YEREL HABERLER - 26 Nisan 2012 Perşembe 11:32

KAYSERİLİLER SAОLIKLI YAŞAM İÇİN SPORA BAŞLADILAR

A
A
A
KAYSERİLİLER SAОLIKLI YAŞAM İÇİN SPORA BAŞLADILAR

Büyükşehir Belediyesi tarafından her yıl düzenli olarak yürütülen "Sağlıklı Yaşam İçin Spor Etkinlikleri" havaların ısınmasıyla birlikte yeniden başladı. Etkinlikler bu yıl 23 bölgede yapılacak.
Uzman sporcular nezaretinde yapılan sporlarda vatandaşlar, her yıl olduğu gibi bu yıl da parklarda, açık havada spor yapmanın keyfine varacak.
``˜Sağlıklı Yaşam İçin Spor Etkinlikleri`ne katılarak spor yapma imkanı bulan vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi`nin spor etkinliklerinden çok memnun olduklarını ifade ederek, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki`ye teşekkür ettiler.
Bu etkinlik sayesinde daha sağlıklı ve zinde kaldıklarını belirten vatandaşlar, "Obezitenin yaygınlaştığı bir dönemde spor hocaları eşliğinde spor yapma imkanı buluyoruz. Belediyemizin bize sağladığı bu imkanlardan çok memnunuz." diye konuştular.
Belediyenin bu etkinliğinden Alparslan Mahallesi`nde yaşayan kadınlar olarak çok memnun olduklarını ifade eden bir başka vatandaş ise sabah erkenden spor yaptıklarını, neşeli ve sağlıklı bir şekilde evlerine döndüklerini söyledi.
Bu tür etkinliklerin her zaman devam etmesini isteyen bir başka grup ise "Arkadaşlarla müzik eşliğinde spor yapıyoruz. Başta Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki olmak üzere bütün yetkililere teşekkür ediyoruz. Tüm kadınları burada spor yapmaya davet ediyoruz." şeklinde konuştular.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Munzur’un beyaz zirvesinde şamualar görüntülendi Erzincan ile Tunceli arasında uzanan ve 3 bin 300 rakıma ulaşan Munzur Dağları, kış mevsiminde yaban hayatının eşsiz görüntülerine sahne oldu. Son birkaç gündür etkili olan kar yağışıyla birlikte yüksek kesimleri beyaz örtüyle kaplanan Munzur Dağlarında, nesli tükenme tehlikesi altında bulunan çengel boynuzlu dağ keçileri (şamua) havadan görüntülendi. Bölgenin zengin ekosistemine ev sahipliği yapan Munzur Dağları’nda son yıllarda yürütülen koruma çalışmaları ve denetimlerin artmasıyla birlikte yabani hayvan popülasyonunda gözle görülür bir artış yaşandığı belirtiliyor. Bu kapsamda özellikle yüksek rakımlı ve sarp kayalık alanları tercih eden şamuaların, kış aylarında zaman zaman daha düşük rakımlı alanlara, yaklaşık bin metre seviyelerine kadar indiği gözlemlendi. Karlı zirvelerle bütünleşen şamualar, hem doğaseverlerin hem de fotoğraf tutkunlarının ilgisini çekti. Drone ile kaydedilen görüntülerde, şamuaların dik yamaçlarda çevik hareketlerle ilerlediği ve karla kaplı kayalıklar arasında besin aradığı anlar net bir şekilde yer aldı. Ortaya çıkan görüntüler, Munzur Dağlarının doğal güzelliklerini ve yaban hayatı açısından taşıdığı önemi bir kez daha gözler önüne serdi. Uzmanlar, Munzur Dağları’nın sahip olduğu biyolojik çeşitliliğin korunmasının büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, özellikle nesli tehlike altındaki türlerin yaşam alanlarının bozulmaması gerektiğini vurguluyor. Munzur Dağlarında kaydedilen bu görüntüler, bölgenin yalnızca doğal güzellikleriyle değil, aynı zamanda barındırdığı yaban hayatı zenginliğiyle de Türkiye’nin önemli doğa alanlarından biri olduğunu bir kez daha ortaya koydu.
İzmir İzmir’de kooperatiflere ilişkin ‘zimmet’ soruşturması: Soyer ve Aslanoğlu tutuklandı İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından S.S. İş İnsanları Örnekköy Konut Yapı Kooperatifi’ne yönelik yürütülen "zimmet" soruşturma kapsamında, aralarında eski İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer ve eski CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun da bulunduğu 5 kişi tutuklandı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma çerçevesinde, S.S. İş İnsanları Örnekköy Konut Yapı Kooperatifi üyelerinin mağdur edildiği ve kooperatif işlemlerinde usulsüzlük yapıldığı iddiaları üzerine operasyon başlatıldı. İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 26 Aralık tarihinde düzenlenen operasyonda, eski Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ile kooperatif ve taşeron firma yetkilileri gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, 29 Aralık sabahı adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgularının ardından nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkarılan şüpheliler hakkında karar verildi. 5 tutuklama, 6 adli kontrol Mahkeme; eski İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, İZBETON eski Genel Müdürü Heval Savaş Kaya, CHP İzmir eski İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ile iş insanları Burak Bakır ve Yıldırım Kuruoğulları’nın tutuklanmasına karar verdi. Soruşturma kapsamında gözaltında bulunan diğer şüpheliler M.B., K.M., A.D., Y.E., D.Ç. ve E.Ş. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. İZBETON’a yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında açılan kooperatif davasında tutuklu bulunan Soyer ve Kaya, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla ifade verdi.