EĞİTİM - 21 Ekim 2025 Salı 14:17

KMÜ’lü öğrenciler Gastronomi Festivali’nden madalyalarla döndü

A
A
A
KMÜ’lü öğrenciler Gastronomi Festivali’nden madalyalarla döndü

Niğde’de bu yıl 5.’si düzenlenen Niğde Gastronomi Festivali, birbirinden yetenekli aşçılık öğrencilerini bir araya getirdi. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Pastacılık ve Ekmekçilik Programı öğrencileri, yarıştıkları kategorilerde elde ettikleri derecelerle öne çıktılar.



"Laktozsuz, Diyabetik ve Glutensiz Çilek Rüyası" gümüş madalya getirdi


Üniversitelerarası Sağlıklı Gıdalar Kategorisi’nde yarışan KMÜ öğrencisi Rümeysa Kaya hazırladığı "Laktozsuz, Diyabetik ve Glutensiz Çilek Rüyası" adlı tatlı tabağıyla 2. olarak gümüş madalya kazandı. Kaya’nın özgün tarifi, jüri tarafından hem sunum hem de besin dengesi açısından büyük beğeni topladı.



Füzyon mutfak yorumu bronz madalya getirdi


Üniversitelerarası Bireysel Tatlı Tabağı Kategorisi’nde yarışan KMÜ öğrencisi Zeynep Aykurt ise Füzyon Mutfak Uygulamaları kapsamında hazırladığı tatlı tabağıyla 3. olarak bronz madalya almaya hak kazandı.



KMÜ’lü öğrenciler Gastronomi Festivali’nden madalyalarla döndü

Bunlar Da İlginizi Çekebilir