YEREL HABERLER - 22 Nisan 2012 Pazar 13:22

TÜRKİYE`DE İLK DEFA DİN GÖREVLİLERİ VE EŞLERİ UMREYE GİTTİ

A
A
A
TÜRKİYE`DE İLK DEFA DİN GÖREVLİLERİ VE EŞLERİ UMREYE GİTTİ

Kastamonu`da Diyanet İşleri Başkanlığı ile İl Müftülüğü`nün birlikte organize ettiği umre ziyareti kapsamında din görevlileri, eşleri ve çocuklarıyla birlikte kutsal topraklara uğurlandı.
Kastamonu`nun Daday ilçesinde İl Müftüsü Dursun Ali Şeker ve Daday Belediye Başkanı Hasan Fehmi Taş`ın da katıldığı törende din görevlileri, aileleriyle birlikte umreye gittiler. 15 günlük umre ziyareti için kutsal toprakların yolunu tutan din görevlileri ile ailelerinden oluşan 40 kişilik gurup, dualarla kutsal topraklara uğurlandı. Türkiye genelinde ilk kez böyle bir etkinliğin düzenlendiğini belirten İl Müftüsü Dursun Ali Şeker, bu programın Diyanet İşleri Başkanlığı`nın büyük ilgisini gördüğünü ve geleneksel umre ziyareti kapsamında 40 kişilik din görevlileri ile ailelerinden oluşan kafileyi kutsal topraklara uğurladıklarını söyledi. Şeker, ``En büyük amacımız bundan sonra her yıl Mart ayında çok daha iyi imkanlar ve kaliteli hizmet çerçevesinde bütün Kastamonuların katılabileceği geleneksel Umre ziyaretini sürdürmek istiyoruz. Allah herkese nasip etsin. Gönül isterdi ki bizler de sizlerle o mübarek topraklara gelelim. Peygamber Efendimize bizden selam götürün. Gemlik için de dualarınızı bizden esirgemeyin`` dedi.
Daha sonra umreciler, dualar eşliğinde otobüslere binerek ilçeden ayrıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Aliağa Petkimspor, turu zora soktu Aliağa Petkimspor, Basketbol Süper Ligi play-off çeyrek final 1. maçında Fenerbahçe’ye deplasmanda 102-72 kaybederek bir üst tura yükselme şansını zora soktu. Sarı-lacivertliler, İzmir’de oynayacakları müsabakayı da kazanması halinde adını yarı finale yazdıracak. Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Aliağa Petkimspor, play-off çeyrek final 1. maçında Fenerbahçe ile İstanbul’da karşı karşıya geldi. İstediği oyunu sahaya yansıtmakta zorlanan İzmir ekibi, müsabakayı 102-72 kaybetti ve seride 1-0 geriye düştü. Karşılaşmaya dair açıklamalarda bulunan Aliağa Petkimspor Başantrenörü Burak Gören, “Fenerbahçe iyi bir EuroLeague maçı temposunda oynadı. Top paylaşımları ve hızları çok yüksekti. Çok büyük bir yüzde ile 19 tane 3 sayılık isabet buldular. Onların basketboluna kendi çerçevemizde ayak uydurmakta zorluk yaşadık. Play-off oynuyoruz, işimizin çok zor olduğunun farkındayız. Tabii ki rakibimize çok saygı duyuyoruz. Bugüne kadar evimizde iyi basketbol ile iyi sonuçlar aldık. İzleyenlere kendimizi daha iyi ifade etmenin yollarını arayacağız. İyi bir basketbol takımı olduğumuzu bir kez daha göstermeye çalışacağız” ifadelerini kullandı. Öte yandan eşleşmedeki ikinci maç yarın İzmir’de oynanacak. Aliağa Petkimspor’un kazanması halinde seride durum 1-1’e gelecek ve yarı finalisti belirleyecek olan son maç 20 Mayıs Pazartesi günü İstanbul’da oynanacak. Petkimspor, evinde de mağlup olması durumunda sezonu play-off çeyrek final aşamasında noktalayacak.