, Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince, "fuhşa teşvik etmek, yaptırmak, aracılık etmek veya yer temin etmek, suç işlemek maksadıyla örgüt kurma, suçtan kaynaklanan mal varlığını aklama, Vergi Usul Kanunu’na muhalefet, cinsel saldırı, güveni kötüye kullanma, kötü muamele ve uyuşturucu madde bulundurma" suçlarına yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde operasyon gerçekleştirildi.


Soruşturma kapsamında Kahramanmaraş merkezli olmak üzere Tekirdağ, İstanbul, Sakarya, Ankara, Uşak, Mersin ve Gaziantep’te 4 iş yeri ile 25 şüpheliye ait adreslere 7 Nisan 2026 tarihinde eş zamanlı adli arama ve el koyma işlemi yapıldı.


Operasyonlarda 19’u Türk, 4’ü yabancı uyruklu olmak üzere toplam 23 şüpheli gözaltına alınırken, 2 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi. Yürütülen mali incelemelerde, şüphelilerin toplam 716 milyon 229 bin 126 lira 75 kuruşluk işlem hacmine ulaştığı belirlendi. Soruşturma kapsamında 25 şüpheliye ait banka, kripto varlık ve finansal hesaplara, ayrıca 6 konut, 1 tarla hissesi ve 12 araca el konuldu. Adreslerde yapılan aramalarda 2 uzun namlulu tüfek, 8 dolu kartuş, çok sayıda cinsel içerikli ürün, 234 bin TL, 1.000 dolar, 1.055 Eeuro ve 1.000 Tayland bahtı ile yaklaşık 1 milyon 360 bin TL değerinde ziynet eşyası, çok sayıda sentetik ilaç ve bir miktar esrar ele geçirildi. Operasyon kapsamında mağdur durumda olduğu değerlendirilen 7’si Türk, 14’ü yabancı uyruklu toplam 21 kadın koruma altına alındı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bayram sofralarında Bursa imzası Kurban Bayramı öncesinde ikramlık ve hediyelik ürün arayışı hız kazanırken, Bursa’nın coğrafi işaretli lezzetlerinden kestane şekeri bu yıl da bayram sofralarının öne çıkan tatları arasında yer alıyor. Bursa Nilüfer’de üretim yapan İlka Şekerleme, Kardelen ve Yaylacık markalarıyla iç pazara, Cardelion markasıyla ise yurt dışına yönelik hazırladığı kestane şekeri çeşitlerini tüketiciyle buluştururken, Bursa’nın simge lezzetini modern üretim anlayışıyla yaşatmayı sürdürüyor. Firma, sade, çikolatalı, cevizli, fındıklı ve fıstıklı çeşitlerin de aralarında bulunduğu yaklaşık 50 farklı ürün seçeneği sunuyor. Bayram ziyaretlerinde ikramlık ve hediyelik ürünlerin önemli bir yere sahip olduğunu belirten sektör temsilcileri, kestane şekerinin Bursa kültürünün en güçlü gastronomi değerlerinden biri olmayı sürdürdüğünü ifade ediyor. Özel kutu tasarımları ve farklı gramaj seçenekleriyle hazırlanan ürünler, hem aile ziyaretlerinde hem de kurumsal hediyelerde tercih ediliyor. Kardelen Kestane Şekeri E-Ticaret Müdürü Tolga Akgün de, kestanenin Türk mutfak kültüründe önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, Bursa kestane şekerinin ise yıllardır bayramların vazgeçilmez ikramları arasında bulunduğunu dile getirdi. Bayram dönemlerinde daha dengeli ve hafif ürünlere yönelimin arttığına dikkat Tolga Akgün, kestane şekerinin çikolata ve yoğun şerbetli tatlılara alternatif olarak öne çıktığını ifade ediyor. Kestanenin vitamin, mineral ve lif bakımından zengin yapısıyla dikkat çektiğini belirten Tolga Akgün, ürünlerin hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun modern tesislerde üretildiğini kaydetti. Kestanenin yalnızca şekerleme olarak değil; pasta, ezme ve püre gibi farklı formlarda da tüketildiğini vurgulayan Akgün, Bursa kestane şekerinin hem geleneksel lezzeti hem de şehre özgü kimliğiyle ön plana çıktığını söyledi. Kardelen markalı ürünler Bursa’daki satış noktalarının yanı sıra Türkiye genelindeki birçok mağazada tüketiciyle buluşurken, online sipariş sistemi üzerinden de erişilebiliyor. Bursa’yı simgeleyen özel ambalajlarla hazırlanan ürünler, özellikle bayram dönemlerinde şehir dışına gönderilen hediyelikler arasında da yer alıyor. Öte yandan ektör temsilcileri, yerli ve coğrafi işaretli ürünlerin tercih edilmesinin hem kültürel mirasın korunmasına hem de yerel üretimin desteklenmesine katkı sunduğunu vurguluyor.
Muğla Marmaris bayrama hazır Muğla’nın Marmaris ilçesinde turizmciler 9 günlük bayram tatili için hazırlıklar tamamlandı. Kurban Bayramı ve turizm sezonu için kent misafirlerini bekliyor. Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılması, Marmaris turizm sektöründe umutları artırdı. Mayıs ayında yavaş başlayan sezonun, bayramla birlikte hareketlenmesi bekleniyor. Otelcilerden restoran işletmecilerine, turizm temsilcilerinden esnafa kadar birçok sektör temsilcisi sezon için hazırlıklarını tamamladıklarını açıkladı. "Satışlar 10 Mayıs’tan sonra hızlandı" İçmeler’de otel işletmeciliği yapan Ülkü Mura, sezonun hava şartları ve bayramın Mayıs ayına denk gelmesi nedeniyle beklenenden yavaş başladığını söyledi. Mura, "Satışlarımız 10 Mayıs itibariyle artmaya başladı. Biz tesis olarak Nisan sonunda açıldık. Marmaris’te açılan birçok dört ve beş yıldızlı tesis sezona hazır durumda. Tüm işletmeler misafirlerini bekliyor" dedi. "Oteller ve restoranlar sezona hazır" Marmaris ve İçmeler’de hem otel hem restoran işletmeciliği yapan İdris Akgül ise bölgede hazırlıkların tamamlandığını belirterek bayramdan umutlu olduklarını ifade etti. Akgül, "Mayıs ayıyla birlikte sezon başlangıcına denk geldik. Hava da düzeldi çok şükür. İnşallah Kurban Bayramı ile birlikte Marmaris için güzel, bol kazançlı ve kazasız belasız bir sezon olur" diye konuştu. "Selimiye esnafı bayramı bekliyor" Selimiye Mahallesi’nde butik işletmeciliği yapan Sever Ayarcı Özönder de turizm hareketliliğinin artmasını beklediklerini ifade ederek, "Hazırlıklarımızı yaptık, misafirlerimizi bekliyoruz. Havalar da güzel gidiyor. Bayramın hareketli geçmesini umut ediyoruz. Turizmde ciddi bir canlanma yaşanmasını istiyoruz" dedi. "Bayram Marmaris’e hareket getirecek" Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Başkanı Cengiz Aygün ise mayıs ayının sonuna yaklaşılırken bölgede turizm hareketliliğinin başladığını söyledi. Aygün, "Sezon başı dediğimiz dönemde mayıs ayını yaşıyoruz ve birkaç gün sonra ayı kapatacağız. Bölgemizde turizm hareketliliği başladı. Devletimizin açıkladığı 9 günlük tatil programıyla Marmaris’te bayramı dolu dolu yaşayacağımız bir döneme giriyoruz" şeklinde konuştu. "Esnafa can suyu olacak" Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TURSAB) Bölge Temsil Kurulu Başkanı Suat Esin de yavaş başlayan sezonda bayram tatilinin sektör için önemli olduğunu vurguladı. TURSAB BTK Başkanı Esin, krizi fırsata çevirmenin önemine değinerek, "Tatil süresi kısa gibi görünse de 9 günlük süreçte Marmaris’te ciddi bir hareketlilik bekliyoruz. Bayramın esnafa can suyu olacağını düşünüyoruz" diye konuştu.
Muğla Marmaris bayrama hazır Muğla’nın Marmaris ilçesinde turizmciler 9 günlük bayram tatili için hazırlıklar tamamlandı. Kurban Bayramı ve turizm sezonu için kent misafirlerini bekliyor. Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılması, Marmaris turizm sektöründe umutları artırdı. Mayıs ayında yavaş başlayan sezonun, bayramla birlikte hareketlenmesi bekleniyor. Otelcilerden restoran işletmecilerine, turizm temsilcilerinden esnafa kadar birçok sektör temsilcisi sezon için hazırlıklarını tamamladıklarını açıkladı. "Satışlar 10 Mayıs’tan sonra hızlandı" İçmeler’de otel işletmeciliği yapan Ülkü Mura, sezonun hava şartları ve bayramın Mayıs ayına denk gelmesi nedeniyle beklenenden yavaş başladığını söyledi. Mura, "Satışlarımız 10 Mayıs itibariyle artmaya başladı. Biz tesis olarak Nisan sonunda açıldık. Marmaris’te açılan birçok dört ve beş yıldızlı tesis sezona hazır durumda. Tüm işletmeler misafirlerini bekliyor" dedi. "Oteller ve restoranlar sezona hazır" Marmaris ve İçmeler’de hem otel hem restoran işletmeciliği yapan İdris Akgül ise bölgede hazırlıkların tamamlandığını belirterek bayramdan umutlu olduklarını ifade etti. Akgül, "Mayıs ayıyla birlikte sezon başlangıcına denk geldik. Hava da düzeldi çok şükür. İnşallah Kurban Bayramı ile birlikte Marmaris için güzel, bol kazançlı ve kazasız belasız bir sezon olur" diye konuştu. "Selimiye esnafı bayramı bekliyor" Selimiye Mahallesi’nde butik işletmeciliği yapan Sever Ayarcı Özönder de turizm hareketliliğinin artmasını beklediklerini ifade ederek "Hazırlıklarımızı yaptık, misafirlerimizi bekliyoruz. Havalar da güzel gidiyor. Bayramın hareketli geçmesini umut ediyoruz. Turizmde ciddi bir canlanma yaşanmasını istiyoruz" dedi. "Bayram Marmaris’e hareket getirecek" Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Başkanı Cengiz Aygün ise mayıs ayının sonuna yaklaşılırken bölgede turizm hareketliliğinin başladığını söyledi. GETOB Başkanı Aygün, "Sezon başı dediğimiz dönemde mayıs ayını yaşıyoruz ve birkaç gün sonra ayı kapatacağız. Bölgemizde turizm hareketliliği başladı. Devletimizin açıkladığı 9 günlük tatil programıyla Marmaris’te bayramı dolu dolu yaşayacağımız bir döneme giriyoruz" şeklinde konuştu. "Esnafa can suyu olacak" Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TURSAB) Bölge Temsil Kurulu Başkanı Suat Esin de yavaş başlayan sezonda bayram tatilinin sektör için önemli olduğunu vurguladı. TURSAB BTK Başkanı Esin,krizi fırsata çevirmenin önemine değinerek "Tatil süresi kısa gibi görünse de 9 günlük süreçte Marmaris’te ciddi bir hareketlilik bekliyoruz. Bayramın esnafa can suyu olacağını düşünüyoruz" diye konuştu.
Erzurum EBBSK BAL’da kaldı: Oltu 25 Mart’ı 3 golle geçti Erzurum Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü ile Oltu 25 Mart Spor Kulübü arasında oynanan play-out mücadelesini 3-0 kazanan Erzurum temsilcisi, gelecek sezon da Bölgesel Amatör Lig’de mücadele etmeye hak kazandı. Bölgesel Amatör Lig’de kalma mücadelesinde Erzurum Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü ile Erzurum Süper Amatör Lig şampiyonu Oltu 25 Mart Spor Kulübü, Kazım Karabekir Stadyumu yanındaki Yüksek İrtifa Kamp Merkezi 1 Nolu Saha’da karşı karşıya geldi. Karşılaşmayı hakemler İrfan Çağrı Baş yönetti Maça etkili başlayan Erzurum Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü, 44’üncü dakikada Selahattin Seyhun’un golüyle 1-0 öne geçti. İlk yarının uzatma dakikalarında sahneye çıkan Kemalata Döner, 45+3’te attığı golle farkı ikiye çıkardı ve ilk yarı Erzurum ekibinin 2-0 üstünlüğüyle sona erdi. İkinci yarıda da üstün oyununu sürdüren Büyükşehir ekibi, 60’ıncı dakikada Kemalata Döner’in kendisinin ikinci, takımının üçüncü golünü kaydetmesiyle skoru 3-0’a taşıdı. Oltu 25 Mart Spor Kulübü’nde Doğukan Ekmekçi, 67. dakikada gördüğü direkt kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Karşılaşmanın kalan bölümünde başka gol olmayınca mücadeleyi 3-0 kazanan Erzurum Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü, gelecek sezon da Bölgesel Amatör Lig’de mücadele etme hakkını elde etti. Oltu 25 Mart Spor Kulübü ise Erzurum Süper Amatör Lig’de yoluna devam edecek.