KÜLTÜR SANAT - 04 Ağustos 2023 Cuma 16:46

Gazeteciler kendi kentlerinde bir günlüğüne turist olup Safranbolu’yu gezdi

A
A
A
Gazeteciler kendi kentlerinde bir günlüğüne turist olup Safranbolu’yu gezdi

Safranbolu Belediyesi tarafından başlatılan "Kendi Kentimde 1 Gün Turistim" projesi ve 24 Temmuz Basın Bayramı etkinlikleri çerçevesinde gazeteciler UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Safranbolu ilçesini gezdi.


Gazeteciler, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse tarafından Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı’nda karşılanarak üstü açık otobüsle şehir merkezinde atılan turun ardından Esentepe Mahallesi’nde bulunan Çankaya Parkı’nı gezdi. Safranbolu Belediyesi seralarında üretilen taze ve organik sebzelerin satıldığı "Halkın Bakkalı"nın da yer aldığı parkı gezen gazeteciler, ardından Hıdırlık Seyir Tepesi’ni gezdi. Safranbolu Belediyesinin Yazıköy köyünde yer alan Park ve Bahçeler Müdürlüğü Uygulama ve Üretim birimindeki serayı gezen Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Bakkal ve yaklaşık 30 gazeteci, bahçelerde elde edilen doğal ürünlerin bulunduğu kahvaltı yaptı. Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, ata tohumlarından üretilen organik ürünlerden de hasat etme imkanı bulan gazetecilere içerisinde Ovacık kadın kooperatifinin üretimi süzme bal, Devrek Güneşi Kooperatifinin üretimi doğal erişteler, Muğla Dalaman kooperatifinin üretimi damla sakızı reçeli ve serada üretilen çiçeklerin yer aldığı fideler hediye edildi.


"Tüm gazetecilerimizin Basın Bayramı’nı kutluyorum"


24 Temmuz Basın Bayramı dolayısı ile düzenlenen program hakkında konuşan Başkan Köse, "Bugün sizlerle birlikte olmaktan dolayı çok mutluyum. Aslında geçen hafta bu programı yapmayı planlıyorduk ama hava muhalefeti sebebi ile bu haftaya ertelendi. Ben bu vesile ile tüm gazetecilerimizin basın bayramını kutluyorum" dedi.


Safranbolu Belediyesi seralarında üretilen organik ürünler üzerine de açıklamalar yapan Köse, "2 sen önce bu seralarda üretime başladık. 18 dönüm arazi üzerinde 10 seramız var. Safranbolu Belediyesi’nin ürettiği tüm çiçekler burada yetişiyor. Kendi ihtiyacımız olan çiçeklerin dışında satış da yapmaya başladık. Bu yıl yaptığımız çiçek üretimi yaklaşık 200 bin adet. Ekonominin kötü olduğu bu günlerde bunun ne kadar kıymetli olduğunu biz çok daha iyi anlıyoruz" diye konuştu.


"Biz bu seralarda sadece çiçek yetiştirmiyoruz" diyen Köse, şunları kaydetti:


"Örnek olmak, tarımla uğraşmak isteyen vatandaşlarımıza destek olmak amacıyla sebzeler yetiştiriyoruz. Tarımla ilgili seramızda eğitimler veriyoruz. 1 metrekare bile toprağına dikim yapmak isteyen herkese destek olmaya devam edeceğiz. İklim değişikliği krizinin yanı sıra, gıda krizi önümüzdeki en önemli krizlerden bir tanesi. O yüzden ekip biçmek, elimizdeki toprağı tarımla değerlendirmek aynı zamanda hayvancılık da tabi ki çok önemli, bunların kıymetini anlamamız, her bölgenin de kendi ihtiyacını kendi içinde karşılaması gerektiğini gördük. Burada yetiştirdiğimiz sebzelerimizi sosyal tesisimizdeki yemeklerimizde kullanıyoruz, aceze yemeklerimizde kullanıyoruz, kreşimizde kullanıyoruz aynı zamanda da satışını yapmaya başladık."


Gazeteciler kendi kentlerinde bir günlüğüne turist olup Safranbolu’yu gezdi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Tenis tarihinde ilk kez Quad Milli Takımı Dünya finallerinde Antalya Megasaray Tenis Akademi’de gerçekleşen 21 ülkeden toplamda 44 takımın katıldığı BNP Paribas Tekerlekli Sandalye Dünya Takımlar Şampiyonası’na wild card ile katılan Quad Milli Takımı Brezilya’yı 2-1 mağlup ederek adını tarihte ilk kez finale yazdırdı. Kaptanlığını Sinem Oğuz’un yaptığı Uğur Altınel, Ahmet Kaplan, Ali Ataman ve Fatih Karataş’tan oluşan Quad Milli Takımı Şampiyona boyunca Amerika’yı 2-1, Avustralya’yı 2-1 ve Büyük Britanya’yı 2-1 yenerek grubunu lider olarak tamamladı. Grubundan lider bitirip diğer grubun ikincisi Brezilya ile yarı final mücadelesine çıkan milliler ilk maçında Uğur Altınel sahne aldı. Uğur’un dünya 13 numarası Leandro Pena’ya 6-1, 6-3 mağlup olmasıyla Türkiye 1-0 geriye düştü. İkinci maçta dünya 11 numarası milli sporcu Ahmet Kaplan, Ymanitu Silva’yı 6-4, 6-0 yenerek seride durumu 1-1’e getirdi. Serinin kazananını belirleyecek çiftler maçında Ali Ataman/Ahmet Kaplan ikilisi Leandro Pena/ Ymanitu Silva çiftini 7-6, 6-0 mağlup ederek Türkiye’yi 2-1 Brezilya karşısında öne geçirdi ve final biteni cebine koydu. Milliler dünya şampiyonluğu için yarın 11.00’de başlayacak karşılaşmalarda Şili ile karşılaşacak. "Şampiyonluk için korta çıkıyoruz" Milli takımın final başarısını değerlendiren Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, “Çocuklarımızın korttaki mücadelesi heyecanımızı gittikçe artırıyor. İlkleri yaşamaya alışmış bir federasyon olarak teniste dünyanın iyi takımları arasına girdiğimizi, bir tenis ülkesi olduğumuzu hep söylüyorduk. Bugün çocuklarımız dünya kupasında dünyanın en iyilerini yenerek finale geldi. Şampiyonluk için korta çıkıyoruz. Çocuklarımız yürekleriyle milli formayı canı gönülden taşımayı ve kortlarda mücadele vermeyi başardılar” dedi. Bu tür organizasyonlara ev sahipliği yapmanın oluşturduğu etkiye dikkat çeken Durmuş, “Çocuklarımız bu turnuvada wild cardla yani puanı yetersiz olduğu halde turnuva ülkesinde olduğu için özel davetle oynayabilme fırsatı buldu. Çocuklarımız dünyanın en iyilerini yenerek namağlup olarak finale geldi. Bu bizim ülkemizde tenise verilen değerin, ilginin arttığının ve hatta çığ gibi büyüdüğünün bir göstergesi” diye konuştu. "İnanılmaz bir duyguydu" Karşılaşmaları değerlendiren milli sporcu Ahmet Kaplan ise, “İnanılmaz bir duyguydu. Teklerde durum 1-1’di karar double’ını oynuyorduk çiftler maçında. Elimizden gelen her şeyi yaptık. İnanılmaz bir savaş vardı. Her şeyimizi verdik. Çok mutluyuz, evimizdeyiz. Yarın final maçımız var kupayı alacağız” dedi. Milli sporcu Ali Ataman ise final karşılaşmasına hazır olduklarını ifade ederek şöyle konuştu: “Şili favori takımdı. Ama bu dakikadan sonra bizim için fark etmez. Herkesi yenecek güçteyiz. Yarın çok büyük bir başarıyla bu işi sonlandıracağız.”
Ankara Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Öğretmenlerimizi olumsuzluktan korumak ve güvenli ortamı sunmak asli görevimizdir" Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Evlatlarımıza kattıkları bilgi ve değerler bütünüyle ülkemizin kalkınma mücadelesinde hayati önemde olan öğretmenlerimizi her türlü olumsuzluktan korumak, onlara mesleklerini icra edecekleri rahat ve güvenli ortamı sunmak asli görevimizdir" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye’nin kalkınma mücadelesinde hayati önem taşıyan öğretmenleri her türlü olumsuzluktan korumak ve onlara güvenli bir çalışma ortamı sağlamak gerekliliğine vurgu yaparak, "Evlatlarımıza kattıkları bilgi ve değerler bütünüyle ülkemizin kalkınma mücadelesinde hayati önemde olan öğretmenlerimizi her türlü olumsuzluktan korumak, onlara mesleklerini icra edecekleri rahat ve güvenli ortamı sunmak asli görevimizdir. Ulvi bir mesleği icra eden, yetiştirdikleri nesillerle geleceğimizi inşa ve ihya eden öğretmenlerimiz başımızın tacıdır. Bu anlayışa kararlılıkla sahip çıkan bir hükümet olarak öğretmenlerimize ve diğer eğitim çalışanlarımıza yönelik şiddete ilişkin kapsamlı bir düzenlemeyi süratle hayata geçireceğiz. Kanun teklifi olarak Gazi Meclisimize sunacağımız düzenlemeyle, öğretmenlerimize yönelik fiillerde ceza kanunlarında öngörülen cezalar yarı oranında artırılacak. Bu fiilleri işleyenlerin cezasının ertelenmesi engellenecek. Bu fiiller tutuklama sebebi sayılarak tutuksuz yargılamanın önüne geçilecek. Özel kurumlarda çalışan öğretmenlerimiz ve diğer eğitim çalışanlarımız da görevleri sebebiyle kendilerine yönelik işlenen suçlar bakımından kamu görevlisi sayılacak. Öğretmenlerimiz müsterih olsun. Böylesine önemli bir mesleği ülkemizin her bölgesinde fedakarca yürüten öğretmenlerimize karşı şiddet olaylarına asla sessiz kalmadık, kalmayacağız. Bu vesileyle, İstanbul’da canice yapılan bir saldırı sonucu hayatını kaybeden İbrahim Oktugan öğretmenimize Allah’tan rahmet; ailesine, sevenlerine, öğrencilerine ve tüm eğitim camiamıza başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.