EĞİTİM - 28 Kasım 2023 Salı 14:05

KBÜ’lü öğrenci afiş tasarımında mansiyon ödülü aldı

A
A
A
KBÜ’lü öğrenci afiş tasarımında mansiyon ödülü aldı

Karabük Üniversitesi öğrencisi Halil Tükenmez, “İlelebet Cumhuriyet İlelebet Türkiye Yüzyılları” konulu afiş tasarım yarışmasında mansiyon ödülü almaya hak kazandı.


Cumhuriyetin100. yılı kutlamaları çerçevesinde Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından “İlelebet Cumhuriyet İlelebet Türkiye Yüzyılları” konulu afiş tasarım yarışması düzenlendi.


Düzenlenen yarışmada; Gizem Işık birinci, İlayda İnal ikinci, Zeynep Rumeysa Demirtaş üçüncü oldu. Karabük Üniversitesi Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencisi Halil Tükenmez mansiyon ödülüne layık görüldü.


Yarışmada dereceye giren birinci esere 5 bin, ikinci esere 3 bin, üçüncü esere 2 bin, mansiyon eserlere de bin TL para ödülü verildi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Sevgilisine tokat atan arkadaşını öldürdü, "Ona tokat atıp silahı doğrultunca dayanamadım" dedi Antalya’da alacak verecek meselesi yüzünden sevgilisine ait cüzdanına el koyup tokat attığı gerekçesiyle arkadaşını tabancayla vurarak öldüren cinayet zanlısı, sevgilisi ve taksi şoförü, adliyeye sevk edildi. Cinayet zanlısının ifadesinde, "Ona tokat atıp ittirdi, silahı da ona doğrultunca dayanamadım. Elinde silah görünce bir el ateş ettim" dediği öğrenildi. Olay, dün akşam 18.30 sıralarında Konyaaltı ilçesi Toros Mahallesi 801 Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre, aynı mahallede ikamet eden Alper Aldemir, bir hafta önce arkadaşı Kadir İ. ve kız arkadaşı Hatice Ç.’yi evinde bir gün ağırladı. Kendisinden 4 bin lira borç para isteyen Kadir İ.’ye parayı veren Aldemir, parayı alıp belirtilen süre içerisinde geri alamadı. Daha sonra tekrar bir araya gelen 3’lüden Aldemir, Hatice Ç.’nin cüzdanını alıp borçlarını ödediklerini zaman cüzdanını geri vereceğini söyledi ve mekandan ayrıldı. Dün ise Kadir İ. Ve Hatice Ç. Daha önceden tanıdıkları taksi sürücüsü M.T. ile birlikte cüzdanı almak için Aldemir’in evine gitti. Eve tek çıkan Hatice Ç., kapıda Alper Aldemir ile tartışmaya başladı. Aldemir yine iddiaya göre burada Hatice Ç.’ye tokat attı. Sesleri duyup taksiden inen erkek arkadaşı Kadir İ., elindeki tabanca ile Alper Aldemir’e doğru ateş edip karın bölgesinden vurdu. Aldemir kanlar içerisinde yere yığılırken, sevgili çift geldikleri taksiyle olay yerinden kaçtı. Durumun 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirmesiyle olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Ağır yaralanan Aldemir, yapılan ilk müdahalenin ardından kaldırıldığı Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Öte yandan olay yerinde Aldemir’e ait bir adet tabanca da bulundu. 25 dakikada yakalandılar Olayın hemen akabinde harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekipleri, 25 dakika içerisinde şüpheli sevgililer Kadir İ. ve Hatice Ç. ile M.T.’yi Muratpaşa ilçesi Varlık Mahallesi’nde yakaladı. İkilinin üzerinden çıkan, olayda kullanıldığı düşünülen tabancaya el konuldu. Yapılan sorgulamada Kadir İ.’nin uyuşturucu ticareti, uyuşturucu imalatı yapmaktan, Hatice Ç.’nin ise farklı suçlardan çok sayıda suç kaydı bulunduğu öğrenilirken, şüpheli sevgililer ve taksi sürücüsü M.T. gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolüne getirilen zanlı Kadir İ.’nin ifadesinde suçunu kabul ettiği, "Kız arkadaşıma tokat atıp ittirdi, silahı da ona doğrultunca dayanamadım. Elinde silah görünce bir el ateş ettim" dediği öğrenildi. Şüpheliler adliyeye sevk edilirken Kadir İ. gazetecilerin, "Arkadaşını neden vurdun? Tokat attı diye mi?" sorularını cevapsız bıraktı.
Aksaray ASÜ’de “Türkiye Yüzyılında Üniversite Gençliği” sempozyumu Türkiye Üniversitelerarası Spor Federasyonu, Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü iş birliğinde “Türkiye Yüzyılında Üniversite Gençliği” isimli bir sempozyum düzenledi. Sempozyumda öğrencilere stres yönetimi ve sağlıklı yaşamla ilgili bilgiler verildi. ASÜ Konferans Salonu’ndaki etkinlikte konuşan Rektör Prof. Dr. Alpay Arıbaş, Türkiye’nin yarınlarının daha güçlü olabilmesinin yolunun, gençlerin hem zihinsel hem de bedensel manada yetkin bireyler olmalarından geçtiğini söyledi. Gençlerin Türkiye Yüzyılına hazır olmaları gerektiğini kaydeden Rektör Arıbaş, “Bu yüzyıla hazır olabilmek için her şeyden önce sağlıklı olmak gerekiyor. Sağlığın temeli de iyi beslenme ve egzersiz. Bunun yanı sıra gençlerimizin özgüven sahibi olmaları ve kendilerini iyi yetiştirmeleri de çok önemli” dedi. ASÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Seher Karaman da etkinliğin açılışında kısa bir selamlama konuşması yaptı. Öğrencilerin zaman zaman mesleki kaygılar yaşadığını ve strese girebildiklerini söyleyen Karaman, sempozyumu bu hususlara dair çözüm yolları üretmeye yardımcı olabilmek için düzenlediklerini belirtti. Açılış konuşmalarının ardından Yüksek İhtisas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kadirhan Sunguroğlu, “Stresle Baş Etme” konulu bir sunum yaptı. Türkiye Yüzyılında üniversite gençliğinin sağlıklı beslenme, zararlı alışkanlıklardan uzak durma, hareket etme, egzersiz yapma, stresle baş etmeyi bilme gibi konulara hâkim olmaları gerektiğinden söz eden Sunguroğlu “Stresin belirtileri kişiye göre farklılaşıyor. Zihni toplayamama, düşüncelerin tekrarlanması, yanlış anlamalar, muhakeme güçlüğü. Bunlar birer stres belirtisidir” diye konuştu. Etkinlikte, Yüksek İhtisas Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Sevan Çetin Özbek “Sağlıklı Beslenme,” Öğretim Görevlisi Deniz Barç “Özgüven” ve Araştırma Görevlisi Cemre Yaren “Egzersizin Önemi” başlıklı konuşmalar yaptı. Program belge takdimi ile tamamlandı. Sempozyumun ardından Yüksek İhtisas Üniversitesi heyeti ASÜ Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş’ı makamında ziyaret etti ve ikili iş birlikleri üzerine istişarelerde bulundu.
Erzurum DHMİ 91. kuruluş yıldönümü Erzurum’da kutlandı Devlet Hava Meydanları İşletmesinin 91. Kuruluş Yıl Dönümü ülkenin tüm havalimanlarında olduğu gibi Erzurum Havalimanında da bir dizi etkinliklerle kutlandı. Havalimanı bayraklar ve posterlerle süslendi. Etkinlik saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra günün anlam ve önemine vurgu yapan konuşmalar yapıldı. Törene katılan misafirlere DHMİ’nin yaptığı görevler anlatıldı. Türkiye sınırları içindeki havalimanlarının işletilmesi ve Türk hava sahasındaki trafiğin düzenlenmesi ve denetimiyle görevli kamu iktisadi kuruluşu olarak faaliyetlerini sürdüren kurum işletmesindeki 50’den fazla havalimanı ile Türk havacılığına hizmet veriyor. DHMİ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Hüseyin Keskin, Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin 91’inci kuruluş yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Keskin, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Ortak akıl ve ekip ruhuyla ortaya koyduğumuz Cumhuriyet tarihinin en büyük projeleri ve havalimanlarımızda sunduğumuz üstün hizmetlerimizle ülkemizi dünya sivil havacılığının lideri haline getiren kuruluşumuzun 91’inci yılını idrak etmenin sevincini ve gururunu yaşıyoruz. DHMİ kurulduğu 20 Mayıs 1933 tarihinden bu yana sivil havacılığımızın gelişiminde öncü kuruluş olmuş, ülkemizin değerlerine değer katan proje ve hizmetleriyle Türkiye’nin uluslararası havacılıkta söz sahibi, önemli bir aktör olarak konumlanmasına büyük katkı sağlamıştır.”
Kocaeli Kocaeli Bilişim Fuarı 24 Mayıs’ta kapılarını açacak Türkiye’nin teknolojik ve bilimsel algısını 3 gün boyunca Kocaeli’de tutacak olan bilişim fuarı 24 Mayıs’ta başlayacak. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle 24-26 Mayıs tarihleri arasında Kocaeli Bilişim Fuarı düzenlenecek. Türkiye’nin bilişim sektöründeki dev isimlerini akademisyenler ve meslek kuruluşlarıyla bir araya getirecek fuar, 3 gün boyunca ülke gündeminde önemli bir yer tutacak. Fuar bunun yanı sıra iş dünyası marifetiyle Kocaeli’nde hayata geçirilen ilk fuar olma özelliğini taşıyacak. Organizasyon Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Ticaret Odası, Kocaeli Sanayi Odası, Gebze Ticaret Odası, Körfez Ticaret Odası, MARKA paydaşlığında yürütülecek. Maide Restoranda düzenlenen basın toplantısına etkinlik hakkında bilgi verildi. Toplantıda sanayi kenti olarak bilinen Kocaeli’nin Bilişim Vadisi, teknoparkları ve her geçen gün gelişen bilişim firmaları ile bilişim kenti olma yolunda emin adımlarla ilerlediğinin altı çizildi. Tüm vatandaşların Kocaeli Bilişim Fuarı’na davetli olduğunu söyleyen Büyükşehir Genel Sekreter Vekili Hasan Aydınlık, "65 firma, bir banka stantlarını açacak. Yapay zekaya yatırım yapmayan firmalarla çalışmalar azalıyor. Bu nedenle herkesin fuarda yerini almasını istiyoruz" dedi. Tanıtım programında Bilişim Fuarı’nın gün gün etkinlik programı da lanse edildi. Buna göre fuar, 24 Mayıs Cuma günü Kocaeli Kongre Merkezi’nin ev sahipliğinde ve saat 10.00 itibariyle açılacak. Saatler 11.00’i gösterdiğinde organizasyonun açılış töreni gerçekleştirilecek. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ve Aselsan Genel Müdürü Ahmet Akyol’un katılmaları beklenen açılışta protokol konuşmalarından sonra kurdele kesimiyle fuarın resmi açılışı yapılacak. Ardından 3 gün boyunca bilimin akademik bir platformda ele alınacağı seminler başlayacak. Semineler Kocaeli Kongre Merkezi’nde yapılacak. Fuarın ilk semineri ise 14.00’te Akçakoca Salonda olacak. Seminerlerin yanı sıra Kongre Merkezi’nin fuayesinde bilişim stantları kurulacak. Kocaeli Bilim Merkezi’nin girişinde çadır alanında sanal gerçeklik gözlükleri ile sanal tur etkinliği, yapay zeka uygulama örnekleri, 3D yazıcılar ve 3D Kalem uygulamaları, robotik sergisi yer alacak.