GÜNDEM - 04 Ocak 2024 Perşembe 17:16

Başkan Değirmenci’den KARDEMİR emekçilerini ilgilendiren görüşme

A
A
A
Başkan Değirmenci’den KARDEMİR emekçilerini ilgilendiren görüşme

HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci beraberindeki heyet ile birlikte KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir’i Ankara’daki makamında ziyaret etti.


Değirmenci, görüşmenin KARDEMİR emekçileri adına oldukça verimli geçtiğini ifade etti.


KARDEMİR emekçilerinin ücret iyileştirmeleri başta olmak üzere birçok konuda Yönetim Kurulu Başkanı Demir ile görüş alışverişinde bulunduklarını belirten Değirmenci, "Ülkemizin kalkınması ve KARDEMİR’in daha da büyüyüp gelişmesi için büyük bir gayret içerisinde olan Yönetim Kurulu Başkanımız İsmail Demir’e üyelerimizin haklı taleplerini ve beklentilerini ilettik. Ücret iyileştirmesi konusundaki üyelerimizin beklentilerini anlattık. Emekliliği hak etmiş üyelerimizin çocuklarının KARDEMİR’de işe başlatılmasıyla ilgili uygulamayı hayata geçirmiştik. Şimdi de bu uygulamaya devam edilmesi yönündeki talebimizi ilettik. Daimilik arz eden işyerlerinde çalışan taşeron işçilerimizin kadroya alınması konusundaki beklentimizi dile getirdik. Üyelerimizin refah ve mutluluğu için daha birçok konudaki beklentilerimizi anlattık. Ülkemizin gözbebeği KARDEMİR ve bağlı kuruluşlarını daha da büyütmek için işbirliğimizin kararlılıkla süreceğini belirttik" dedi.


Yönetim Kurulu Başkanı Demir’e nazik ve samimi ev sahipliği için, Genel Başkan Yardımcısı Kılıç ve Şube Başkanı Yılmaz’a görüşmede verdikleri katkı için teşekkür eden Değirmenci, "İşyerlerimizde üretimin en önemli unsuru olan emeklerimizin karşılığını hakkıyla alabilmek için faydalı bir görüşme yapmış olduk. İnanıyorum ki, talep ve beklentilerimiz en kısa sürede karşılanacak ve bu sayede var olan iş barışını daha da güçlendirmiş olacağız" ifadelerini kullandı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük Karabük’teki şüpheli ölümde 1 kişi tutuklandı Karabük’te kendisinden haber alınamayan Abizer Yanar’ın ölü bulunmasına ilişkin gözaltına alınan bir kişi çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Edinilen bilgiye göre, kentte kaldığı otelden hastaneye gitmek üzere ayrılan Abizer Yanar’dan bir daha haber alınamadı. Beraber yaşadığı S.Y.’nin 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulunması üzerine polis ekiplerince arama çalışması başlatıldı. Yapılan çalışmalar sonucunda Yanar’a ait aracın Cumhuriyet Mahallesi ile Kapullu Mahallesi bağlantı yolunda olduğu tespit edildi. Araç çevresinde yapılan aramalarda Yanar’ın, yakınlardaki ağaçlık alanda hareketsiz halde yattığı belirlendi. Olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Yanar’ın hayatını kaybettiği tespit edildi. İlk incelemelerde Yanar’ın vücudunda darp, kesici ya da delici alet yarasına rastlanmadı. Cenaze, olay yeri incelemesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Başlatılan soruşturma kapsamında Yanar’ın, otelden ayrıldıktan sonra Y.A. ile ormanlık alanda buluştuğu belirlendi. Y.A. gözaltına alınırken, Yanar’ın buluşma sırasında fenalaşarak yaşamını yitirdiği ve şüphelinin olay yerinden kaçtığı öne sürüldü. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Y.A., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Soruşturma sürüyor.