ASAYİŞ - 01 Nisan 2026 Çarşamba 15:58

Eşini av tüfeğiyle öldüren kadın adliyeye sevk edildi

A
A
A
Eşini av tüfeğiyle öldüren kadın adliyeye sevk edildi

Karabük’te iddiaya göre tartıştığı eşini av tüfeğiyle vurarak öldüren kadın, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheli, adliye girişinde gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı.



Olay, dün gece yarısı merkeze bağlı Karaağaç köyünde meydana geldi. İddiaya göre, Karabük Orman İşletme Müdürlüğü’nden emekli, 3 çocuk babası Mustafa Acar (47) ile eşi Müzeyyen A. (40) arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine av tüfeğinin ateş alması Mustafa Acar, başından vurularak ağır yaraladı.



Silah seslerini duyan köylülerin ihbarı üzerine olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde, kafasına isabet eden saçmalarla ağır yaralanan Mustafa Acar’ın olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi.


Olayın ardından jandarma ekiplerince gözaltına alınan Müzeyyen A., işlemlerinin tamamlanmasının ardından sağlık kontrolünden geçirilerek mevcutlu olarak adliyeye sevk edildi. Adliye binasının arka kısmından içieriye alınan şüpheli kadın gazetecilerin "Pişman mısınız?" sorusuna yanıt vermedi.



Mustafa Acar’ın cenazesi, olay yerindeki incelemelerin ardından hastane morguna kaldırılırken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun OMÜ’de akademisyenlere ’Kapsayıcılık Eğitimi’ Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Personel Daire Başkanlığı ve Engelli Öğrenci Birimi tarafından, akademisyenlere yönelik "Yükseköğretimde Kapsayıcılık: Eğiticilerin Eğitimi" konulu hizmet içi eğitim programı düzenlendi. İki gün süren eğitim, kapsayıcı eğitim yaklaşımının yükseköğretim ortamlarında uygulanmasına ilişkin bilgi ve farkındalık oluşturmayı amaçladı. OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi (AKM) Pembe Salon’da gerçekleşen eğitim programı Engelli Öğrenci Birimi Akademik Koordinatörü Doç. Dr. Meryem Vural Batık’ın açılış konuşması ile başladı. Engelli Öğrenci Birimi çalışma grubunda yer alan Koordinatör Dr. Öğr. Üyesi Uygar Bayrakdar, Arş. Gör. Dr. Osman Çolaklıoğlu, Arş. Gör. Dr. Ayşenur Çelik Şahin, Arş. Gör. Dr. Zeycan Özdan ve Öğr. Gör. Emrah Altun tarafından eğitim gerçekleştirildi. Engelli Öğrenci Birimi Yönetim Kurulu Başkanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alper Kesten, konuşmasında kapsayıcı eğitimin önemine dikkat çekerek, "Üniversitemizin bugün 51. kuruluş yıl dönümü. 51. yılımızda hala bazı eksiklerimizi geçmişte düşünemediğimiz için bugün kapatmaya çalışıyoruz. Engelli bireylerin de bu süreçlere katılımı bizim için önemli. Bu süreci birlikte yürütelim. Gelecek yıl alınacak bayrak ve nişanlar üniversitemiz adına gurur verici olacaktır. Üniversitemiz için bir tuğla koymak böyle oluyor. Emeklerinizden dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah süreci tamamlayıp sonuçlarını birlikte kutlarız" dedi. Çeşitli sunumlar düzenlendi Eğitimin ilk oturumunda Dr. Öğr. Üyesi Uygar Bayrakdar’ın moderatörlüğünde "Yükseköğretimde Hak Temelli Yaklaşımlar" çerçevesinde üniversitemiz engelli öğrenci temsilcileri ile söyleşi gerçekleştirilmiş ve engelli öğrencilerin kampüs içi deneyimleri ele alındı. Eğitim kapsamında ayrıca Arş. Gör. Dr. Ayşenur Çelik Şahin "Yükseköğretimde Erişilebilirlik ve Evrensel Tasarım"; Arş. Gör. Dr. Osman Çolaklıoğlu "Yükseköğretimde Öğretimsel Uyarlamalar"; Öğr. Gör. Emrah Altun "Yükseköğretimde Teknolojik Uyarlamalar" konularında uygulamalı ve teorik bilgiler sundu. İki gün süren programın son oturumunda, YÖK Engelsiz Üniversite Ödülleri başvuru süreci hakkında Dr. Öğr. Üyesi Uygar Bayraktar ve Arş. Gör. Dr. Osman Çolaklıoğlu tarafından akademik birimlerde görevli akademik ve idari personellere bilgi verildi. Eğitim; akademisyenlerin kapsayıcı eğitim yaklaşımlarına ilişkin bilgi, tutum ve farkındalıklarını artırmayı, evrensel tasarım ilkeleri doğrultusunda öğretim süreçlerini yapılandırma yeterliklerini geliştirmeyi hedefledi.
Muğla Bodrum Gazeteciler Cemiyeti’nde Ayhan güven tazeledi Bodrum Gazeteciler Cemiyeti’nin genel kurulunda mevcut başkan Eren Ayhan oy birliğiyle yeniden seçildi. Bodrum Gazeteciler Cemiyeti (BGC), 2. Olağan Seçimli Genel Kurulu’nu birlik ve beraberlik mesajlarıyla gerçekleştirdi. Bugün düzenlenen genel kurulda, mevcut başkan Eren Ayhan üyelerin oybirliğiyle yeniden başkanlığa seçilerek güven tazeledi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan genel kurulda, divan heyetinin seçilmesinin ardından cemiyetin 2023-2026 dönemi faaliyet raporları üyelerle paylaşıldı. Geçmiş dönemde gerçekleştirilen eğitim çalışmaları, dezenformasyonla mücadele programları, kurumsal ziyaretler ve mesleki dayanışma etkinlikleri detaylı bir şekilde aktarıldı. Şeffaf yönetim anlayışı gereği mali raporlar ve denetleme kurulu raporları da genel kurulun onayına sunuldu. "Bodrum medyasının güçlü sesi olmaya kararlıyız" Yeniden başkanlığa seçilen Eren Ayhan, seçim sonrası yaptığı konuşmada şeffaf ve demokratik bir süreci geride bıraktıklarını belirterek şu ifadeleri kullandı: "Bodrum medyasının güçlü sesi olmaya ve mesleki standartlarımızı yükseltmeye kararlıyız. Gazetecilik mesleğinin onurunu korumak ve dayanışmamızı güçlendirmek adına önümüzdeki dönemde de azimle çalışmaya devam edeceğiz. Yeni dönemin tüm meslektaşlarımıza ve Bodrum’a hayırlı olmasını dileriz" Genel kurula; Hamdi Yörür, Yusuf Alp Arbak, Aytül Bardak, Fikret Hıdır, Cemal Sevgi, Fırat Akay, Ahmet Zeki Özkeskin, Nuran Uras, Mehmet Can Fidan, Selim Turan, Selçuk Arslan, Selda Kay Öztürk, Songül Karadeniz, Ali Peltek, Eren Ayhan, Ali Ballı, Mehmetcan Meral, Baran Akcan, Ahmet Toyga İçözü ve Dilek Demirkol katılım sağladı. Program, dilek ve temennilerin ardından çekilen toplu fotoğraf ile sona erdi.