YEREL HABERLER - 20 Ocak 2012 Cuma 15:34

KARAMAN`IN GELECEK 50 YILI PLANLANIYOR

A
A
A
KARAMAN`IN GELECEK 50 YILI PLANLANIYOR

Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, Karaman’ın gelecek 50 yılını planladıklarını söyledi.
Kale Ongun Sosyal Tesisleri’nde belediyenin çalışmaları hakkında basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, Karaman için büyük önem taşıyan projeler konusunda bilgiler verdi. Karaman’ın en önemli projelerinden birisi olan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da önemsediği projeler içerisinde yer alan Aktekke Kent Meydanı’nın tam teşekküllü bir meydan haline getirilmesi için çalışmaların başladığını belirten Başkan Uğurlu, “Bu meydan 22 hektarlık bir alanı kapsıyor. Proje ihalesi 28 Kasım 2011 tarihinde yapıldı. İhaleyi alan firma iş başı yaparak zemin etüt çalışmalarına başladı” dedi. Aktekke Kent Meydanı’nı tamamlamak için TOKİ ile ön protokol imzaladıklarını anlatan Uğurlu, “Başbakanımıza sunduğumuz bu proje Başbakanımızın da onayını aldı. Bu meydanın içerisinde kalan özel mülkiyet durumundaki taşınmazlar devlet tarafından istimlak edilerek vatandaşın hak ettiği bedel Şehircilik Bakanlığınca ödendikten sonra belediyemize devredilecek” şeklinde konuştu. Uğurlu, Aktekke Kent Meydanı projesinin Türkiye’de uygulanan 12 bölge içerisinde yer aldığını sözlerine ekledi.
DOĞUKIŞLA VADİSİ, DİKMEN VADİSİ’NDEN DAHA GÜZEL OLACAK
Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, Karaman için önem taşıyan bir diğer projenin ise Doğukışla Vadisi projesi olduğunu belirterek, “500 bin metrekare alanı kapsayan projenin meclis kararı 10 Ekim 2011 tarihinde onaylandı. Bu projedeki ortağımız olan TOKİ ile ön protokol imzalandı. 6 Ocak 2012 tarihinde avan proje ihalesi yapıldı. Gelecek hafta yüklenici firma ile sözleşme imzalanacak. Bu proje çevre halkı ve orada mülkü bulunan vatandaşlarımız için büyük fayda sağlayacak. Vatandaşlarımızı yanlış yönlendiren çevreler var. Sanki burada vatandaşımızın hakları gasp edilecek gibi veya hiçbir hakları yokmuş gibi yanlış bir algı oluşturuluyor. Burada mülkü, arazisi olan herkes bu projeden doğrudan veya dolaylı olarak haklarını alacaktır. Bu insanlarımızın başına bir anlamda devlet kuşu konmuştur” dedi.
Başkan Uğurlu, Doğukışla Vadisi projesinin Ankara’daki Dikmen Vadisi’nden çok daha avantajlı olduğunu belirterek, “Bu projenin hayata geçirilmesine engel olmak isteyen kim olduğu belli olmayan bir takım kötü niyetli insanlar tarafından yanlış bilgilendirilen vatandaşa projenin doğru anlatılması ve yanıltılmamaları için siz değerli basınımızın desteğini istirham ediyorum” diye konuştu.
Karaman’ın gelecek 50 yılını planladıklarını söyleyen Uğurlu, 1/5000 ve 1/1000’lik imar planlarının ihalelerinin yapıldığını, yüklenici firmanın iş başı yaparak ilk ön görüşmelerle proje çalışmalarının başladığını kaydederek, “Biz bu projede Mimarlar Odası ile birlikte hareket ediyoruz. Çünkü bir şehrin mimarisini onlar oluşturuyor. Ayrıca Tapucak ve çevresinde koruma amaçlı imar planı yapıldı. 15 hektarlık bir alanda uygulanacak olan proje Tapucak, Abbas, Sekiçeşme, Mansurdede ve Koçakdede mahallelerini kapsıyor. Bu plan şuanda Koruma Kurulu’nda. Bu kuruldan geçmek o kadar kolay değil. Ama biz bunu da aştık. Sokak sağlıklaştırma projesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan tahsisat miktarı belirlendi. Karaman’da bu projeyle birlikte dört tane sokak sağlıklı bir duruma getirilecek” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Elazığ Başkan Şerifoğulları, Kent Müzesi’ni inceledi Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Elazığ’ın kültür ve turizmine yeni bir değer olarak hayata geçirilecek olan Kent Müzesi’nin sona gelinen çalışmalarında incelemelerde bulundu. Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, ‘Müzeler Şehri Elazığ Projesi’ kapsamında hayata geçirdiği Harput Musiki Müzesi, Basın Müzesi ve Hoca Hasan Hamam Müzesi’nin ardından Kent Müzesi’ni de kente kazandırmaya hazırlanıyor. 1896 yılında dönemin Elazığ Valisi Enis Paşa tarafından Çarşı Mahallesi’nde inşa edilen ve geçmişte hükümet konağı olarak hizmet veren, Osmanlı döneminin izlerini taşıyan tarihi bina, çalışmaların ardından kent belleğinin kayıt altına alındığı, toplumsal hafızayı canlı tutacak Kent Müzesi olarak faaliyet gösterecek. Kent Müzesi bünyesinde, şehrin tarihi dönemleri, coğrafi, sosyal ve ekonomik yapısı, unutulmaya yüz tutmuş meslekler bölümü ile geleneksel yaşam kültürü bölümleri yer alacak. Başkan Şerifoğulları, müzede devam eden çalışmaları inceledi. Yetkililerden bilgi alan Başkan Şerifoğulları; “Aziz Şehrimiz Elazığ’ımızın kültür ve turizmine katkı sağlama adına Müzeler Şehri Elazığ projemiz doğrultusunda Harput Musiki Müzesi, Basın Müzesi ve Hoca Hasan Hamam Müzesi’ni kentimize kazandırmanın onurunu ve gururunu yaşamıştık. Şehrimizin kadim kültür ve medeniyetini, övündüğümüz tarihini geleceğe taşımanın bilinciyle, geleceğimizi inşa etme hedeflerimize adım adım ilerliyoruz. Bu kapsamda Elazığ’ın tarihi ve kültürel değerlerinin geleceğe aktarılması, yaşatılması, ve korunması için kent belleğinin nesilden nesile aktarabileceği Kent Müzemize ilişkin çalışmalarımızın sonuna gelmiş bulunmaktayız. Şehir merkezimizde hayata geçireceğimiz bu Kent Müzemiz, hem kıymetli hemşehrilerimize, hem de farklı illerden şehrimizi ziyaret edecek olan vatandaşlarımıza kentimizin geçmişine dair önemli bir deneyim yaşatacaktır. Kent Müzemizi de geleceğimize kazandırmış olmanın gururunu hep birlikte yaşayacağız” dedi.