GÜNDEM - 14 Mayıs 2024 Salı 15:54

Özel öğrenciler şenlikte gönüllerince eğlendi

A
A
A
Özel öğrenciler şenlikte gönüllerince eğlendi

Karaman’da “Özel Eğitim Bahar Şenliği” düzenlendi. Şenlikte özel öğrenciler organize edilen çeşitli etkinliklerle doyasıya eğlenirken, renkli görüntüler yaşandı.


İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası nedeniyle “Özel Eğitim Bahar Şenliği” düzenlendi. “Hayatı paylaşmak için engel yok” sloganı ile Türk Dünyası Kültür Parkı’nda gerçekleşen şenliğe Karaman Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim, Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumuş, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Murat Alkan ile İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan ve davetliler katıldı. Kortej yürüyüşüyle başlayan şenlikte canlı müzik, folklor gösterileri, sirk, illüzyon ve palyaço gösterileri ve uçurtma şenliği ile çocuklar güzel bir gün geçirmenin mutluluğunu yaşadılar.


Vali Sarıibrahim, özel günde mutluluklarına ortak olduğu çocuklarla yakından ilgilenirken, etkinliklerin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.



Özel öğrenciler şenlikte gönüllerince eğlendi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Fırtına minarenin külahını uçurdu, dolu üzüm bağlarını vurdu Manisa’nın Alaşehir ilçesinde etkili olan sağanak yağış ve fırtına hasara neden oldu. Fırtına nedeniyle cami minaresinin külahı uçtu, dolu ise dünyaca ünlü Çekirdeksiz Sultaniye üzüm bağlarında zarara yol açtı. Manisa’nın Alaşehir ilçesinde saat 18.00 sıralarında aniden bastıran yağmurla karışık dolu bağları vurdu, fırtına bir minarenin külahını uçurdu. Önce fırtına ardından da yağmurla karışık dolu yağışı Alaşehir’in Tepeköy, Caberfakılı, Işıklar, Killik, Gümüşçay, Caberkamara, Ilgınköy, Çakırcaali, Sobran Mahallesi bölgelerinde bağlara zarar verdi. Bazı bağlarda asmalar yere yattı. Ziraat Odası Başkanı incelemelerde bulundu Alaşehir Ziraat Odası Başkanı Özer Demir, "Saat 18.00 sıralarında önce fırtına olarak etkili olan, daha sonra ardından yaklaşık 10 dakika etkili olan dolu bağları olumsuz yönde etkiledi. Daha sonra yağmurla karışık yağan dolu ve fırtına Killik ve Ilgınköy Mahallesi bölgelerinde asma direklerinin yıktı. Tepeköy Mahallesi bölgesinden başlayıp, Killik, Caberfakılı, Işıklar, Killik, Gümüşçay, Cberkamara, Yeşilyurt, Sobran, Ilgınköy, Çakırcaali hattında etkili olan fırtına, dolu ve yağmur bağlarda zarar oluşturdu. Havanın açılmasıyla birlikte bizde hemen araziye çıktık. Özellikle doğu-batı yönünde olan bağlarımızda zarar oranı daha yüksek. Zarar oranıyla ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz, ilk tespitlerimize göre zararın yüzde 60 ile yüzde 100 arasında olduğunu tahmin ediyoruz. Zaten rekoltede bir düşüklük vardı. Bir de afat çiftçilerimiz olumsuz yönde etkiledi. Devletimizden çiftçilerimize destek, hatta mümkünse afat bölgesi ilan edilmesini bekliyoruz. Çalışmalarımız devam edecek" dedi. Minarenin külahı uçtu Ilgınköy Mahallesi’nde Mahalle Camisi minaresinin külahı fırtınanın etkisiyle uçtu. Can kaybının olmaması sevindirirken Mahalle Muhtarı İbrahim Türkmen, "Fırtınanın etkisiyle camimizin tepesi uçtu. Mezarlıkta bulunan 3 tane servi ağacı devrildi, bağlarımız zarar gördü, tek tesellimiz Allah’a şükür can kaybımız yok." dedi.
İzmir Seferihisar’daki ’şap’ şüphesi asılsız çıktı İzmir Valiliği, Seferihisar ilçesinin Turgutlu Mahallesi’ndeki bir damda bulunan büyükbaş hayvandan alınan numunelerde şap virüsüne rastlanılmadığını açıkladı. İzmir Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, "31 Mayıs 2024 tarihinde Seferihisar ilçesi Turgut Mahallesi’nde bir büyükbaş hayvancılık işletmesinde Serbest Veteriner Hekim tarafından şap hastalığı şüphesiyle Seferihisar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüze sözlü yapılan ihbar üzerine işletmeye gidilerek ihbar konusu hayvandan numune alınmış, analiz yapılmak üzere Şap Enstitüsü Müdürlüğü’ne gönderilmiştir. İlçe Komisyon Kararı alınarak, tedbir amaçlı analiz sonucu çıkana kadar hastalık şüphesi olan çiftliğin 10 kilometre çapındaki bölge kordona alınmıştır. Kordon sürecinde tüm gerekli idari ve fenni tedbirler alınarak, bölgedeki tüm işletmeler dezenfekte edilmiştir. 2024 Ocak ayından itibaren Seferihisar ilçemizdeki büyükbaş hayvanlarımızın aşılanma oranı yüzde 95’tir. 3 Haziran 2024’te Şap Enstitüsü Müdürlüğü’nden gelen analiz sonucuna göre, şüpheli hayvanda şap virüsü tespit edilmemiştir. Şüphenin ortadan kalkması üzerine ilçe komisyonunca kordon uygulaması sonlandırılmıştır. Vatandaşlarımızın asılsız haberleri dikkate almayarak; Kurban Bayramı öncesi Bakanlığımızca izinlendirilmiş ve Resmi Veteriner Hekimlerimizce takibi, denetimi yapılan hayvan pazarlardan güvenle kurbanlıklarını alabileceklerini kamuoyunun bilgisine sunarız" denildi.