GÜNDEM - 07 Ocak 2026 Çarşamba 11:48

Kastamonu’da kış uykusuna yatamayan bozayı kamerada

A
A
A
Kastamonu’da kış uykusuna yatamayan bozayı kamerada

Kastamonu’nun Ağlı ilçesinde kış uykusuna yatamayan bozayı, ilçe merkezine yakın bir alana inerek yiyecek aradı.


Kastamonu’nun Ağlı ilçesinde kış uykusuna yatmayan bozayı, yiyecek bulmak için ilçe merkezinin yanına kadar indi. Bir sürücü tarafından kaydedilen görüntülerde bozayının yoğun kar yığınının altında kaçmaya çalıştığı görüldü.



Kastamonu’da kış uykusuna yatamayan bozayı kamerada

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Gaziantep’te çiftlikte yem karma makinesine düşen işçi hayatını kaybetti Gaziantep’in Nizip ilçesinde bir besi çiftliğinde çalışan Emrah Şahin, yem karma makinesine düşerek ağır yaralandıktan sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. 2 Ocak günü de Yavuzeli ilçesinde 5 çocuk babası Osman Solmaz yem karma makinesine düşerek hayatını kaybetmişti. Olay, 6 Ocak tarihinde Nizip ilçesine bağlı kırsal Doğrular Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, mahalledeki bir besi çiftliğinde çalışan 4 çocuk babası Emrah Şahin (36), dengesini kaybederek yem karma makinesine düştü. Durumu fark eden diğer çalışanlar makineyi durdurarak 112 Acil Çağrı merkezine ihbarda bulundu. İhbar üzerine olay yerine sağlık, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Makineden ağır yaralı olarak kurtarıldı, 2 gün sonra hayatını kaybetti Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yem karma makinesinde sıkışarak ağır yaralanan Emrah Şahin’i güçlükle çıkararak sağlık ekiplerine teslim etti. Ağır yaralı Şahin, ilk müdahalenin ardından Nizip Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Daha sonra Gaziantep Şehir Hastanesi’ne sevk edilen Şahin, olaydan 2 gün sonra hayatını kaybetti. Cenaze, Gaziantep Adli Tıp Kurumu’nda tamamlanan işlemlerin ardından defnedilmek üzere yakınlarına teslim edildi. Cenazenin Nizip ilçesinde defnedileceği öğrenildi. Bir hafta içerisinde aynı şekilde ikinci ölüm Kentte, 2 Ocak günü de Yavuzeli ilçesi kırsal Beğendik Mahallesi’nde beslediği hayvanları için yem hazırlayan 5 çocuk babası Osman Solmaz (55), dengesini kaybederek çalışır durumdaki yem karma makinesine düşmüş ve olay yerinde hayatını kaybetmişti. Kentte, son bir haftada aynı şekilde 2 olayın meydana gelmesi dikkat çekti. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma sürüyor.
Erzurum Tulpar Hackathonu’nda yenilikçi fikirler yarıştı Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ), yenilikçi fikirlerin vitrine çıktığı ve genç girişimcilerin kıran kırana mücadele ettiği Tulpar Advance Up Hackathonu’na ev sahipliği yaptı. ETÜ Tulpar Uzay ve Roket Kulübü’nün öncülüğünde düzenlenen etkinlik, 26-28 Aralık tarihleri arasında yoğun bir katılımla üniversite kampüsünde gerçekleştirildi. ETÜ Tulpar Uzay ve Roket Kulübü’nün öncülüğünde düzenlenen etkinlikte Türkiye’nin dört bir yanından gelen genç yazılımcılar, mühendislik öğrencileri ve teknoloji meraklıları tarafından oluşturulan 23 takım, toplam 32 saatlik aralıksız bir geliştirme sürecine dahil oldu. Katılımcılar yarışma boyunca; yazılım geliştirme, algoritma tasarlama, problem çözme ve proje yönetimi becerilerini sergileyerek gerçek dünya sorunlarına yenilikçi çözümler üretmeye çalıştı. Etkinlik süresince mentörler eşliğinde çalışan takımlar hem teknik hem de multidisipliner yaklaşımlarıyla dikkat çekti. Heyecan dolu maratonun sonunda jüri üyeleri tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda Birincilik ödülü Advance KTU’nün olurken ikincilik Team Ciona "Reborn"un üçüncülük ise SYNTAX takımının oldu. Ödül töreninde konuşan Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Demir Aydın, organizasyonun her yıl düzenlenmesini hedeflediklerini belirterek: "Bu değerli organizasyonun gerçekleşmesine katkı sağlayan tüm paydaşlarımıza desteklerinden dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz. ETÜ, bilimsel ve teknolojik üretime öncülük eden bir yükseköğretim kurumu olarak gençlerin hayal gücünü, problem çözme becerilerini ve girişimcilik potansiyellerini geliştiren etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam edecek. Yerli ve milli teknoloji hamlesine katkı sunacak her öğrencimiz, bizim için büyük bir gurur kaynağıdır. Bu yılın Tulpar Advance Up Hackathonu’na katılım sağlayan tüm öğrencilerimizi, fikrini projeye dönüştüren genç girişimcileri ve sürece büyük emek koyan Tulpar Uzay ve Roket Kulübüne ve danışman hocamız Doç. Dr. Murat Aydemir’e teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.