GÜNDEM - 31 Ekim 2023 Salı 11:53

Vali Yavuz, Müşterek Meslek Komite Toplantısı’na katıldı

A
A
A
Vali Yavuz, Müşterek Meslek Komite Toplantısı’na katıldı

Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Müşterek Meslek Komite Toplantısı’na katıldı.


Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen toplantıda Vali Yavuz, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Adnan Çebi, Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz ve meclis üyeleri ile ilin sanayi ve ticareti hakkında görüş alışverişinde bulundu.


Başkan Çapraz, göreve geldikleri günden itibaren yaptıkları çalışmalarla ilgili Vali Yavuz’a sunum yaparak Karabük Demir Çelik Fabrikaları’nın temellerinin atıldığı ve Karabük’ün Kuruluş tarihi olan 3 Nisan’ı, ‘Türkiye Sanayi Günü’ olarak kutlama noktasında destek talebinde bulundu.


Vali Mustafa Yavuz ise “Batı Karadeniz’in kalbi Karabükümüz aynı zamanda ülkemizin ilk ağır sanayi hamlesinin yapıldığı, sanayi ile sürekli olarak aynı cümlede adı anılan bir kent olma özelliği taşımaktadır. 3 Nisan tarihi sadece bizler için değil ülkemiz adına da çok önemli bir tarihtir. Kuruluşunu kutlayan ‘Emeğin Başkenti’ olan Karabük’ün, tüm aktörleri ile bu noktada ortak çalışarak, 3 Nisan’ın ‘Türkiye Sanayi Günü’ olarak kutlanması adına ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Siz değerli iş insanlarımızı gerçekleştirdiğiniz yatırımlar ve yapmış olduğunuz üretim adına kutluyorum. Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda, daha çok üretecek daha çok çalışacağız. Bu süreçte, sizlerin daima yanında olacağız. Üretime katkıda bulunmak için ne tür adımlar atılması gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.



Vali Yavuz, Müşterek Meslek Komite Toplantısı’na katıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tekirdağ Tekirdağ’da gülümseten anlar: Arabasız kaldı, neşesini bozmadı Tekirdağ Çorlu’da süresi geçmiş ehliyetle direksiyon başına geçen otomobil sürücüsü trafik kontrolüne takıldı. Direksiyondan men edilerek araçsız kalan sürücü ve arkadaşlarının neşesini hiç bozmaması dikkat çekti. Çorlu Bölge Trafik ekipleri, gece saatlerinde Çorlu çevre yolunda yaptığı denetimlerde kurallara uymayan sürücülere taviz vermedi. Denetimler vatandaşlardan tam not aldı. İstanbul’dan Edirne’ye yola çıkan bir otomobil sürüsünün ehliyetinin süresi geçtiği belirlendi. Sürücü Bilal A., araçtan men edildi. Otomobil de çekiciye konularak yedi emin otoparkına bırakıldı. "Altımızda araba gitti, yaya kaldık" 2 yıl tanınan süre içinde herhangi bir işlem yapmadığı için kendisini eleştiren sürücü Bilal A., "Silivri’ye gezmeye diye gitmiştik, sonra Edirne’ye doğru yola çıktık. Polis ekipleri Çorlu girişinde durdurdu. Yani süresi geçmiş ehliyetle direksiyona geçemeyeceğimi biliyordum. Devlet bize 2 yıl süre vermişti. Biz o sürede değiştirmedik ve böyle de sonuçlarına katlanıyoruz. Şimdi sürücü belgesi de gitti, altımızdan araba da gitti ve yaya kaldık. Çağırdığımız taksiye binip yola çıkacağız." diye konuştu. "Ben de seni haber yapacağım" diyerek kameraya el salladı Kameraya el sallayan sürücü Bilal A.’nın, çağırdığı taksi ile yola çıkarken muhabire de, "Bak sen arabaların yanında çok geziyorsun, ben de seni haber yapacağım." demesi gülümsetti.
Karabük Karabük’teki şüpheli ölümde 1 kişi tutuklandı Karabük’te kendisinden haber alınamayan Abizer Yanar’ın ölü bulunmasına ilişkin gözaltına alınan bir kişi çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Edinilen bilgiye göre, kentte kaldığı otelden hastaneye gitmek üzere ayrılan Abizer Yanar’dan bir daha haber alınamadı. Beraber yaşadığı S.Y.’nin 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulunması üzerine polis ekiplerince arama çalışması başlatıldı. Yapılan çalışmalar sonucunda Yanar’a ait aracın Cumhuriyet Mahallesi ile Kapullu Mahallesi bağlantı yolunda olduğu tespit edildi. Araç çevresinde yapılan aramalarda Yanar’ın, yakınlardaki ağaçlık alanda hareketsiz halde yattığı belirlendi. Olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Yanar’ın hayatını kaybettiği tespit edildi. İlk incelemelerde Yanar’ın vücudunda darp, kesici ya da delici alet yarasına rastlanmadı. Cenaze, olay yeri incelemesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Başlatılan soruşturma kapsamında Yanar’ın, otelden ayrıldıktan sonra Y.A. ile ormanlık alanda buluştuğu belirlendi. Y.A. gözaltına alınırken, Yanar’ın buluşma sırasında fenalaşarak yaşamını yitirdiği ve şüphelinin olay yerinden kaçtığı öne sürüldü. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Y.A., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Soruşturma sürüyor.