YEREL HABERLER - 26 Aralık 2011 Pazartesi 11:51

DYNED`İN YENİ LİDERİ “AĞLI” OLDU

A
A
A
DYNED`İN YENİ LİDERİ “AĞLI” OLDU

Kastamonu’da 2011-2012 eğitim-öğretim döneminin başlamasıyla birlikte hayata geçirilen “Kastamonu’da DynEd” projesinde DynEd İl Okul Puanları, DynEd Merkez İlçe Puanları ile DynEd ilçe puanları başarı sıralaması açıklandı.
Kastamonu Valiliği AB Valilik Proje ve Koordinasyon Merkezi ile Kastamonu Milli Eğitim Müdürlüğünün birlikte yürüttüğü DynEd projesinin değerlendirme toplantısı Kastamonu Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Şuana kadar en başarılı ilçe Abana olarak gözükürken 23 Aralık 2011 tarihi itibariyle Ağlı birinci sıraya yerleşti ve en başarısız ilçe ise yine Doğanyurt oldu. DynEd İlçe Puanlan tablosunda, haftalık performansını 0.3 artıran Ağlı ilçesi, 7 başarı puanı ile birinci oldu. Projenin başlangıcından itibaren birinciliği kimseye bırakmayan Abana ve Küre ilçesi geçtiğimiz hafta düşüşe geçti. Küre, -0.4 puanı azalarak 5.5 başarı puanıyla ikinciliğe yerleşirken, Abana ilçesi de -0.2 düşüş yaşayarak 5 başarı puanı ile üçüncülükte kaldı. DynEd İlçe Puanları sıralamasında son dört sırayı alan ilçeler ise Hanönü, Çatalzeytin ve Doğanyurt olarak gerçekleşti.
DynEd İl Okul Puanları sıralaması ele alındığında, Cide İlyasbey Fahri Aygün İlköğretim Okulu liderliğini bırakmayarak 9.4 başarı puanıyla listenin başında yer aldı. Listenin ikinci sırasında da 9.3 başarı puanıyla Araç Kayaboğazı Köyü Kemal Uçar İlköğretim Okulu bulunuyor. Bu iki okulu 8.3 başarı puanıyla Tosya Dumlupınar İlköğretim Okulu ile 8 başarı puanıyla merkez Kurucaören İlköğretim Okulu izledi.
DynEd Merkez İlçe Okul sıralaması incelendiğinde, listenin tepesindeki okulların haftalık performans görünümlerinin arttığı görülüyor. Yapılan değerlendirmede 7.6 başarı puanı alan Merkez Kurucaören İlköğretim Okulu, son değerlendirmede başarı puanını 8’E çıkartarak yine birinciliği elinden bırakmadı. Merkez İlçe Okul Puanları sıralamasında Cumhuriyet İlköğretim Okulu 7 basarı puanıyla ikinci, İhsan Ozanoğlu İlköğretim Okulu 6.3 başarı puanıyla üçüncü, İsfendiyarbey İlköğretim Okulu 6.1 başarı puanıyla dördüncü ve Ceritoğlu İlköğretim Okulu da 5.2 başarı puanı ile beşinci sırada yer aldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir