POLİTİKA - 25 Mart 2019 Pazartesi 17:43

Vergili, “Polis akademisinin yüz karasıdır”

A
A
A
Vergili, “Polis akademisinin yüz karasıdır”

Basın mensupları ile bir araya gelerek gündeme dair açıklamalarda bulunan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Prof.

Basın mensupları ile bir araya gelerek gündeme dair açıklamalarda bulunan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ın şehitlere hakaret edecek duruma geldiğini belirterek polis akademisinin yüz karası olduğunu söyledi.


“Polis akademisinin yüz karasıdır”


AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ın kent meydanı hakkındaki açıklamalarına cevap veren Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, “Mevcut atamış aday o kadar cüretkar davranabiliyor ki şehitlerimize dahi hakaret edecek duruma gelmiş vaziyette. Kendisi bir polis akademisi mezunu olarak, polis akademisinin yüz karasıdır. Şehitlerimize hakaret verici boyutlarda bile konuşma yapabiliyor. Konuşmasında “Yani şimdi biz Allah’a dua mı edeceğiz? Allah’ım bize bir şehit gönder de biz bu meydanı kullanalım mı diyeceğiz? Elbette ki bizim şehitlerimiz değerlidir ama dirisi daha değerlidir" diyor. Diğer konuşmasında ise; "Bir şehidimizin cenazesi geldi. O’nu kaldırdık, bir kere cenaze kalkmış. Yıllar oldu o kent meydanı yapılmış , bir tane şehit cenazesi kalkmış , biri şehit biri normal şehit. Şimdi ne yapacağız? Burayı üçüncü kez kullanmak için Allah’a dua mı edeceğiz? Allah’ım bize şehit gönder de meydanı mı kullanacağız diyeceğiz? Bizim orada şehide vereceğimiz yarım saatlik bir zamandır" diyor. Evet görmüş olduğunuz gibi bu atanmış adayın psikolojisinin tamamen bozulmuş olduğunun bir göstergesi. Ne konuştuğunu artık bilmiyor. Adamın siyaset uğruna söyleyemeyeceği bir şey yok. Her şeyi söylüyor. Şehit cenazelerimiz ile bile bu şekilde konuşabilecek cüretkarlığı gösterecek bir kişinin Rafet Vergili’nin hakkında söylemiş olduğu sözler o kadar önemli değildir. Aziz şehitlerimize bu saygısızlığı yapan kişi gerçekten polis teşkilatının tam bir yüz karasıdır. Şimdi kendisine tekrardan kent meydanımız hangi anlamlarda kullanılmış söyleyeyim. 15 Temmuz’larda, devlet liderlerimiz geldiği zaman ve şehit cenazelerimiz geldiği zaman cenazemizi biz buradan uğurladık. Bunu çok basite indirerek konuşması normal. Şimdi gelmiş kent meydanını bugün bir şehir bahçesine çevirme düşüncesi hasıl olmuş” dedi.


İyi Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Dursun Altıparmak’ın Belediye Başkanlığı görevinde olduğu dönemlerde belediyecilik anlayışının olmadığını ifade eden Vergili, “Dursun Altıparmak Bey şu anda belediyecilikten bahsediyor. Onun dönemindeki Karabük gazetelerine bakalım. Burada halk hizmetin aksatılmasını istemiyor yazıyor. Çünkü belediyecilik diye bir şey yok. Her taraf virane içersinde. Hiç bir şeyi becerememiş, yapamamış. Sürekli olarak işçilerden ve işçiler ile olan sıkıntılardan bahsediyor. Yine bu gazete de ise Belediye işçisi rahatlayacak yazıyor. Belediye işçilerinin maaşlarını ve ikramiyelerini ödeyememiş. Ama bunun üstünden siyaset yapıyor” diye konuştu.


"Anketlerde çok ileride olduğumuzu görüyoruz"


“Biz anketlerde çok ileride olduğumuzu görüyoruz” diyen Vergili, “Ama bu seçimlerde anketlerin çok güvenilir olmadığı biraz ortada. Ama her anketin neticesinde de hemen hemen aynı yerdeyiz. Bazı noktalardan dolayı anketlere de pek fazla güvenelim demiyoruz. Biz çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Anketler de çok ilerideyiz ki diğer arkadaşların başarılı olmasına zaten imkan yok” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Düğün sezonu yaklaştı, gelinlik fiyatları belli oldu Gaziantep’te düğün sezonunun yaklaşmasıyla birlikte gelinliklere ilgi artarken son zamanlarda yoğun sipariş alınan gelinlikler de yeni sezonun fiyatları da belli oldu. Gaziantep’te düğün sezonunun yaklaşmasıyla birlikte gelin adaylarının gelinlik telaşı başladı. Gelinlik modası her sezon farklı tasarımlar ve detaylarla kendini yenilerken, son dönemlerde öne çıkan trendler arasında A kesim, helen ve balık model gelinlikler ve modern kesimler bulunuyor. Gelinlik mağazası işleten İlknur Akköz, gelin adaylarının genellikle inci detaylı, sadelik ve zarafeti ön planda tutarak tasarlanmış, düz kesim, az detaylı gelinliklerin sadelikten ve şıklıktan vazgeçmeyen gelin adayları için ideal tercihler arasında yer aldığını ifade etti. Akköz, gelin adaylarının genellikle gelinliği kiralamayı tercih ettiğini ve şehir dışından gelen gelinlerin ise satın almayı tercih ettiğini dile getirerek, “gelinlik kiralama ücretlerimiz 7 bin 900 TL’den başlayıp 150 bin TL’ye kadar devam ediyor. Satın alma durumunda ise gelinlik fiyatlarımız 65 bin TL’den başlıyor ve üst limitimiz bulunmuyor” dedi. “Gelin adayları rahat hissedecekleri hafif ürünleri tercih ediyorlar” 2024 yılı düğün sezonunda en çok tercih edilen gelinliklerden bahseden İlknur Akköz, “Gelinlik dünyasında her yıl olduğu gibi bu yılda değişen ve gelişen bir döneme giriyoruz. Müşterilerimizin, beklenti ve taleplerini karşılamak yönünde en iyi tasarımlar ve en iyi kumaşları hedefliyoruz. Bu yıl en çok tercih edilen ürünler, A kesim, helen ve balık modeller olup hafif, rahat 3D ve incilerle süslenmiş ürünler tercih ediliyor. Bu yıl gelinlerimiz geçen yıla göre kabarık ve ağır ürünler tercih etmiyorlar. Aksine içinde kendilerini rahat hissedecekleri hafif ürünleri tercih ediyorlar.” dedi. “Gelin adaylarının yüzde 70’i kiralamayı tercih ediyor” Gelinlik fiyatları hakkında bilgi veren Akköz, gelinlik alan vatandaşların memnun kaldığını dile getirdi. Akköz, “Gaziantep’te gelin adaylarımızın yüzde 70’i kiralamayı tercih ediyor. Yüzde 30’luk kısım ise şehir dışından geldiği için daha çok satın almayı düşünüyorlar. Gelinlik kiralama ücretlerimiz 7 bin 900 TL’den başlayıp 150 bin TL’ye kadar devam ediyor. Satın alma durumunda ise gelinlik fiyatlarımız 65 bin TL’den başlıyor ve üst limitimiz bulunmuyor. Gelinlik alan vatandaşlar bize her fırsatta ise aldıkları gelinliklerden çok memnun kaldıklarını dile getiriyorlar. Biz bir gelinimizi giydirip mutlu gönderdiğimizde onlar akrabalarına, eşlerine ve dostlarına bizi tavsiye ediyorlar. 2024 düğün sezonunun gelin adayları ve gelinlik sektörleri için parlak bir yıl olmasını diliyorum ” diye konuştu.
İstanbul 2 bin 500 metrekarelik diş hastanesi SGK ile anlaşma sağladı İstanbul Beykent Üniversitesi Diş Hastanesi, nitelikli sağlık hizmetlerini daha geniş kitlelere ulaştırmak için önemli bir adım atarak, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile anlaşma sağladı. Bu anlaşma ile SGK’ya bağlı olan vatandaşlar da hastaneden diş sağlığı hizmetlerinden faydalanabilecekler. Türkiye’nin sağlık hizmetlerindeki kalite ve çeşitliliğiyle ön plana çıkan bir şehiri olarak İstanbul’da, Büyükçekmece’de bulunan 2500 metrekarelik kapalı alana sahip İstanbul Beykent Üniversitesi Diş Hastanesi SGK ile anlaşma sağladı. Bu sayede, güçlü medikal altyapısı ve nitelikli hekim kadrosuyla dikkat çeken, İstanbul’un en büyük diş hastaneleri arasında gösterilen İstanbul Beykent Üniversitesi Diş Hastanesi’nden SGK’ya bağlı vatandaşlar da faydalanabilecek. Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi, Endodontiü, Ortodonti, Pedodonti, Periodontoloji, Protetik Diş Tedavisi ve Restoratif Diş Tedavisi gibi 8 farklı ana bilim dalında hizmet sunan İstanbul Beykent Üniversitesi Diş Hastanesi’nde, tam teşekküllü ameliyathane ortamında genel anestezi ile diş tedavisi imkânı da sunuluyor. Hastaneden yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: “Hasta memnuniyeti ve kaliteli sağlık hizmetlerini her zaman öncelik olarak gören İstanbul Beykent Üniversitesi Diş Hastanesi, bundan sonra da toplumun sağlık ihtiyaçlarına en üst düzeyde cevap vermeye devam edecektir.”
Antalya Başkan Güngör: “Manavgat Türkiye’nin vergi şampiyonları arasında” MATSO Nisan Ayı Meclis Toplantısına katılan Antalya Vergi Dairesi Başkanı İlhan Karayılan, Antalya ilçeleri arasında vergi tahsilatında birinci olması nedeniyle MATSO Başkanı Seydi Tahsin Güngör’e plaket takdim etti. Başkan Güngör, Manavgat’ın 52 ili geride bıraktığını belirterek “Manavgat Türkiye’nin vergi şampiyonları arasında” dedi. Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) 2024 Yılı Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı Meclis Başkanı Sedat Öz başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya Antalya Vergi Dairesi Başkanı İlhan Karayılan ve Manavgat Vergi Dairesi Müdür Vk. Sultan Küçüktuna ile MATSO Meclis Üyeleri ve komite başkan ve başkan yardımcıları katıldı. Toplantının açılışında konuşan MATSO Başkanı Seydi Tahsin Güngör, Turizm, ticaret, ihracat ve bölge ekonomisine yönelik çeşitli istatistiki verileri interaktif bir sunum ile açıkladı. Manavgat ekonomisini çeşitlendirmek için Nisan Ayı içerisinde yapmış oldukları eğitim, seminer ve toplantılarla ilgili bilgiler vererek MATSO birimleri tarafından yapılan bir aylık faaliyetleri açıkladı. “Manavgat vergi ödemesinde 52 ili geride bıraktı” MATSO ve Manavgat iş dünyasının tüm sorunları ile yakinen ilgilenen Antalya Vergi Dairesi Başkanı İlhan Karayılan ve Manavgat Vergi Dairesi Müdür Vk. Sultan Küçüktuna’ya teşekkür eden Başkan Güngör, , Manavgat’ın en çok vergi ödeyen ilçe olması ve vergi tahsilatında 52 ili geride bırakarak bir rekora imza attığını söyledi. Manavgat’ın Türkiye’nin vergi şampiyonları arasında olduğunu ifade eden Başkan Güngör, Manavgat’tan 2023 yılında yaklaşık 8 milyar 64 milyon TL vergi tahsil edildiğini kaydetti. “Manavgat ekonomisi, büyük bir ekonomik potansiyele sahiptir” Antalya ilçeleri arasında en çok vergi tahsilatı yapılan Manavgat’ın ekonomik potansiyelinin sürekli büyüdüğünü vurgulayan Başkan Güngör, “Antalya ilçeleri arasında vergi tahsilatında birinci sırada yer alan Manavgat’ın birçok ilden daha büyük bir ekonomik potansiyele sahip bir ilçedir. Manavgat, ekonomik yapısı, turizm ve tarımın yanı sıra ticaret ve hizmet sektöründeki canlılığıyla övgüye değer olmakla birlikte sürdürülebilir kalkınma için önemli bir örnek teşkil ediyor” dedi. “Manavgat’taki vergi tahsilatı sürdürülebilir” Antalya Vergi Dairesi Başkanı İlhan Karayılan Meclis üyelerine hitaben kısa bir konuşma yaparak vergi tahsilatındaki bu tablonun geçici bir şey değil sürdürülebilir olduğunu söyledi. Manavgat’ın vergi tahsilatında rekor kırarak büyük bir başarıya imza atığını kaydeden Antalya Vergi Dairesi Başkanı İlhan Karayılan, vergi tahsilatında son bir yılda yüzde 167 artış olduğunu söyledi. Bu artışta MATSO ve Manavgat İş dünyasının büyük katkıları olduğunun altını çizen Başkan Karayılan Başkan Güngör ve MATSO Yönetimine Manavgat İş dünyası adına teşekkür etti. Başkan Karayılan, “Manavgat’taki vergi tahsilatının reel ve gerçekçi bir artış olduğunu görüyoruz. Aylık rakamları takip ediyoruz. Hakikaten Manavgat’ta çok büyük bir performans artışı gördük. Manavgat ekonomisi ve Manavgat iş dünyamızın mükelleflerimizin gönüllü bir şekilde gönüllü uyumu dolayısıyla bu artışlar gerçekleşiyor. Umarım bu sene de bu artış devam eder“ diye konuştu. Başkan Karayılan, Başkan Güngör’ün İş dünyası ve Oda üyelerinin talep ve sorunları ile ilgili kendilerine talepte bulunduğu ve çözümü için çaba gösterdiğini vurguladı. .Karayılan, “Manavgat’ın göstermiş olduğu bu vergi taslak performansındaki büyük başarı dolayısıyla gelip sizlere bizzat ben teşekkür etmek istedim. MATSO Başkanı Seydi Tahsin Güngör’e Meclis Başkanı Sedat Öz, Yönetim Kurulu Üyeleri, Meclis ve Komite Üyelerine teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmanın ardından Antalya Vergi Dairesi Başkanı İlhan Karayılan ve Manavgat Vergi Dairesi Müdür Vekili Sultan Küçüktuna Manavgat’ın 52 ili geride bırakarak Antalya ilçeleri arasında vergi tahsilatında birinci olması sebebiyle Manavgat İş dünyası adına Başkan Güngör’e plaket takdim edildi. MATSO Başkanı Güngör ve Meclis Başkanı Sedat Öz tarafından Antalya Vergi Dairesi Başkanı İlhan Karayılan ve Manavgat Vergi Dairesi Müdür Vekili Sultan Küçüktuna’ya kente yaptıkları katkılar nedeniyle Manavgat İş dünyası adına plaket takdim etti.