YEREL HABERLER - 16 Nisan 2012 Pazartesi 08:30

AK PARTİ İL BAŞKANI DENGİZ, ADAYLIОINI AÇIKLADI

A
A
A
AK PARTİ İL BAŞKANI DENGİZ, ADAYLIОINI AÇIKLADI

AK Parti Kayseri İl Başkanı Ömer Dengiz, Nisan ayı sonunda yapılacak olan il kongresinde, başkanlığa yeniden aday olduğunu açıkladı. Dengiz`in adaylığını açıkladığı toplantıya, milletvekilleri, belediye başkanları, ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı.
Yamula Barajı kıyısında bulunan Marina Restaurant`ta yapılan toplantıya AK Parti Grupbaşkan Vekili Mustafa Elitaş, Kayseri Milletvekilleri Yaşar Karayel, Ahmet Öksüzkaya ve İsmail Tamer, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, İlçe Belediye Başkanları, ilçe başkanları, delegeler ve çok sayıda partili katıldı. Karabük İl Kongresi`nde bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile il dışında toplantılara katılan Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız ve Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, birer mesaj göndererek, Dengiz`i kutladılar.
AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz, burada yaptığı konuşmada, il kongresinin muhtemelen 29 Nisan`da gerçekleştirileceğini, bu konudaki nihai kararın 16 Nisan Pazartesi günü (bugün) yapılacak MYK toplantısında alınacağını kaydetti.
2010 yılında göreve gelen il teşkilatının yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Dengiz, Seçimlere endeksli olmayan bir çalışma yürüterek, devamlı olarak halkın içinde olduklarını ve sorunları yerinde tespit ederek, çözüme kavuşturmaya gayret ettiklerini ifade etti.
Dengiz, şunları söyledi: ``Bakanımız, milletvekilimiz ve parti yöneticilerimiz devamlı olarak köylere, ilçelere, mahallelere, sendikalara ve sivil toplum kuruluşlarına ziyaretler gerçekleştirerek, hem sorunları yerinde tespit edip, çözüme kavuşturmaya çalıştık hem de halkın seçimden seçime hatırlandığı siyasi anlayışı yıktık. Üye sayımız 42 binden, 152 bine yükseldi. Türkiye genelinde 72. Sıradan, 5. Sıraya kadar yükseldik. Nöbetçi milletvekilliği ve nöbetçi başkanlık sistemi ile teşkilatımızın kapısını ardına kadar halkımıza açtık. Yapılan anketlerde, 12 Haziran`da yüzde 65 olan oy oranımızın yüzde 69 seviyelerine ulaştığını görüyoruz.``
Siyasette bulunma amaçlarının halka ve ülkeye daha iyi hizmet etmek olduğunu vurgulayan Dengiz, ``Nerede yaşıyorsa yaşasın, nereli olursa olsun bu şehirde yaşayan bütün fertler bizim için aynı ölçüde değerlidir ve saygıyı hak ediyordur. Birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik hukukumuzu bozmaya yönelik suni söylemlere aldırış etmeden, yolumuza devam ediyoruz`` diye konuştu.
Dengiz, AK Parti`nin Kayseri`de kongre sürecine girdiğini de hatırlatarak, şunları kaydetti: ``Kongrenin yaklaşması ile birlikte, genel merkezimiz, partimizin tüm kademeleriyle çeşitli istişareler gerçekleştirdi. Bizler de parti büyüklerimizle, yöneticilerimizle değerlendirmelerde bulunduk. Hem inancımızda hem de parti geleneğimizde önemli bir yeri olan istişarelerin de sonucuna uyarak, muhtemelen 29 Nisan`da gerçekleştirilecek olan kongremizde yeniden aday olduğumuzu açıklıyoruz. Kongre tarihi netleşti ancak, resmiyet kazanması için MYK`da karar alınması gerekiyor. O kararın da yarın (bugün) yapılacak toplantıda alınacağı bildirildi.``
Dengiz, kongrenin, AK Parti`nin siyasi ilkeleri doğrultusunda birlik ve beraberlik ruhu içinde geçmesini diledi.
DENGİZ`E AÇIK DESTEK
Daha sonra kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kayseri`de son 10 yıl içinde büyük hizmetler yapıldığını ifade ederek, "Bu başarının sırrı uyumda, aile tablosunda. Biz bakanımızla, milletvekillerimizle, parti teşkilatlarımızla ahenk içindeyiz. Vatandaşlırımızda da büyük uyumumuz var. Bu uyumun bozulmadan devam etmesi en büyük dileğimiz. Biz İl Başkanımız Ömer Dengiz`le çeşitli vesilelerle çalıştık. İl Başkanlığında da son derece başarılı, adil bir yönetim sergilemiştir. Bugüne kadar destekledik, bundan sonra da destekliyoruz" diye konuştu.
Başkan Özhaseki`nin ardından söz alan AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer ise, mevcut İl Başkanı Ömer Dengiz`e destek olmak amacıyla toplandıklarını vurguladı. Tamer, "Bugüne kadar yanında olduk, bundan sonra da yanında olacağız, Allah utandırmasın" dedi.
AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya ise istişareden çıkan sonucun hayırlar getirmesini dileyerek, "herkesin ortak görüşü doğrultusunda çıkan kararın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum, başkanımıza ve yönetimine başarılar diliyorum"ifadesini kullandı.
AK Parti Grupbaşkan Vekili Mustafa Elitaş da CHP ve MHP`yi eleştirerek, AK Parti`nin iktarı boyunca Türkiye`yi her alanda geleceğe taşıdığını dile getirdi. Türkiye`nin demokratikleşmeye ve şeffaflaşmaya başladığına işaret eden Elitaş, "İnşallah, milletimizin de iradesiyle AK Parti`nin önderliğinde Dünyada ve bölgesinde lider olan bir ülke olacağız. Bizim hedeflerimize başkalarının hayalleri erişemez. Yeni dönemde inşallah CHP`nin aldığı oy kadar AK Parti üyesi yapmaktır. " diye konuştu.
Kayseri`de teşkilatın yaptığı çalışmalara da değinen Elitaş, şunları söyledi: "Teşkilatımızın çarşı pazar çalışma yaptığını her fırsatta görüyoruz. Hizmet için tartışıyoruz, doğruyu bulma adına kavga da ediyoruz. Ama hizmet için bunu yapıyoruz. İl kongremizde başkanımıza başarılar diliyorum. Demokrasinin gereğidir başka aday var mı bilemiyorum ama ben tek adayla kongremizin birlik ve beraberlik içinde geçmesini arzu ediyorum. Ömer Dengiz Başkanımıza başarılar diliyorum"
Kürsüye son olarak İstanbul`dan Kayseri`ye gelirken uçağı rötar yaptığı için programa gecikmeli gelen AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel çıktı. Karayel, salona "15 gün sonra Ömer Dengiz`i yeniden il başkanı olarak seçmeye hazır mısınız?" diye seslendi. Karayel, "Burda birbirimizi kandırmaya gerek yok, dışarıda olanlar da bizi ilgilendirmiyor. Yeniden Dengiz`i seçeceğiz, şimdiden hayırlı uğurlu olsun" şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Dere ıslahı çalışmasında bin 183 yaşındaki porsuk ağacını kökünden kestiler Zonguldak’ta yüklenici firmanın dere ıslah çalışması sırasında bin 183 yaşındaki porsuk ağacını kökünden kestiğini fark eden mahalle sakininin tepkisi üzerine çalışmalar durduruldu. Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, kesimle ilgili zabıt tuttu. Zonguldak-Ankara karayolunun 6’ncı kilometresinde Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü; dere ıslah çalışmasını bir yüklenici firmaya ihale etti. Gökgöl Vadisi olarak bilinen alanda yapılan çalışmalar sırasında bin 183 yaşındaki porsuk ağacı kökünden kesildi. Makine sesini duyunca olay yerine gelen mahalle sakini Engin Zaman, bölgenin korunması için dilekçelerinin olduğunu ancak ağacın kesildiğini fark edince çalışmaları durdurduğunu anlattı. “Porsuk ağaçlarının yer aldığı denize en yakın seviyedeki yer dünyada tek bu vadi” İş makinesinin operatörünü bölgeden uzaklaştırdığını ardından da Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerine haber verdiğini ifade eden Zaman şöyle dedi: “Ağacı kestiklerini görünce kepçeciyi kovdum. Sonra yetkilileri arama çalıştım. Bir kısmına ulaştım, bir kısmına ulaşamadım. Ben burayı anlatmak istiyorum. Burası Gökgöl Vadisi. Bu vadinin özelliği şu. Bütün dünyada Porsuk ağaçları 750 ila 1000 rakım arasında yaşar. Dünyada bir tek Gökgöl Vadisi’nde denize en yakın seviyede olan yer bu vadidir. Buranın korunması için dilekçelerim var. Burası dünyaya mirasımız bir yer. Kestikleri ağaç bin 183 yaşında olacaktı" diye konuştu. Ekipler gelene kadar ağacın başında nöbet tuttu İhbar üzerine olay yerine gelen Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri söz konusu ağacın kesilmesiyle ilgili zabıt tuttu. Bölgeye tersip bendi yapılacağını öğrendiğini anlatan Zaman, “Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri olay yerine gelip zabıt tuttu. Yapacakları bir şey yok. Kepçeciyi kovdum. ’Bu dereye giremezsiniz’ dedim. Kepçeciden öğrendiğim buraya tersip bendi yapacaklarmış. Tersip bendi yapacaksınız da burada ne işiniz var sizin" dedi. Tutanağın tutulmasının ardından ekipler ve mahalle sakini Engin Zaman kesilen ağaçtan hatıra amacıyla bir parça alarak olay yerinden ayrıldı. Ağacın kesildiği ve çalışmaların yapıldığı bölge dron ile havadan görüntülendi.