GENEL - 22 Mayıs 2018 Salı 18:16

Polis Akademisi Uluslararası Eğitim Merkezine arsa tahsisi gerçekleşti

A
A
A
Polis Akademisi Uluslararası Eğitim Merkezine arsa tahsisi gerçekleşti

AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir, Polis Akademisi Eğitim Merkezine arsa tahsisinin gerçekleştiğini söyledi.

AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir, Polis Akademisi Eğitim Merkezine arsa tahsisinin gerçekleştiğini söyledi.


Demir, uzun zamandır üzerinde çalıştıkları Polis Akademisi Uluslararası Eğitim Merkezini Kastamonu’ya kazandırdıklarını belirterek, “Kadı Dağında 220 dönüm arazi tahsisi yapıldı. Çevre güvenlik duvarları için ödeneği aktarıldı. Diğer poligonlar, eğitim tesisleri, binaların donatısı ve diğer çalışmalar için çalışmalar başladı” dedi.


Polis Akademisi Uluslararası Eğitim Merkezini ek yatırım programına teklif edeceklerini söyleyen Demir, “Her yıl yaklaşık 1000 yabancı polis özel harekatlara eğitim verilecek. Sabit kadrosu ile Kastamonu’ya özellikle esnafımıza ekonomik anlamda çok önemli katkı sağlayacaktır. Eğitimler 6 aylık dönemler halinde yapılacak ve her 6 ayda mezuniyet törenleri düzenlenecek. İlimize Kastamonu’muza hayırlı olsun” diye konuştu.


Polis Akademisi Uluslararası Eğitim Merkeziyle ilgili tabelanın bugün tahsisi yapılan arsaya dikildiğini belirten Demir, “Daha Kastamonu’da yapacak çok işimiz var. Bu yüzden AK Parti olarak mutlaka 3-0 yapmak zorundayız” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kars Kars’ta beyaz esaret: Tipiden göz gözü görmüyor Kars genelinde etkili olan kar yağışı ve fırtına, hayatı felç etti. Kent merkezinde ve şehirlerarası yollarda görüş mesafesi yer yer sıfıra kadar düştü. Doğu Anadolu Bölgesi’ni etkisi altına alan soğuk hava dalgası, Kars’ta kendisini şiddetli tipi olarak gösteriyor. Akşam saatlerinde başlayan ve hızını artıran tipi nedeniyle sürücüler ve yayalar zor anlar yaşıyor. Kent merkezinde ve şehirlerarası yollarda görüş mesafesi yer yer sıfıra kadar düştü. Etkili olan tipi nedeniyle karayolları araç trafiğine kapatıldı. Kars Valiliğinden yapılan açıklamada, "Susuz-Boğatepe-Göle Devlet yolu tipi ve görüş olmaması nedeniyle 1 Ocak 2026 saat 23.00 itibariyle kolluk kuvvetleri ve 183. Ardahan Şube ile koordineli olarak tüm araç trafiğine kapatılmıştır. Yine Ardahan-Kars yolunun Kars İl Sınırı-Susuz yolunun Sakaltutan Geçidinde yoğun kar, tipi ve görüş mesafesinin olmaması nedeniyle kolluk kuvvetleri ve Kars Şube Şefliği ile irtibatlı olarak tüm araç trafiğine kapatılmıştır" ifadelerine yer verildi. Şehir merkezinde göz gözü görmüyor Öte yandan, şehir merkezinde de yayalar kaldırımlarda yürümekte güçlük çekerken, esnaf dükkanlarının önünü temizlemek için büyük çaba sarf ediyor. Belediye ekipleri ise şehir içi ana arterleri açık tutmak için yoğun çaba sarf ediyor. Kars Valiliği, zorunlu olmadıkça vatandaşların özel araçlarıyla trafiğe çıkmamaları ve karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu. Köy yolları ulaşıma kapandı Yoğun kar ve tipi nedeniyle yüzlerce köy yoluyla ulaşım kesildi. İl Özel İdaresi ekipleri, kapalı köy yollarını açmak için fırtınanın dinmesini bekliyor. Meteoroloji verilerine göre, kar yağışı ve fırtınanın gece de etkisini sürdürmesi bekleniyor.