YEREL HABERLER - 19 Ekim 2016 Çarşamba 13:43

“Marka Değeri Platformu” Marketing Türkiye’de tanıtıldı

A
A
A
“Marka Değeri Platformu” Marketing Türkiye’de tanıtıldı

Muhittin Özdemir’in başkanlığını yaptığı “Marka Değeri, Türkiye’nin Değeri Platformu”, reklam ve pazarlama sektörünün en önemli dergilerinden Marketing Türkiye’de tanıtıldı.
Derginin Ekim 2016 tarihli 320. sayısında ANADER ile “Marka Değeri, Türkiye’nin Değeri Platformu” Başkanı Muhittin Özdemir ile yapılan söyleşi yayınlandı. “Marka yasal bir değer olarak görülmeli” başlıklı söyleşide Platform’un son günlerin en dikkat çeken sivil toplum girişimlerinden olduğu vurgulandı.
Marka olun, değerli olun!
Özdemir söz konusu söyleşide reklam harcamaları ve markalara yatırım konusunda şunları söyledi;
“Bugün dünyaya baktığımızda markalaşmanın en önemli kriterlerinden biri olan reklam harcamaları ülkelerin GSYİH’lerinin binde 70’i düzeyinde. Türkiye’de ise bu oran daha düşük, binde 30 dolaylarında. Yani olması gerekenin çok altında. Markalarımıza yatırım yapmak zorundayız. Buradan başta KOBİ’lerimiz olmak üzere tüm işletmelerimize sesleniyorum. Marka olun, değerli olun. Kendinize değer verin, markanıza değer verin. Sizlerin marka değeri Türkiye’nin değeri”
Platformun misyonu
ANADER’in öncülüğünde geçen ay hayata geçirilen Platform’un misyonunun “Marka değerinin yasal bir değer olarak kabul edilmesi için mevzuat değişikliği sağlamak” olduğunu belirten Muhittin Özdemir bunun getireceği olumlu gelişimleri de şöyle açıkladı:
“Ülke kaynakları çoğalacak, işletmeler büyüyecek, istihdam artacak, vergi gelirleri yükselecek, nihayetinde Türkiye daha da gelişecek. Markaya verilen değerin artmasıyla sadece yeni bir kaynağa kavuşan firmalar değil, başta reklamcılık ve medya olmak üzere hemen hemen her sektör bu durumdan olumlu etkilenip büyüyecek.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tokat Tokat’taki patlamada bir kişi hayatını kaybetti Tokat’ın Erbaa ilçesindeki bir bağ evine bırakılan sandığın açılması sırasında içine tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu 5’i jandarma 7 kişinin yaralandığı olayda yaralılardan bağ evi sahibinin oğlu Muhammet Sefa Can Karaçoban (29), tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Olay, 18 Mayıs günü saat 21.00 sıralarında ilçeye bağlı Karayaka Beldesi Hürmüzlü Mahallesi’nde meydana geldi. Ahmet Karaçoban (63) ile oğlu Muhammet Sefa Can Karaçoban, cep telefonuyla beldede devriye görevi yürüten jandarmaların komutanını arayıp, bağ evlerine zorla girilmeye çalışıldığını, ayrıca içeride kendilerine ait olmayan kilitli bir sandık bulunduğunu belirtti. İhbar üzerine jandarma ekipleri, belirtilen adrese gitti. Ahşap sandığın kapağı açıldığında, içinde piknik tüpüne bağlı, 8 ila 10 santimetrelik inşaat demirleri ve 10’luk çivilerle parça tesirli hale getirilen el yapımı patlayıcı infilak etti. Patlamada, bağ evi sahibi Ahmet Karaçoban ve oğlu Muhammet Sefa Can Karaçoban ile askerler Uzman Çavuş Muhammed Avcı (25), Jandarma Astsubay Mustafa Evkay (32), Uzman Çavuş Burak Muslurget (30), Uzman Çavuş Alperen Songül (28) ve Uzman Çavuş Sezer Ertürk (28) yaralandı. Yaralılardan Sefa Can Karaçoban, tedavi gördüğü Tokat Devlet Hastanesinde hayatını kaybetti. Olay sonrası aralarında eşiyle yasak ilişki yaşadığı için husumet bulunan İsmail G. ve ona yardım ettiği düşünülen Turgay Ö. şüpheli olarak yakalanarak adliyeye çıkarılmıştı. Şüpheliler çıkarıldıkları mahkemede iddiaları reddetmişti. Olayla ilgili inceleme devan ediyor.