SPOR - 28 Nisan 2025 Pazartesi 16:09

Offroad Şampiyonası’nın ilk ayağı tamamlandı

A
A
A
Offroad Şampiyonası’nın ilk ayağı tamamlandı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Kahramanlar Offroad Spor Kulübü ev sahipliğinde Kapıçam Tabiat Parkı’nda düzenlenen 2025 Türkiye Offroad Şampiyonası ilk ayağı tamamlandı.


Kahramanmaraş, hafta sonu adrenalin dolu anlara ev sahipliği yaptı. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Kahramanlar Offroad Spor Kulübü’nün ev sahipliğinde düzenlenen 2025 Türkiye Offroad Şampiyonasının ilk ayağı tamamlandı. Türkiye’nin dört bir yanından, tam 17 şehirden gelen 27 araç ve 54 sporcu, iki gün boyunca doğanın zorlu şartlarında mücadele etti. Özellikle değişken hava şartları ve çamurlu etaplar, yarışın temposunu daha da artırdı.


Yarışmacılar, parkurun doğal yapısına uyum sağlamak için teknik sürüş kabiliyetlerini ve hızlarını maksimum seviyeye çıkardı. İki gün süren kıyasıya rekabetin ardından, genel klasmanda Mustafa Gül - Serhat Dursun Akdemir ikilisi birinciliğe uzandı. İkinci sırada Ebubekir Uysal - Ali Seyda Kıvrak yer alırken, üçüncülüğü Caner Bal - Ramazan Karaçelik ekibi elde etti.


SSV kategorisinde ise mücadele en az genel klasman kadar çekişmeliydi. Salih Çarpışantürk - Mehmet Arda Demirkan ekibi birincilik kupasını kaldırırken, ikinciliği İsrafil Akyüz - Mert Tepe, üçüncülüğü ise Abdullah Turgut - Arda Şenay ikilisi aldı. Kadın sporcuların da büyük bir mücadele sergilediği yarışta, Gülten Toprak birinci oldu. Meryem Betül Kalyon ikinci, Çiğdem Özden ise üçüncü sırayı elde etti. Kadın sporcuların performansı, seyircilerden büyük alkış topladı. Yarışmada dereceye giren sporcular için, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde ödül töreni düzenlendi. Sporcular kupalarını alırken büyük sevinç yaşadı.



Offroad Şampiyonası’nın ilk ayağı tamamlandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Denizli Acil Durum Hastanesinde son hazırlıklar tamamlanıyor Denizli’de inşaat çalışmaları tamamlanan 500 Yataklı Acil Durum Hastanesi’nde ameliyathane, poliklinik ve servis odalarındaki tıbbi malzemelerin yerleştirilme çalışmaları büyük bir hızla devam ediyor. Modern yapısı ve ileri teknoloji tıbbi cihazlarla Denizli’de sağlık hizmetlerinin sunumunda önemli bir yeri olacak olan, 47 bin metrekare kapalı alana sahip 104 yoğun bakım yatağı ile birlikte toplam 500 yatak kapasitesine sahip Acil Durum Hastanesi’nde; 106 poliklinik, 14 ameliyathane, anjiyografi ünitesi, MR, BT, mamografi, röntgen, USG ve kemik dansitometri gibi ileri teknoloji tıbbi cihazlarımız bulunuyor. Hastanede son teknolojik tıbbi cihazlarla donatılan ameliyathaneler, ferah ve geniş poliklinik alanları, hasta ve yakınlarının konforu düşünülerek tasarlanan servis odalarında da hummalı çalışmalar devam ediyor. Birimlerde kapsamlı temizlik ve dezenfeksiyon işlemleri devam ederken, bir yandan da tıbbi cihazların kurulumu yapılıyor. Poliklinik ve servis odalarında hasta yatağı, televizyon, buzdolabı gibi araç ve gereçler yerleştiriliyor. Hastanede yürütülen son çalışmalarla ilgili açıklamada bulunan Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk Acil Durum Hastanesi’nin Denizli için önemli bir sağlık yatırımı olduğunu vurgulayarak, hastanedeki mefruşat yerleşimi ve cihaz kurulumlarının büyük bir hızla devam ettiğini söyledi. Son hazırlıkların tamamlandığını ifade eden İl Sağlık Müdürü Öztürk, "Ameliyathanelerimizden polikliniklerimize kadar hastanemiz en güncel standartlara uygun şekilde donatılıyor. Ekiplerimiz gece gündüz hastanemizi Denizli halkımızın hizmetine sunmak için çalışıyor. Yakın zamanda hastanemizin kapılarını vatandaşlarımıza açacağız" dedi.