POLİTİKA - 18 Mart 2012 Pazar 15:59

KARS`TA 18 MART ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ ANMA PROGRAMI

A
A
A
KARS`TA 18 MART ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ ANMA PROGRAMI

Kars’ta da Çanakkale Şehitleri 97. yıldönümünde törenlerle anıldı. Törenlere Kars’ta bulunan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz da katıldı.
Kars Garnizon Şehitliği’nde yapılan törene, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Vali Ahmet Kara, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Zeki, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, AK Parti Kars Milletvekilleri Prof. Dr. Yunus Kılıç, Ahmet Arslan, AK Parti Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz, Şehit aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Törenler, Şehitler Mahallesi’ndeki Kars Garnizon Şehitliği’ndeki anıta çelenk konulmasıyla başladı. Saygı duruşu, 21 pare saygı atışı ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından şeref defteri imzalandı.
Daha sonra şehitler müzesi gezildi. Şehitler Müzesini gezen Bakan Cevdet Yılmaz, Kars’ın şehitlerinin fotoğraflarını ve anı defterini inceledi. Şehit yakınlarının da yer aldığı gezide bazı şehit anneleri yıllar önce kaybettikleri oğullarının fotoğraflarına dokunarak gözyaşı döktü. Şehitlikteki törene de katılan Bakan Yılmaz, mezarları ziyaret ederek kabirler üzerine kırmızı karanfil bıraktı. Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, şehit alilerine baş sağlığı vererek bir süre onlarla sohbet etti.
Kars Garnizon Şehitliği’ndeki törenlerin sona ermesiyle birlikte Bakan Cevdet Yılmaz, AK Parti Kars İl Başkanlığı’nın 4. Olağan Kongresine katılmak üzere Kapalı Spor Salonu’na geçti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir