ÇEVRE - 01 Ocak 2026 Perşembe 12:38

Karabük’te 226 köy yolu ulaşıma açıldı

A
A
A
Karabük’te 226 köy yolu ulaşıma açıldı

Karabük’te kar yağışı sonrası kapanan 278 köy yolundan 226’sı yeniden ulaşıma açıldı.


Karabük’te etkili olan kar yağışının ardından kapanan köy yollarının yeniden ulaşıma açılması için başlatılan çalışmalar aralıksız sürüyor. Valilik koordinasyonunda Karabük İl Özel İdaresi ekiplerince yürütülen karla mücadele çalışmaları kapsamında, il genelinde 226 köy yolu ulaşıma açıldı.


Kar yağışı nedeniyle il genelinde kapanan 278 köy yolundan 226’sında ulaşım yeniden sağlanırken, 52 köy yolunda çalışmalar devam ediyor. Açılan köy yollarının ilçelere göre dağılımı ise Merkez’de 37, Eflani’de 35, Eskipazar’da 48, Ovacık’ta 39, Safranbolu’da 35 ve Yenice’de 32 olarak kaydedildi.


Karabük İl Özel İdaresi ekipleri, kırsalda ulaşımın kesintisiz şekilde sürdürülebilmesi amacıyla yoğun bir mesai harcarken, karla mücadele çalışmalarında 3 greyder, 1 yükleyici, 1 beko loder ve 1 pick-up olmak üzere toplam 41 iş makinesi görev yapıyor.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hatay Yedi gündür kayıp olan gence ait eşyalar arazide bulundu Hatay’da penceredeki sinekliği parçalayarak evden ayrılan psikolojik rahatsızlığı olan genç 7. gününde de aranıyor. Günlerdir kaybolan kardeşini ararken kayıp gence ait eşyaları arazide bulduklarını ifade eden ağabey Tarık Çalışkan, gelecek umutlu haberi beklediklerini söyledi. Van’dan çalışmak için Hatay’a gelen ve Antakya ilçesi Serinyol Mahallesi’nde yaşayan 27 yaşındaki Uğur Çalışkan’a 3 yıl önce bipolar bozukluğu tanısı konmuştu. Psikolojik rahatsızlığını atlatmak için ilaç kullanan Çalışkan, 7 gün önce sabah saatlerinde misafir olarak kaldığı dayısına ait evin penceresindeki sinekliği parçalayarak evden ayrılmış ve sırra kadem basmıştı. Aile tarafından yapılan kayıp başvurusu sonrası Çalışkan’ı bulmak için AFAD liderliğinde arama çalışması başlatıldı. Ekiplerin sahadaki çalışmaları 7. gününde devam ediyor. Kardeşinden gelecek umutlu haberi bekleyen Tarık Çalışkan, Uğur’a ait eşyaları arazide bulduklarını belirterek gelecek umutlu haberi beklediklerini söyledi. "Pazar gününden itibaren herhangi bir ize rastlanmadı ve kardeşim için çok endişeliyiz" Kaybolan kardeşini ararken ona ait eşyalardan başka ize rastlamadıklarını ifade eden ağabey Tarık Çalışkan, "Ben kaybolan Uğur Çalışkan’ın abisiyim. Kardeşim Uğur, 7 günden beri kayıp ve en son Pazar günü dağın zirvesinde ona ait; tişört, hırka, telefon, cüzdan ve şarj aleti her şey düzgün bir şekilde katlanmış bir halde AFAD ekipleri tarafından bulundu. AFAD, jandarma, ve kendi akrabalarımızla arama çalışmaları devam ediyor. Pazar gününden itibaren herhangi bir ize rastlanmadı. Kardeşim için çok endişeliyiz. Devlet yetkililerinden daha geniş çaplı destek istiyoruz" ifadelerini kullandı.