EKONOMİ - 05 Ekim 2019 Cumartesi 15:50

Seydiler OSB’de yatırımcıya bedava arsa

A
A
A
Seydiler OSB’de yatırımcıya bedava arsa

Kastamonu’nun Seydiler ilçesinde altyapı ve üst yapısı tamamlanmak üzere olan Seydiler OSB, sunduğu cazibeler ile yeni yatırımcılarını bekliyor.

Kastamonu’nun Seydiler ilçesinde altyapı ve üst yapısı tamamlanmak üzere olan Seydiler OSB, sunduğu cazibeler ile yeni yatırımcılarını bekliyor.


Alt yapı ve üst yapının son aşamaya geldiği Seydiler OSB’de incelemelerde bulunan ilçe Kaymakamı Mustafa Batuhan Alpboğa, İnebolu limanı öncesi son düzlük olduklarını belirterek, bu yıl gelen ödenek ile yıl sonunda tüm çalışmaları tamamlayarak, ücretsiz arsa tahsisleriyle birlikte yeni yatırımcıları beklediklerini söyledi.


Beraberinde İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Halil İbrahim Sanık ve Seydiler OSB Müdürü Emre Kadiroğlu ile birlikte OSB alanında devam eden çalışmaları inceleyen Kaymakam Alpboğa, OSB’de şuan 10 firmanın faaliyet gösterdiği kaydetti.


Bu yıl tahsis edilen 5 milyon TL’ye ek olarak 8.5 milyon daha ilave ödeneğin geldiğini kaydeden Kaymakam Mustafa Batuhan Alpboğa, “Seydiler Organize Sanayi Bölgemize 2019 yılında tahsis edilen meblağ 13 milyon 500 bin lira olmuştur. Bu kapsamda alt yapı ve parke yol çalışmaları yoğun bir şekilde devam etmekte olup, yılsonu itibariyle çalışmalar tamamlanmış olacaktır. Atık suyu, yağmur suyu, içme suyu alt yapı ve parke yol yapım işi, alt yapı noktasında tamamlanmış, parke yol çalışmaları yoğun bir şekilde devam etmektedir. İnşallah 2019 yılı sonuna kadar bu kapsamdaki çalışmalarda neticelendirilecek ve Seydiler Organize Sanayi Bölgemiz, atık suyu, yağmur suyu kanalizasyonu, içme suyu alt yapısı ile, doğalgazı, yer altı elektrik, sokak aydınlatmaları, telekom, kamera sistemleri ve yapılan parke yolları ile modern bir hale kavuşmuş olacaktır. 2019 sonu itibariyle tamamlanması planlanan alt yapı yatırımları ile birlikte, Organize Sanayi Bölgemizde şu anda 10 işletme, 280 çalışan ile faaliyetlerine devam etmektedir. Aynı zamanda yeni fabrikaların inşası ve arsa tahsisleri de devam etmekte olup, bölgemizde doğalgazın olması ve isteyen fabrika sahipleri tarafından kullanabilirliği, gerek İnebolu limanına olan yakınlığı, gerek 4.derece teşvik bölgesinde olması, aldığı yatırım hibe destek programları (TKDK, KOSGEB ve KUZKA) gerekse indirimli tahsis imkânları ve sunduğu cazibe ile Seydiler Organize Sanayi Bölgemiz, yeni yatırımcılarını beklemektedir.”


“Liman öncesi son düzlük”


İnebolu limanın kapasite artırımı ve yapımı devam eden tünel inşaatı ile deniz ulaşımında 45 kilometre olacağını da sözlerine ekleyen Alpboğa, “Seydiler OSB, Liman öncesi son düzlük. Buradan sonra coğrafi yapıdan dolayı düzlük alan yok. İstiklal yolunun parlayan bir yıldızıyız. Bunun yanında 4. Derece teşvik bölgesi olmamız ve 5. Derece bölgeden de faydalandığımız için karma bir OSB’yiz. Bu anlamda yatırım hibe destekleri, ücretsiz tahsis imkanı gibi cazibeler sunan bir yer. Hedefimiz inşallah kısa sürede Seydiler OSB alanına yeni yatırımcıları çekerek hem ülke ekonomisine hem de istihdama yönelik katkılar sunmayı planlıyoruz. Yatırımcı geldiğinde, doğalgazı, elektriği, suyu hazır, alt yapısı hazır. Sadece fabrikasını kurup çalışmaya başlayacak” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul OMSAN Lojistik’ten nakit akışı ve ölçekli büyüme hamlesi OMSAN Lojistik, Shell & Turcas iş birliğinin ardından global bir endüstriyel gaz firması ile imzaladığı yeni anlaşmalarla birlikte yaklaşık 5 yıllık periyotta 7 milyar TL’lik bir hacme ulaşacak. OYAK Grubu şirketlerinden OMSAN Lojistik, 2025 yılının son çeyreğinde başlattığı büyüme atağını sürdürüyor. Güçlü nakit akışı, öngörülebilir gelir yapısı ve ölçekli iş hacmi odağında ilerleyen şirket, Shell & Turcas iş birliğinin ardından global bir endüstriyel gaz firması ile imzaladığı yeni anlaşmalarla birlikte yaklaşık 5 yıllık periyotta 7 milyar TL’lik bir hacme ulaşacak. OMSAN Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Arıburnu, öngörülen hacme ilişkin yaptığı değerlendirmede şunları ifade etti: "OMSAN Lojistik’te her adımı, güçlü nakit akışı üreten ve öngörülebilir bir yapı oluşturma hedefiyle atıyoruz. Shell & Turcas ve global bir endüstriyel gaz firması ile hayata geçirilen bu iki büyük anlaşma, büyümemizi sağlam bir finansal zemin üzerine taşıdı. Anlaşma yaptığımız firmaların dünya markaları olması bize nakit akışımız açısından güven veriyor. Öte yandan, Avrupa coğrafyasında, ALMATIS GmbH ile yürüttüğümüz kontrat kapsamında Rotterdam ve Almanya Ludwigshafen fabrikalarından; İspanya, Fransa, Slovakya ve Yunanistan’daki müşterilere alümina taşımalarına başladık. Aynı zamanda bu hafta itibarıyla Rotterdam-İstanbul hattı taşımalarımızı da devreye aldık. Romanya’da ise PLADIS Global/Ülker Romanya ile ilk karayolu operasyonumuzu başarıyla gerçekleştirdik. Önümüzdeki haftadan itibaren Türkiye-Romanya hattında düzenli hammadde taşımalarına başlıyoruz. Depolama tarafında da kalıcı bir iş birliği için Romanya’da görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Fas’ta ise Kazablanka’daki depo kapasitemizi dört katına çıkarıyoruz. Bu adım, OMSAN Logistique Maroc’un depolama, elleçleme ve dağıtım gücünü önemli ölçüde artıracak. Kısacası; Avrupa’dan Kuzey Afrika ve Sahra Altı Afrika’ya uzanan bu adımlar, OMSAN’ın kontrollü büyüme ve sahada güçlenme stratejisinin net bir göstergesidir. Bu adımlar, aynı zamana coğrafi çeşitliliği artırırken orta vadede yeni gelir alanları oluşturuyor. Artan iş hacmini sahada desteklemek isteyen OMSAN Lojistik, özmal filosunu da yeniliyor. Yaklaşık 500 milyon TL’lik çekici yatırımı ile filonun yaş ortalaması düşürülürken; operasyonel verimlilik, güvenlik ve hizmet kalitesi de üst seviyeye taşınıyor. Şirket bu yatırımıyla saha gücünü artırırken müşterilerine sunduğu hizmet standardını kalıcı biçimde yukarı taşıyor." Şirket, 2025’in son çeyreğinde hız kazanan bu ivmeyi; enerji, sanayi, hızlı tüketim ve Afrika odaklı yeni hatlarla destekleyerek 2026 ve sonrasında da güçlü nakit akışı ve ölçekli büyüme ekseninde yoluna devam etmeyi hedefliyor.
Şanlıurfa Siverek’te aşçılık kursuna giden kadınlar yöresel yemekler yapıp sofraları süslüyor Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Halk Eğitim Merkezi bünyesindeki aşçılık kursuna katılan kadınlar, Ramazan ayının gelmesiyle özellikle bölgeye özgü yöresel yemek ve tatlıları hazırlayarak hem geleneksel lezzetleri yaşatıyor hem de ekonomik kazanç elde ediyor. Siverek Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından, Hayat Boyu Öğrenme destekleriyle Ayvanat Mahallesi’ndeki Kadın Kültür Merkezi’nde açılan kursa katılan kadınlar, özellikle bölgeye özgü yöresel yemek ve tatlıları hazırlayarak hem geleneksel lezzetleri yaşatıyor hem de ekonomik kazanç elde ediyor. Ramazan ayının başlamasıyla birlikte iftar sofraları için gelen siparişlerde ciddi artış yaşandı. Kursiyerler, restoran ve lokantalarda bulunmayan ev yapımı lezzetleri hazırlayarak vatandaşların taleplerini karşılamaya çalışıyor. Kurs kapsamında; kolirik, el yapımı mantı, yumurtalı çiğ köfte, içli köfte ve susamlı köfte gibi yöresel yemeklerin yanı sıra, bölgenin geleneksel tatlıları arasında yer alan şıllık tatlısı, susamlı ve pekmezli tatlı çeşitleri de hazırlanıyor. Özellikle unutulmaya yüz tutmuş tarifler, kurs sayesinde yeniden sofralara taşınıyor. Kadınlar hem üretmenin hem de kendi emekleriyle kazanç sağlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtirken, Ramazan boyunca artan taleplere yetişebilmek için yoğun mesai harcadıklarını ifade etti. Siverek Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Remziye Çölgeçen Kaya, kursların yalnızca meslek edindirmeyi değil, aynı zamanda kadınların sosyal ve ekonomik hayata katılımını güçlendirmeyi amaçladığını belirtti. Kaya, "Mesleki eğitim alanında çeşitli kurslar açıyoruz. Kadınlarımızın kendilerini tanımalarını ve beceriler edinmelerini sağlıyoruz. Aşçılık kursumuzda 14 kursiyerimizle birlikte farklı yeteneklere tanıklık ettik. Kadınlarımız hem sosyal hayata karışıyor hem de aile bütçelerine katkı sunuyor. Bu imkânları sağlayan Hayat Boyu Öğrenme Müdürlüğü’ne teşekkür ediyorum" dedi. Kursiyerlerden Şeyma Demir ise, unutulmaya yüz tutmuş yöresel yemekleri yeniden gün yüzüne çıkardıklarını belirterek, "Değişik tatlar öğreniyoruz. Ramazan dolayısıyla yaptığımız yemek ve tatlılarla aile bütçemize katkı sağlıyoruz" ifadelerini kullandı. Melek Okta da Ramazan ayında siparişlerin arttığını vurgulayarak, "Yöresel yemeklerimizi yaparak kültürümüzü yaşatıyoruz. Gelen siparişleri satarak aileme destek oluyorum" dedi. Özlem Kaya ise özellikle Ramazan ayında yoğun ilgi gören şıllık tatlısını yaptığını belirterek, bu tatlının geçmişten günümüze uzanan bir lezzet olduğunu ifade etti. Kaya, geleneksel yöntemlerle yapılan tatlının bugün de büyük rağbet gördüğünü söyledi.