GÜNDEM - 27 Aralık 2025 Cumartesi 19:20

Kars’ta 27 köy yolu ulaşıma kapandı

A
A
A
Kars’ta 27 köy yolu ulaşıma kapandı

Kars genelinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle 27 köy yolu araç trafiğine tamamen kapandı.


Kentte öğlenden sonra başlayan ve gün boyunca etkisini sürdüren kar yağışı, yerini tipiye bıraktı. Görüş mesafesinin yer yer 5 metreye kadar düştüğü karayollarında sürücüler zor anlar yaşadı. İl Özel İdaresi’nden alınan bilgilere göre, kar ve tipi nedeniyle merkez ve ilçelere bağlı toplam 27 köy ile ulaşım kesildi.


Kapanan köy yollarını açmak için İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri çalışma başlattı. Yetkililer, bölgede kar yağışının aralıklarla devam edeceğini belirterek vatandaşları uyardı. Özellikle yüksek rakımlı geçitleri kullanacak olan sürücülerin araçlarında zincir, çekme halatı ve takoz bulundurmalarının hayati önem taşıdığı vurgulandı. Kentte kar yağışı ve tipi etkisini sürdürüyor.



Kars’ta 27 köy yolu ulaşıma kapandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri YRP Kayseri İl Divan Toplantısı gerçekleştirildi Yeniden Refah Partisi (YRP) Kayseri İl Divan Toplantısı YRP Genel Başkan Yardımcısı Cemil Colak’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Melikgazi Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya YRP Genel Başkan Yardımcısı Cemil Colak, YRP Kayseri İl Başkanı Ali Özcan ve parti üyeleri katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programda açılış konuşmasını yapan YRP Kayseri İl Başkanı Ali Özcan, "2026 yılın için meclisten çıkan bir bütçe var. Faiz bütçesi oluşturulmuş. 20 trilyon öngörülen bütçenin 3 trilyonu şimdiden faize gönderilmiş gözüküyor. Genel Başkanımızın dediği gibi dostlar biz size son kez milli görüş gömleğini giydirmek istedik. Kabul etmediniz. Kemer sıkmakla kemerde delik kalmadı. Diş sıkmakla ağzımızda diş kalmadı. Artık vatandaş sizden sadece sandık istiyor" dedi. YRP Genel Başkan Yardımcısı Cemil Colak da, "Ne mutlu Allah rızası için çalışanlara, hizmet edenlere. Meclisteki cari açıkları gördünüz. Vatandaşın cebinin durumunu gördünüz. Herkes kredi kartlarına, bankalara, faizlere borçlu. Tamamen vergiyle düzeltilmeye çalışılan bir ekonomi var" ifadelerini kullandı. Asgari ücret hakkında da konuşan Colak, "Asgari ücret 28 bin 75 TL oldu. Bunun neyini konuşalım. Biz asgari ücrete 45 bin TL istedik. Bu bir lütuf değil. Bu istediğimiz miktar ayakta durmanın gerekçesiydi" diye konuştu. Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.
Karabük Karabük’te 112 köy yolu ukaşıma kapandı Karabük’te etkili olan kar yağışı nedeniyle 112 köy yolu ulaşıma kapandı. Karabük Valiliğinden yapılan açıklamada, il genelinde toplam 112 köy yolunun kar nedeniyle ulaşıma kapandığı bildirildi. Açıklamada, merkez ilçede 3, Eflani’de 54, Eskipazar’da 10, Safranbolu’da 35 ve Yenice’de 10 köy yolunda karla mücadele çalışmalarının devam ettiği, Ovacık ilçesinde kapalı köy yolunun bulunmadığı kaydedildi. Karla mücadele çerçevesinde sahada 15 ekibin görev yaptığı, çalışmalarda 7 greyder, 2 kar bıçaklı kamyon, 6 kepçe ve 6 pick-up olmak üzere toplam 21 iş makinesi kullanıldıpı aktarıldı. Açıklamada, Keltepe Kayak Merkezi yolunda da temizlik ve tuzlama çalışmalarının aralıksız sürdüğü bildirildi. "Zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmayın" Valilikten yapılan açıklamada, Karayolları, İl Özel İdaresi, belediyeler, AFAD, emniyet, jandarma, sağlık ve enerji ekiplerinin; kar küreme, tuzlama, yol açma, trafik güvenliğinin sağlanması, acil sağlık hizmetleri ve enerji arzının kesintisiz sürdürülmesi amacıyla görev yaptığı belirtilerek, "Vatandaşlarımızın; zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları, trafiğe çıkacak sürücülerin kış lastiği kullanmaları ve hız kurallarına uymaları, yayla ve yüksek kesimlere zorunlu olmadıkça gitmemeleri, buzlanma ve don olaylarına karşı dikkatli olmaları, acil durumlarda 112 Acil Çağrı Merkezi ile iletişime geçmeleri büyük önem taşımaktadır" denildi.