- 16 Mart 2022 Çarşamba 16:03

Karaman’da 1 şehit yakını ile 3 gaziye devlet övünç madalyası ve beratı verildi

A
A
A
Karaman’da 1 şehit yakını ile 3 gaziye devlet övünç madalyası ve beratı verildi

Karaman’da devlet övünç madalyası ve beratı alan şehit yakını ve gaziler için tören düzenlendi.

Karaman’da devlet övünç madalyası ve beratı alan şehit yakını ve gaziler için tören düzenlendi. Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık, “Takdim edeceğimiz bu madalyalar vatan sevgisinin en yüce nişanesidir" dedi.


Piri Reis Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene, Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık, Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Mustafa Çetinkaya, İl Emniyet Müdürü Ayhan Taş, siyasi parti temsilcileri, şehit yakınları ile gaziler ve davetliler katıldı. Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.


Şehit ve gazilerin kısa biyografilerinin okunmasının ardından bir konuşma yapan Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık, böyle anlamlı bir törende bir araya gelmekten büyük bir gurur ve şeref duyduklarını söyledi. Vali Işık, "Ülkemizin her köşesinde şanlı bayrağımız göklerde dalgalanıyorsa eğer, binlerce yıldır hür ve bağımsız yaşıyorsak ve korkmadan geleceğe umutla bakabiliyorsak, bunları aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimize borçluyuz. Devletimiz, 2933 sayılı Madalya ve Nişanlar Kanunu gereği Şehit Piyade Sözleşmeli Er Mustafa Ahmet Demir adına babası Musa Demir, Gazi Piyade Sözleşmeli Er Veli İncedalcı, Gazi Jandarma Maliye Astsubay Üstçavuş Ahmet Tezcan ve Gazi Jandarma Maliye Astsubay Serkan Aydın’ı devlet övünç madalyası ile onurlandırmıştır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan adına onlara takdim edeceğimiz bu madalyalar vatan sevgisinin en yüce nişanesidir. Hayatının tüm zorluklarına ve bu vatana el uzatmak isteyecek her türlü ihanete karşı bu milletin evlatlarına vatan sevgisini ve bu uğurda mücadele etmenin yüceliğini gösterecek önemli bir hatıradır. Bu vesileyle şehitlerimize “Ruhlarınız şad, mekanınız Cennet olsun” diyerek, gazilikle şereflenen ve daha sonra ebedi âleme intikal eden gazilerimizi rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimize hayırlı uzun ömürler diliyorum" diye konuştu.


Vali Işık, konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gönderilen Devlet Övünç Madalyası ve Beratı’nı Şehit Piyade Sözleşmeli Er Mustafa Ahmet Demir adına babası Musa Demir ile gazilere verdi.


Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık, tören sonunda toplu hatıra fotoğrafı çekinilirken, gazi Astsubay Üstçavuş Ahmet Tezcan’ın 50 günlük İnci Mira isimli kız bebeğini kucağına alarak sevdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul’da kaçak silah operasyonu: 2 av tüfeği ve 122 tabanca ele geçirildi İstanbul’un Sancaktepe ilçesinde yasadışı silah kaçakçılarına yönelik bir araca ve eve yapılan operasyonda, 2 av tüfeği, 122 kurusıkıdan çevirme tabanca ve bu silahlara ait 350 mermi ile çok sayıda silah parçası ele geçirildi. Silah ve mühimmatlar ile bağlantılı 2 şüpheli gözaltına alındı. Emniyet kaynaklarına dayanan bilgilere göre, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ile İstihbarat Şube Müdürlüğü birimleri, araçlarla Sancaktepe ve Kartal ilçelerine kaçak silah sevkiyatının yapılacağı bilgisi üzerine harekete geçti. Savcılık tarafından alınan izinle bir kapalı kasa bir minibüsü Sancaktepe ilçesi İnönü Mahallesi civarında yakın takibe alan Organize Polisi, silah sevkiyatı olacağı yönünde elde edilen istihbari bilgiler neticesinde bir süre sonra aracın önünü keserek durdurdu. Sancaktepe ilçesi İnönü Mahallesi’nde sokak içerisinde durdurulan araçtaki 2 kişi gözaltına alındı. ve sonrasında bir ikamette yapılan aramalarda toplamda, kurusıkıdan çevirme 122 tabanca, 2 av tüfeği, bu silahlara ait 350 mermi, 12 sürgü, 44 gövde, 100 namlu ve muhtelif sayıda silah parçası ele eğitildi. Olayla bağlantılı oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 2 şüpheli, sorgulanmak üzere Organize Suçlarla Mücadele Şubesine götürüldü. Zanlılar ile ilgili yürütülen tahkikat işlemleri devam ediyor.