YEREL HABERLER - 20 Mart 2012 Salı 12:52

‘KASTAMONUDAN HABER’ SİTESİ YAYIN HAYATINA BAŞLADI

A
A
A
‘KASTAMONUDAN HABER’ SİTESİ YAYIN HAYATINA BAŞLADI

Kastamonu’daki yerel internet habercilik sitelerine Kastamonudan Haber sitesi de katıldı.
Kastamonudan Haber internet sitesi yayın hayatına başladı. Kastamonudan Haber sitesi yetkilileri, yaptığı açıklamada Kastamonu’daki yerel basını daha da ileriye taşımak, Kastamonu’nun sorunları ortaya koyarak çözüm yolları aramak olduğunu belirtti. İnternet sitesi bakımında zayıf durumdaki Kastamonu’da hissedilen bir eksikliği gidermeye çalıştıklarını belirten yetkililer, Kastamonudan Haber sitesini www.kastamonudanhaber.com adresinden ulaşabileceklerini söyledi. Yetkililer, Kastamonudan Haber sitesinde Kastamonu ile ilgili gündem, yaşam, politika, eğitim, kültür sanat, sağlık ve spor haberlerini doğru ve hızlı bir şekilde okuyabileceklerini belirterek, “Tarafsız ve ilkelidir. Kullanıcıya kolaylık sağlayan bir altyapıya sahiptir. İHA (İhlas Haber Ajansı) resmi abonesidir. Sosyal medyadan ve mobil cihazlardan da takip edilebilir. Editörler tarafından sürekli güncel tutulmaya çalışılır. Foto haber ve video haberler önem verilir. Günlük gazete manşetleri takip edilebilir. Haberlere yorum katmaz ama sizlerin yorumlarına önem verir. Komşu il haberleri (bölgesel) yanında Türkiye gündeminde öne çıkan haberlere de yer verir. Kullanıcıyı rahatsız etmeyen farklı reklam alanlarına sahiptir. Sizin göndereceğiniz haberleri yayınlama imkanı sunar. Kastamonu namaz vakitleri ve hava durumu anlık takip edilebilir” dediler.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara TESK Başkanı Palandökken: “Anneler günü harcamaları 3 yılda yüzde 500 arttı” Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, "“2021 yılında vatandaşlarımızın Anneler Gününde yaptığı harcamalar 100 ile 200 TL arasında değişiyorken şu anda ortalama olarak bin lira harcama yapılıyor. Dünya genelinde ise bu rakam 200 dolar civarında" dedi. Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, Anneler Günü nedeniyle açıklamalarda bulundu. Palandöken, açıklamasında Anneler Günü’nde yapılan harcamalara değinen palandöken, harcamaların 3 yılda yüzde 500 arttığını dile getirdi. Özel günler arasında en fazla alışverişin Anneler Günü’nde yapıldığına dikkat çeken Palandöken, “Hayatımızın en önemli ve kıymetli varlığı olan annelerimizin gönlünü hoş etmek için yapılan alışverişler hem annelerimizin yüzünü güldürüyor hem de esnafımıza ve ülke ekonomisine büyük katkı sağlıyor. Bu özel günde harcamaların büyük çoğunluğu kartla yapılıyor. Anneler Günü alışverişleri geçtiğimiz yıl esnaf camiasına 25 milyar lira ciro getirisi sağladı. Bu yıl maliyetlerin artmasıyla birlikte ciro beklentisinin iki katına çıkacağı öngörülüyor. Hediyenin değeri değil annemizi düşünmek her şeyden önemli. Esnaf ve sanatkarlar camiası adına başımızın tacı annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyorum” dedi. “Anneler günü harcamalarında son 3 yılda yüzde 500 artış var” Anneler günü harcamalarının son 3 yılda ciddi oranda arttığını belirten Palandöken, “2021 yılında vatandaşlarımızın Anneler Gününde yaptığı harcamalar 100 ile 200 TL arasında değişiyorken şu anda ortalama olarak bin lira harcama yapılıyor. Dünya genelinde ise bu rakam 200 dolar civarında. Bu günlerin annelerimizin mutluluğunu görmek için önemli bir yer edinmesinin yanında ekonomiye büyük katkısı var. Anneler günü başta kuyumcu esnafımız olmak üzere çiçekçi, aksesuarcı, konfeksiyoncu, beyaz eşya ve zücaciyeci, pastacı, taksici esnafımızın iş yapabileceği önemli günlerden birisidir. Vatandaşlarımız annesini sevindirirken ülke ekonomisine katkı sağlaması açısından yerel markaları ve esnafımızı tercih etmeli” ifadelerini kullandı. “Anneler günü alışverişi genellikle karttan yapılıyor” Son yıllarda kart ile yapılan alışverişlerin özel günlerde daha da arttığına vurgu yapan Palandöken, “Vatandaşlarımız artık alışverişlerde genel olarak kartı tercih ediyor. Kimisi nakit taşımayı sevmiyor. Kimisini verilen hediye puanlar cezbediyor ama en büyük payı taksitli alışverişler oluşturuyor. Özellikle Anneler Günü gibi özel günlerde kart ile yapılan alışverişler yüzde 35 oranında artıyor. İnternet siteleri üzerinden yapılan harcamalarda da genel olarak kart kullanıyor. Dolayısıyla bu özel günde internet sitelerinden kart ile alışveriş yapma durumunda kalan vatandaşlarımız güvenlik açığı oluşturmamak için bildiği siteleri ve kart bilgilerini güvene alan uygulamaları tercih etmeli” değerlendirmesinde bulundu.
Bursa Bursa Şehir Hastanesi’nde büyük vurgun Bursa İl Emniyet Müdürlüğü, Bursa Şehir Hastanesi’nde ameliyatlarda kullanılmak üzere gönderilen tıbbi malzemelerin görevliler tarafından kullanılmış gösterilerek satan 4 şüpheliyi kıskıvrak yakaladı. Yaklaşık piyasa değeri 20 milyon TL değerinde tıbbi malzeme ele geçirilirken 4 şüpheliden 3’ü tutuklandı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri aldığı bir duyum üzerine harekete geçti. Yapılan çalışmalarda, ameliyatlarda kullanılmak üzere Bursa Şehir Hastanesi’ne Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen piyasa değeri yaklaşık 20 milyon TL değerindeki çeşitli tıbbi malzemelerin hastane görevlileri tarafından kullanmış gösterilerek satıldığını tespit etti. Hastane görevlileri bağlantılı oldukları kişiye sattı Tıbbi malzemeleri kullanmış gibi gösteren görevliler 20 milyon TL değerindeki tıbbi malzemeyi sattı. Polis şüphelileri tespit etti, tıbbi malzemelerin olduğu depoya baskın düzenledi. Operasyon için düğmeye basan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tıbbi malzemelerin bulunduğu depoya baskın düzenledi. Piyasa değeri yaklaşık 20 milyon TL değerinde tıbbi malzeme ele geçirdi. Şüpheliler teker teker yakalandı Şüphelileri kısa sürede tespit eden ekipler yaptığı operasyonda C.I. (38), D.B. (43), A.H.A. (40), C.G.’yi (38) kıskıvrak yakalandı. 4 şüpheliden 3’ü tutuklu Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne getirilen şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece D.B., A.H.A. ve C.I. tutuklanırken C.G. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.