ASAYİŞ - 21 Ocak 2026 Çarşamba 10:46

Kardan yolu kapanan köydeki yaralıya ulaşmak için zamanla yarıştılar

A
A
A
Kardan yolu kapanan köydeki yaralıya ulaşmak için zamanla yarıştılar

Kastamonu’da motorlu testereyle elini kesen vatandaş, kapalı köy yolunda 4 saatlik çalışmayla hastaneye ulaştırıldı.


Bozkurt ilçesi Kutluca köyünde ikamet eden Murat Bozkurt, benzinli testereyle elini kesti. Yaralanan Bozkurt, 112 Acil Çağrı Merkezini arayarak yardım istedi. İhbar üzerine Bozkurt Kaymakamı İsmail Koçdoğan’ın talimatı ve Bozkurt İlçe Özel İdare Müdürü Bahattin Ersöz’ün koordinesinde Kutluca köyüne ekipler sevk edildi. Çatalzeytin İlçe Özel İdare ile Köylere Hizmet Götürme Birliği ekipleri, kar sebebiyle yolu ulaşıma kapalı olan köydeki hastaya ulaşmak için çalışma başlattı. Ekiplerin gece yaklaşık 4 saat süren çalışmasıyla Murat Bozkurt’a ulaşılabildi. İlk müdahalesi sağlık ekiplerince evinde yapılan Murat Bozkurt daha sonra Bozkurt Devlet Hastanesine kaldırıldı. Burada ilk tedavisi yapılan Bozkurt, Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.


Bozkurt, kendisini hastaneye ulaştıran personele teşekkür etti.



Kardan yolu kapanan köydeki yaralıya ulaşmak için zamanla yarıştılar

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul TMOK Anma ve Onurlandırma Komisyonu’ndan, Jülide Sonat’a ödül TMOK Anma ve Onurlandırma Komisyonu, Türk kadın basketboluna verdiği katkılarından dolayı Jülide Sonat’a ödül verdi. Türk kadın basketbolunun gelişiminde önemli rol almış, uzun yıllar çeşitli kurumlarda görev yapmış ve uluslararası düzeyde de takdir görmüş basketbol yöneticisi olan Jülide Sonat, basketbola olan değerli katkıları sebebiyle Olimpiyatevi’nde düzenlenen törenle ödüle layık görüldü. TMOK Anma ve Onurlandırma Komisyonu Başkanı Necdet Ayaz’ın da katıldığı törende, TMOK Başkanı Ahmet Gülüm tarafından Jülide Sonat’a plaket takdim edildi. Plaketi, Jülide Sonat adına eşi Cihangir Sonat teslim aldı. TMOK Başkanı Ahmet Gülüm, TMOK olarak Türk sporuna büyük katkılar sunmuş insanların unutulmasına karşı olduklarını belirterek, "Anma ve Onurlandırma Komisyonumuz aracılığıyla, Türk sporuna hizmet etmiş isimleri hatırladığımızı ve verdikleri emeğe değer verdiğimizi göstermek istiyoruz. Jülide Sonat da bu kıymetli isimlerden biri. Aynı zamanda Türkiye’de kadın basketbolunun en önemli değerlerinden biridir. Türk sporuna kattıkları için kendisine teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu. Cihangir Sonat ise Jülide Sonat’ın kadın basketbolunun gelişmesi için uzun yıllar büyük emek verdiğini ve önemli katkılar sunduğunu ifade ederek, "Sağlık sebebiyle ödülü bugün kendisi alamadı; ancak TMOK Başkanı’na ve komite üyelerine bu anlamlı onurlandırma için teşekkür ediyoruz. Hatırlanmak her zaman çok güzel" diye konuştu.
İstanbul Yarıyıl tatili Ümraniye’de spor, kültür ve bilimle renkleniyor Ümraniye Belediyesi, yarıyıl tatilini verimli ve keyifli geçirmek isteyen çocuklar için spor, kültür-sanat ve bilim alanlarını kapsayan dopdolu programlar hazırladı. İlçedeki farklı merkezlerde düzenlenen etkinliklerle çocuklar tatil boyunca hem eğlenecek hem de yeni deneyimler kazanma fırsatı yakalayacak. Bu kapsamda hayata geçirilen "Teneffüs, Derse Mola Enerjiyi Depola" etkinliği, tatilin enerjisini sporla bir araya getiriyor. Program kapsamında hem oyun hem hareket içeren etkinlikler sayesinde minik katılımcılar fiziksel gelişimlerine katkı sağlarken eğlenceli bir tatil deneyimi yaşıyor. Etkinlikler 19-22 Ocak tarihlerinde Dudullu İHL Spor Salonu’nda, 26-29 Ocak tarihlerinde ise Prof. Dr. Nabi Avcı Spor Tesisleri’nde gerçekleştirilecek. Programda Survivor parkuru, halka atma, top çevirme, kapak bulma, taş-kâğıt-makas, labirent, reaksiyon oyunu, fasulye torbası atma, tabak atma ve masa tenisi topu taşıma gibi toplam 10 farklı etkinlik yer alıyor. Program 6-12 yaş arası öğrencilere yönelik olup tamamen ücretsiz gerçekleştirilecek. Tatil programının bir diğer ayağında ise kültür ve sanat etkinlikleri yer alıyor. 19-30 Ocak tarihleri arasında düzenlenecek programda 5-12 yaş arası çocuklar film gösterimlerinden tiyatro oyunlarına uzanan eğlenceli bir içeriğin parçası olacak. Etkinlikler Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk Kültür Merkezi, Mehmet Akif Kültür Merkezi, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi ve Cemil Meriç Gençlik Kültür ve Eğitim Merkezi’nde yapılacak. Tüm etkinliklere katılım ücretsiz olacak. Yarıyıl tatilinin üçüncü başlığını ise bilim ve atölye çalışmaları oluşturuyor. Ümraniye Belediyesi Şehit Mühendis Zahide Güçlü Ekici Bilim Merkezi, tatil boyunca ilkokul ve ortaokul öğrencileri ile ailelerinin birlikte katılabileceği atölyelere ev sahipliği yapacak. Tasarım, doğa bilimleri ve teknoloji alanlarında hazırlanan atölyeler hem aile içi nitelikli zamanı destekleyecek hem de çocuklara farklı üretim deneyimleri sunacak. Program kapsamında Tasarım Atölyesi’nde bez çanta boyama ve keçe iğneleme, Doğa Bilimleri Atölyesi’nde kokulu ve renkli sabun üretimi, Robotik Kodlama-Yapay Zekâ Atölyesi’nde ise sensör kullanımı ve kodlama uygulamaları gerçekleştirilecek. Kontenjanla sınırlı programlara, kayıt yaptıran öğrenciler katılabilecek. Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, yarıyıl tatili için hazırlanan etkinliklerin önemine dikkat çekerek, "Ara tatil döneminde çocuklarımızın hem eğlenmesini hem de kültürel açıdan gelişmesini istiyoruz. Geleceğimizin teminatı olan evlatlarımız için her zaman en iyisini hedefliyoruz. Tüm çocuklarımızı etkinliklerimize bekliyoruz" dedi. Ümraniye Belediyesi, tatil sürecinde çocukları spor, kültür, sanat ve bilimle buluşturacak bu özel programlarla tüm minik ilçe sakinlerini etkinliklere davet ediyor.
Kayseri Müteahhit mağduriyetlerine ’tek ruhsat’ önerisi Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, müteahhitten kaynaklanan mağduriyetlerin giderilmesi için inşaatı bitirmeden başka bir inşaat ruhsatının verilmemesi gerektiğini söyleyerek, "Bu durumun sebebi belediyelerdir. Belediyeler burada bir çekidüzen verip, ’kanuna uygun şekilde mesken ruhsatını tamamlamadan yeni ruhsat iznini vermiyorum’ dese sorun çözülecek" dedi. Müteahhitlerin yarım kalan inşaatları tamamlamadan diğer inşaatlara başladıklarını söyleyen Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, "Yaşadığımız ülkeler ve şehirlerde yarım kalmış on binlerce inşaat söz konusu. Terk edilip gidiliyor ve yarım kalıyor. Burada insanların hayatları, hayalleri, birikimleri gidiyor. İnsanlar hastalanıyor, aileleri dağılıyor. Bir sıkıntı var. Bu sıkıntının temeline inip bitirmek gibi bir kaygıyı hiç yaşamıyoruz, düşünmüyoruz. Bu şekilde yarım kalmış inşaatların birçoğu diyelim ki A firması tarafından yapılmadı, bitirilmedi ama bakıyorsunuz yine bu A firması karşı tarafta başka bir inşaata başlamış. Bu inşaat izni ruhsatını kim veriyor, niye veriliyor? Senin yarım kalmış bir inşaatın var, onu bir bitir, buradaki insanları mağdur etme. ’Sen bu yarım kalan inşaatını bitirmeden ben sana bu ruhsatı vermem, bu inşaata başlayamazsın’ denilse bu sorun bitecek. Nedense yarım kalan inşaatların müteahhitleri başka bir yerde başka bir inşaatı yapmaya devam ediyorlar" dedi. "Şehrin asayişini de ilgilendiriyor" Yarım kalan inşaatlar nedeniyle çok sayıda insanın mağdur olduğunu aktaran Şahin, yarım kalmış inşaatların şehrin asayişini de ilgilendirdiğine dikkat çekerek, "Bu yarım kalmış inşaatlar şehrin asayişiyle bile söz konusu. Bu sorunu çözmek çok basit. ’İnşaatı bitirmeden başka inşaat ruhsatı izni vermiyorum’ demek çok basit. Mesken ruhsatı olmayan inşaatlar diyoruz. Bu durumun sebebi belediyelerdir. Belediyeler burada bir çekidüzen verip, ’kanuna uygun şekilde mesken ruhsatını tamamlamadan yeni ruhsat iznini vermiyorum’ dese sorun çözülecek. Belki de yüz binlerce insan bu şekilde mağdur oldu, hayalleri ve paraları gitti. Bu duruma artık bir son verelim" şeklinde konuştu.