SPOR - 02 Şubat 2023 Perşembe 17:47

Karaman Futbol Kulübü’nün yeni teknik direktörü Şaban Yıldırım oldu

A
A
A
Karaman Futbol Kulübü’nün yeni teknik direktörü Şaban Yıldırım oldu

TFF 3.

TFF 3. Lig 2. Grup’ta mücadele eden Karaman Futbol Kulübü’nün yeni teknik direktörü Şaban Yıldırım için imza töreni düzelendi.


Zafer Hızarcı ile yollarını ayıran Karaman Futbol Kulübü, takımın başına Şaban Yıldırım getirdi. Kırmızı-beyazlılar, düzenlenen imza töreninde 53 yaşındaki tecrübeli çalıştırıcıyla anlaşma sağladı. Kulüp Başkanı Süleyman Han, Onursal Başkan Mehmet Ali Han ve yeni teknik direktör Şaban Yıldırım, imza töreninin ardından açıklamalarda bulundu.



“Hoca seçimi bizim için kolay olmadı"


Sözlerine Zafer Hızarcı’ya teşekkür ederek başlayan Onursal Başkan Mehmet Ali Han, “Bir sene içerisinde ligden düşmüş olarak görünen, ligde kalarak bu senede zirvesine oynayan bir takımımız var. Hiç kimse zerre kadar şüphe duymasın. Geçen sene bize şu anı teklif etselerdi herhalde öpüp başımızın üzerine koyardık. Karaman Futbol Kulübü hedefinden hiç şaşmadı. Bizler şaşmadık Karaman halkı bunu bilsin. İnşallah sezon sonunda da bir üst lige çıkarak hedefimizden asla taviz vermeyeceğiz. Hoca seçimi de bizim için kolay olmadı. En az 100 hocayla görüştük. Doğru karar verdiğimizin kanaatindeyiz. İsteyerek hocamızı getirdik biz buraya. O yüzden hoca da hem bizim hem de Karaman’ın emaneti. Bu yüzden hocamızın değerini bileceğiz hep beraber” şeklinde konuştu.



“Sahada iyi işler yapan bir takım var"


Teknik Direktör Şaban Yıldırım ise, “Benim için burada olmak gerçekten son derece memnuniyet verici ama ondan öncesinde de sürpriz olduğunu söylemem gerekiyor. Çünkü aklımda olan bir yer değildi burası. Burayla ilgili bilgi edindikçe buraya dair olan isteğimiz de arttı. Neyi gördük burada, neden buradasınız diye sorarsanız önce bir vizyon gördük, bir hedef gördük burada. Dürüstlük gördük ve ona uygun bir takım gördük. İzlediğimiz kadarıyla iyi işler yapabilen sahada iyi işler yapan bir takım var. Dolayısıyla da hem başkanlarımızın vizyonu hem de şehrin isteği doğrultusunda bu takım bize umut verdi. Dolayısıyla da belli bir şeyleri yapabileceğimizi düşünüyoruz. Ama başkanımla birlikte uzun yaptığımız konuşmalarda şunu da aramızda konuştuk. İki şeyi birden götürmek gerekiyor. Yani hem şimdiyi iyi yönetmek lazım hem de geleceği bir yandan da planlamak lazım. Bunlar birbirleriyle çelişen şeyler değil tam tersi birbirlerini besleyen şeylerdir. Yani iyi sonuçlar geldikçe diğer geleceğe dair planlamalar, yapılanmalar daha hız kazanacaktır. Şehrin isteğini de gördük yani taraftarın potansiyelini gördük. Şehirde iyi bir taraftar olduğunu gördük. Yani takımını destekliyor, tribünleri dolduruyor, başarı geldikçe daha fazlasını yapabilecek bir potansiyele sahip olduğunu gördük. Bütün bunlar bizi buraya çekti. Burada bulunduğumuzdan dolayı hem ben hem de ekibim son derece memnunuz. İnşallah sezon sonunda istediğimiz, arzuladığımız, taraftarımızın istediği yere hep birlikte çalışarak gelmiş oluruz” ifadelerine yer verdi.


Karaman Futbol Kulübü’nün grubundaki rakiplerinin güçlü olduğunu dile getiren Yıldırım, rakipleri yenebilmek için birlik ve beraberliğin en büyük güçleri olduğunun da altını çizdi. Kulüp Başkanı Süleyman Han da, “Başarılarımıza hocamızın katısı olacağına inanıyorum. Hep birlikte bu sezonu çıkartalım ve hedefimize ulaşalım” dedi.


Futbola Sakaryaspor’un altyapısında başlayan Şaban Yıldırım, 2000-2001 sezonunda aktif futbola veda etti. Antrenörlüğe altyapısında yetiştiği Sakaryaspor’un genç takımında başlayan Yıldırım, 2003-2004 sezonunda takımı Süper Lig’e çıkartarak ilk başarısını elde etti. Yıldırım, Sakaryaspor’un yanı sıra İstanbulspor, Mardinspor ve Elazığspor’un teknik direktörlüğünü de yaptı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Öğrenciler unlu mamul üretim tesisini gezdi Minik öğrenciler Erzincan’da bir yufka imalathanesini ziyaret ederek, gözleme pişirip afiyetle yediler. Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Erzincan Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle Demirkent TOKİ İlkokulu öğrencileri, Erzincan’da faaliyet gösteren bir işletmeyi ziyaret ederek; yufka, mantı, gözleme, erişte ve kesme kadayıfın üretim aşamalarından nasıl geçerek soframıza kadar geldiğine tanıklık ettiler. Erzincan Demirkent TOKİ İlkokulu’nun İlimizde Üretilen Ürünler Projesi kapsamında unlu mamul üretimi gerçekleştirilen bir işletmeye ziyarette bulundular. Hijyen kuralları çerçevesinde hazırlanan öğrenciler, işletmede bayanlar tarafından üretilen ürünleri yakından görme fırsatı buldular. İşletmede yufka üretimi, mantı üretimi, erişte üretimi, gözleme üretimi ve Erzincan’ın coğrafi işaretli ürünü olan kesme kadayıfın üretim aşamalarına tanıklık eden öğrencilerin heyecanı gözlerden kaçmadı. Bone, önlük ve galoş takan öğrencilerin ilgisini özellikle mantı ve yufka üretimi çekti. Soframıza kadar gelen bu ürünlerin hangi ortamlarda, nasıl üretildiğini öğrenen öğrenciler işyeri sahibi ve öğretmenlerine soru yağdırdı. İşletmede çalışanların gözetimi altında gözleme pişiren öğrenciler hem tecrübe kazandılar hem de pişirdikleri gözlemeleri afiyetle yediler. Öğrencilerin ürünlerin üretim aşamalarını görüp inceledikleri gezide öğrencilere Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürü Murat Şahin, İl Müdür Yardımcısı Serkan Kütük, Demirkent TOKİ Ortaokul Müdür Yardımcısı Canan Köse Kütük, 2. Sınıf Öğretmeni Arzu Tan ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şubesinde görevli gıda denetmenleri eşlik ettiler.
Erzincan Hububatta sarı pasa dikkat! Erzincan’da son günlerde yoğun olarak görülen yağmurların ardından hububat ekili sahalarda sarı pas hastalığına karşı dikkatli olunması yönünde uyarı geldi. Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada hava sıcaklıkları ve nem oranının sarı pas için uygun bir ortam oluşturduğu ifade edilerek çiftçilerden hububat ekili tarlalarını gezerek kontrol etmeleri istendi. Erzincan’da 2023 yılı verilerine göre 390 bin 762 dekar alanda buğday ve 243 bin 652 dekar arpa ekilişi gerçekleşmişti. 2024yılı üretim yılında bu alanlarda da çok büyük bir değişim beklenmiyor. Özellikle sulu tarım yapılan ekim alanlarında kontrollerini sürdüren Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri çiftçileri uyardı. Konu hakkında açıklama yapan Erzincan İl Müdürü Murat Şahin, "Hastalık belirtisi en erken görülen pas türü olarak dikkat çekiyor. Buğday tarlalarında ilkbaharda 10-15 derece hava sıcaklığı ve yüksek nem hastalık için uygun şartları oluşturuyor. Yaprakların üst yüzeyinde makina dikişi şeklinde ve sarı renkte püstüller görülür. Bu püstüllerden etmenin çevreye dağılımı rüzgarla olmaktadır. Hastalığın şiddetli olduğu yıllarda sporlar, başakların kavuz ve kılçıkları üzerinde de görülebilir. Mücadelesinde, Kültürel tedbir olarak önce sık ekim yapılmamalıdır. Buğday tarımında iyi hazırlanmış alana mibzer ile ekim tercih edilmelidir. Yabancı ot mücadelesi zamanında yapılmalıdır. Fazla azotlu gübre verilmemeli, bitki besleme toprak analizi sonucuna göre yapılmalıdır. Ekim münavebesi uygulanarak üst üste hububat ekimi yapılmamalıdır” dedi. Çiftçilerin çeşit seçerken; pasa dayanıklı buğday çeşitleri ile üretim yapması gerektiğine dikkat çeken İl Müdürü Şahin, ara konukçu bitkilerin imha edilmesi gerektiğini söyledi. Kimyasal mücadelede ise buğdayda alt yapraklarda ilk belirtiler görüldüğünde ve hava şartları uygun olduğunda (% 90 nem ve 15-20 derece sıcaklıkta) hastalığa karşı ruhsatlı bitki koruma ürünleriyle uygun hava şartlarında uygulama yapılması gerektiğini kaydeden Şahin, Ayrıca üreticilerin; son ilaçlama ile hasat arasındaki süreye mutlaka dikkat etmeleri gerektiğini söyledi. Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürü Murat Şahin, "Bu kapsamda buğday tarlalarında sarı pas görülen alanlarda bayrak yaprağa kadar bulaşıklık olmadan ve parsel içine etmen yayılmadan üreticilerimizin en yakın İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne başvurmaları gerekmektedir" dedi.