POLİTİKA - 26 Nisan 2023 Çarşamba 17:28

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki: "Üzerinde oyun kurulan değil, artık oyun kuran bir Türkiye var"

A
A
A
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki: "Üzerinde oyun kurulan değil, artık oyun kuran bir Türkiye var"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, üzerinde oyun kurulan değil, artık oyun kuran bir Türkiye olduğunu belirtti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, üzerinde oyun kurulan değil, artık oyun kuran bir Türkiye olduğunu belirtti. Özhaseki, Millet İttifakı’nı yıkım ekibine benzetti.


Birtakım programlara katılmak ve partisinin merkez seçim irtibat bürosunun açılışını yapmak üzere Kars’a gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Kars’ta partililere seslendi.



"Özel jetlerle deprem bölgesine gidiyorlar"


Ana muhalefetin Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na göndermelerde bulunan Özhaseki, “Ana muhalefetin başındaki zatı muhterem yanına İstanbul, Ankara belediye başkanlarını alıyor. Özel jetlerle deprem bölgesine gidiyorlar. Sonra da selfieler çekiyorlar. İyi saatte olsunlar turistik gezi düzenliyorlar, dönüp gidiyorlar. Biz bir taraftan işe talibiz, hizmete talibiz, insanın orada ümmeti duasına talibiz ama onlar da görüntüye talipler. Algı idaresi peşindeler. 2019 seçimlerinden sonra İstanbul Belediyesine 45 bin adam aldılar. Keşke 5 bin kişi gönderselerdi de orada hizmet etseydiler. Onların öyle bir derdi yok. Ama bizim bir derdimiz var. Ondan dolayıdır gece gündüz demeden çalışıyoruz. Çok şükür büyüyen bir Türkiye var. Üzerinde oyun kurulan değil, artık oyun kuran bir Türkiye var. Bunu hepimiz biliyoruz. Bu hizmetlerden emin olun her taraf nasibini aldı” dedi.



“Bizim at pazarlığıyla işimiz yok”


"Vatanın bölünmez bütünlüğü bizim için önemli, ezanımız bizim için önemli, bayrağımız bizim için önemli, biz böyle bir ittifak kurduk" diyen Özhaseki, “Bizim at pazarlığıyla işimiz yok, kumar masalarıyla bizim işimiz yok. Önüne geçen herkese cumhurbaşkanlığı yardımcılığı vererek devlet idaresi olmaz. 14 bin tane oy almış, 8-10 bin tane oy almış, şehirlerde bile temsilciliği olmayanlara cumhurbaşkanlığı yardımcılığı vererek devlet idare edilmez. Hamdolsun bizim ittifakımız ilkeler üzerine kurulu bir ittifak ve bu vatanın gelişmesi için, Türkiye Yüzyılı’nı bizim inşa edebilmemiz için önemli olan bir ittifak” diye konuştu.



“Sadece ve sadece yıkım ekibi gibidirler”


Millet İttifakı’nı yıkım ekibine benzeten Özhaseki, “Karşı tarafta da bir ittifak var. Hepiniz izliyorsunuz sayıyı şaşırdık artık, kaçtalar şu anda bilmiyoruz. 6 diyorlardı. ‘Sakladığınız var’ diyorduk, ‘Masanın altında’ diyorduk. 7 diyorduk. Şimdi 2 belediye başkanı sanki memleketlerine bir iş yapmışlar gibi; daha çivi çakmadılar Ankara’ya, İstanbul’a. Onlara verdiler cumhurbaşkanlığı yardımcılığı, 9 oldu. Muharrem Bey’e gittiler, o kabul etmedi, kapıyı kapattı orada kaldı. Ama rastladıkları herkese cumhurbaşkanlığı yardımcılığı, bakanlık teklif ederek bir devlet idaresine talip olan adamlar var. Hayretle izliyoruz. Bunların yetişme tarzları aynı değil, bunların dünyaya bakışları aynı değil; bunların sosyal, siyasi, ekonomik olaylara bakışları aynı değil. Birbirlerini çok sevdikleri de söylenemez. Peki nasıl oldu da bir araya geldiler? Bunları bir araya getiren motivasyon nedir? Tek sebep var arkadaşlar, Recep Tayyip Erdoğan gitsin, ne olursa olsun diyorlar. AK Parti gitsin, ne olursa olsun diyorlar. Cumhur İttifakı gitsin, ne olursa olsun diyorlar. Ya siz ne yapacağınızı söyleyin, hayır iki cümle bile duyamıyorsunuz. Gelecekle ilgili herhangi bir ümit vadetmiyorlar. Sadece ve sadece yıkım ekibi gibidirler” şeklinde konuştu.


Yapılan konuşmaların ardından AK Parti Merkez Seçim Koordinasyon Merkezinin açılışı yapıldı.


Açılışa; 65. Hükümet’te Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olan Ahmet Arslan, AK Parti milletvekili adayları Adem Çalkın, Prof. Dr. Yunus Kılıç, Serkant Aykul, Dr. Selahattin Beyribey ve çok sayıda Karslı katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ordu Ordu’da alkollü sürücü park halindeki hafif ticari araca çarptı: 2 yaralı Ordu’nun Ünye ilçesinde alkollü sürücünün neden olduğu kazada 2 kişi yaralandı. Kaza, Fevzi Çakmak Mahallesi Devlet Sahil Yolu Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Fatsa istikametinden Ünye şehir merkezi yönüne seyir halinde olan Mustafa U. (62) yönetimindeki 52 FM 985 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yol kenarında park halinde bulunan ve içerisinde Muharrem K.’nın (24) oturduğu 59 ACC 363 plakalı hafif ticari araca çarptı. Çarpışmanın şiddetiyle savrularak takla atan otomobilde sürücü Mustafa U. (62) aracın içinde sıkıştı. Çevredekilerin 112 Acil Çağrı Merkezi’ne haber vermesi üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin çalışmasıyla araçtan çıkarılan Mustafa U. ile hafif ticari araçta bulunan Muharrem K. (24), sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Ünye Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kaza nedeniyle ulaşım bir süre tali yollardan sağlanırken, Ünye İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Büro Amirliğine bağlı ekipler bölgede güvenlik önlemi aldı. Kazaya karışan otomobilin çekici yardımıyla yoldan kaldırılmasının ardından trafik akışı yeniden normale döndü. Kazada yaralanan araç sürücülerinin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilirken, otomobil sürücüsü Mustafa U.’nun 0.94 promil alkollü olduğu öğrenildi. Polis kazayla ilgili inceleme başlattı.
Nevşehir Nevşehir’de bir araçtan uzun namlulu silah mermileri çıktı Nevşehir’de polis ekiplerince bir araçta yapılan aramada çok sayıda uzun namlulu silaha ait mermi ile bıçak ele geçirildi. Olay, gece saatlerinde 2000 Evler Mahallesi TOKİ İş Merkezi civarında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, telefonda tartıştıkları şahıslarla buluşmaya giden iki genç, karşılarında kalabalık bir grup görünce geldikleri araçla olay yerinden kaçtı. Bunun üzerine kalabalık grup, kaçan araca saldırarak zarar verdi. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Şüphelileri yakalamak için geniş çaplı çalışma başlatan ekipler, gençlerin kaçtığı 50 NE 368 plakalı otomobili, 2000 Evler Mahallesi 38. Sokak üzerinde bir apartmanın yanında terk edilmiş halde buldu. Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla araçta yapılan aramada çok sayıda uzun namlulu silaha ait mermi ile bıçak ele geçirildi. Araç sahibi, otomobilin oğlu ve arkadaşları tarafından gezmek amacıyla alındığını belirterek, araçta bulunan mermilerin geçmiş tarihlerde iş yerine gelen bir müşteriden kaldığını, bir süre dükkânda muhafaza ettikten sonra araca koyduğunu ifade etti. Araçta bulunan bıçaklardan ise haberi olmadığını söyledi. Araçta yapılan adli aramanın ardından araçta bulunan mermi ve bıçaklara el konulurken, şahıslar ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
İzmir Husumetli olduğu akrabasının boğazını kesip kahvehanenin önüne attı İzmir’in Urla ilçesinde, alacak-verecek meselesi yüzünden husumetli olduğu akrabasının boğazını keserek öldüren zanlı, cansız bedeni otomobille getirip kahvehanenin önüne attı. Zanlının cesedi bıraktıktan sonra çevredekilere, "Polise haber verin, ibreti alem için yaptım" dediği iddia edildi. Olay, Urla ilçe merkezinde bulunan Mermerli Çeşme mevkiinde meydana geldi. İddiaya göre, R.Ş. ile akrabası Gökhan Şimşek (35) arasında alacak verecek meselesi yüzünden husumet bulunuyordu. R.Ş., henüz bilinmeyen bir yerde Şimşek’i otomobil içerisinde boğazını keserek öldürdü. Daha sonra içi kan gölüne dönen otomobille Mermerli Çeşme mevkiine gelen cinayet zanlısı R.Ş., araçtan indirdiği cansız bedeni bir kahvehanenin önüne attı. "İbreti alem için yaptım" Olayı gören çevredeki vatandaşlar büyük bir şok yaşarken, zanlının kalabalığa dönerek, "Polise haber verin, ibreti alem için yaptım" dediği öne sürüldü. Vatandaşların durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirmesi üzerine bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Adrese gelen sağlık ekiplerince yapılan kontrollerde Gökhan Şimşek’in hayatını kaybettiği belirlendi. Polis ekipleri olay yerinde geniş güvenlik önlemleri alırken, Şimşek’in cenazesi, savcı ve olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmasının ardından kesin ölüm nedeninin belirlenmesi amacıyla İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Cinayet şüphelisi R.Ş. ise polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.