ÇEVRE - 07 Ocak 2026 Çarşamba 14:27

Kastamonu’da 4 mahallede su kesinti yapılacak

A
A
A
Kastamonu’da 4 mahallede su kesinti yapılacak

Kastamonu’da isale hattında meydana gelen arıza sebebiyle yaşanan su sorunu için 4 mahallede planlı su kesintisi yapılacak.


Kastamonu’da geçtiğimiz hafta sonu meydana gelen isale hattındaki arıza sebebiyle yaşanan su problemi devam ediyor. Şehrin şebeke hattına yeteri kadar su verilememesi sebebiyle yaşanan su sorunu için planlı su kesintileri devam ediyor. Kastamonu Belediyesi’nden yapılan duyuruda, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi üst kısımları, Kırkçeşme Mahallesi üst kısımları, Aktekke Mahallesi üst kısımları ve Esentepe Mahallesi’nde 15.00-23.00 saatleri arasında planlı su kesintisi yapılacağı belirtildi. Planlı kesintiyle elde edilecek suyun Tosya Yolu bölgesine yönlendirilerek yaşanan su sorununun büyük ölçüde giderilmesi hedeflendiği belirtildi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Antalya’da hortum dehşeti: Evlerin çatısı uçtu, ağaçları kökünden söktü, otomobil ters döndü Antalya’nın Manavgat ilçesinde akşam saatlerinde etkili olan hortum, Karacalar ve Sülek Mahallelerinde seralarda ve evlerde büyük hasara yol açarken, hortumun havaya savurup ters döndürdüğü otomobil bir kişinin yaralanmasına sebep oldu. Manavgat-Akseki yol ayrımından başlayarak D-400 Karayolunun üst kısmında etkili olan hortum Karacalar ve Sülek Mahallelerinde çok sayıda serayı yerle bir ederken, büyük bölümü Sülek Mahallesi’nde olmak üzere 5-6 tane evin çatısını uçurdu. Geçtiği güzergahta ağaçları kökünden söken hortum, Sülek Mahallesi’nde evin önünde park halindeki FİAT marka otomobili yaklaşık 4 metre savurup traktörün üzerine fırlattı. Otomobilin savrulması sırasında yakında bulunan 20 yaşındaki Sude Kiraz yaralandı. Yaralı, 112 Acil Sağlık ekiplerinin olay yerindeki müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırılan yaralının hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi. İhbar üzerine Sülek Mahallesi’ne Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Manavgat Birimi, AFAD ve Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı Merkez Jandarma Karakolu’na bağlı ekipler sevk edildi. Manavgat Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin, Sülek ve Karacalar Mahallelerinde incelemelerde bulundu. Evlerinin çatısı uçan, aracı zarar gören vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Metin, bazı seraları gezerek zarar durumu hakkında bilgi aldı. "Hayvan ahırlarının duvarları yıkıldı" Sülek Mahalle Muhtarı Ercan Mutlu, köylerinde zararın büyük olduğunu belirterek "Ne olduğunu anlayamadık. Dışarı çıktığımızda uçan çatıları, yıkılan ağaçları ve ters dönen aracı gördük. Hayvan ahırlarının duvarları yıkıldı. Hayvanlar sağlam kalan ahırlara aktarıldı" dedi. "Çok sayıda sera zarar gördü" Karacalar Muhtarı Şevket Kaplan ise hortumun Akseki yol ayrımından köylerine doğru geldiğini belirterek "Evimde otururken bir uğultuyla dışarı çıktım ve sesin hızla uzaklaştığını duydum. Köy içerisinde bazı evlerin çatısı uçtu. Aşağıda çok sayıda sera zarar gördü" dedi.