YEREL HABERLER - 29 Aralık 2011 Perşembe 18:36

KANAL 38 SEKİZ YAŞINDA

A
A
A
KANAL 38 SEKİZ YAŞINDA

Kayseri’de yerel yayın yapan Kanal 38 televizyonu, 8. yaş gününü kutluyor.
29 Aralık 2003 tarihinde yayın hayatına başlayan Kanal 38 televizyonunun yöneticileri ve çalışanları 8. yaş gününe girmenin mutluluğunu yaşıyor. Çağan Medya Grup Genel Müdürü Deniz Çağan, Kayseri’de yerel televizyonculuğa yeni bir ses, yeni bir nefes, hepsinden önemlisi yeni bir anlayışla ’merhaba’ dediklerini, uzun soluklu çalışmada tarafsızlık ve bağımsızlık ilkesinden hiç şaşmadıklarını söyledi.
Çağan, "Bu süre zarfında Fiziki mekan ve teknolojik altyapı bakımından Türkiye çapında yayın yapan bir çok kurumdan daha iyi bir seviyeye ulaştık. Birçok ilkin öncülüğünü yaptık. Dilerseniz neler başardığımızı şöyle bir hatırlayalım. Başkent Ankara’dan defalarca, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden Almanya’dan, şehrin simgesi Erciyes’ten şehrin güzide takımları Kayserispor ve Erciyesspor’un hazırlık kamplarından Bolu’dan Bursa’dan Türkiye’nin daha birçok merkezinden ilkeli tarafsız ve kesintisiz canlı yayınlar ile izleyicimize bile sürpriz gelecek çalışmalara imza attık. Canlı yayınlarla da sınırlı kalmadı Kanal 38. Birbirinden özel, birbirinden canlı, birbirinden heyecanlı programlarla da karşısına çıktı izleyicisinin. Günlük gazete başlıklarından siyaset ve tartışma programlarına, spordan aktüaliteye, sağlıktan çocuk gelişimine hukuktan ekonomiye kadar birçok konuda ve herkese hitap eden programlar yaptı Kanal 38. Ve yayınlanan paket programlar, belgeseller, klipler, çizgi filmler yapımcıya emeğe saygıyı da unutmadı Kanal 38. Hepsinin telif haklarını eksiksiz ödedi.Bu ilkeli, kaliteli, seviyeli yayınlar tabii ki taraflı tarafsız bütün camia ve kamuoyu tarafınca da takdir gördü. Siyasi Partiler, kamu kurum ve kuruluşları Sivil toplum örgütler Kanal 38’in tarafsızlığını her zaman takdir etti ve ödüllendirdi. Türk Standartları Enstitüsü tarafından ilk belge verilerek kalitesi tescillenen televizyon oldu Kanal 38. Bu üstün başarıları ardı ardına gerçekleştirdiği hizmet binası tabii ki Kanal 38’in kapsamına, hızına yetişemez oldu. Bu aşamada geniş bir mekan ve birbirinden özgün stüdyoların bulunduğu yaygın bir televizyon hizmet binasına ihtiyaç duyulmuştu. Çağan Grup bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Çağan İnşaat gerekli projeleri ve hazırlıkları yapıp Kanal 38’i Türkiye’nin en büyük yerel televizyonu konumuna yükseltecek hizmet binasını inşa etti. Ve Kanal 38, 2 bin metrekare kapalı alan içerisinde birbirinden bağımsız tam 12 stüdyosu ve olağan üstü teknolojisi ile hizmet vermeye, kaliteyi yükseltmeye ufku genişletmeye devam etti" dedi.
Kanal 38 televizyonunun, 2 bin metrekare kapalı alan içerisinde bulunan, 12 bağımsız stüdyosu olan ve gerektiğinde de 20 stüdyoya dönüştürülebilen Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun belirlediği standartlara uygun Kayseri’nin ilk ve tek televizyonu olma özelliğini taşımanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Çağan Medya Grup Genel Müdürü Deniz Çağan, “Taraflı tarafsız tüm kamuoyunun takdirini toplayarak ve birbirinden özel programlara imza atarak Kanal 38, ilklerin televizyonu olma özelliğini gururla yerine getirmektedir. Yayınlanan bütün programların telif haklarını ödemekte, hiç bir şahıs veya tüzel kişilikle her hangi bir bağlantısı olmayan televizyonumuz, gurubumuz bünyesinde hizmetlerini yürütmektedir. Her 29 Aralık’ta güven yenileyebilmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Yayıncılık anlayışımızdaki temel ilke ve değerlerimizin kurumsallaşması için bütün ekibimizle sürekli işbirliği içinde olmaya, onların motivasyonlarını yükseltmeye, farklı ve üstün olma anlayışına uygun olarak, güzel şehrimize artı değerler katacak hizmetlerde bulunmaya, başımız dik, yüreğimiz umut ve sevgi dolu olarak inancımızı yineliyorum. Gecesini gündüzüne katarak görevlerini özverili şekilde ifa eden ve Kanal 38 televizyonu bünyesinde faaliyetlerini yürüten değerli çalışma arkadaşlarıma, yayıncılık hizmetlerimizi takdir ederek değerlendiren ve bize büyük güç veren kamuoyuna, teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum. Beklide bu açılımı en güzel ifade edecek kişi Çağan grup yönetim kurulu başkanı Mustafa Çağan’dı. Çağan 8. kuruluş yıldönümüne özel yaptığı açıklamada ise şu görüşlere yer verdi. “Kanal 38 bilindiği üzere 29 Aralık 2003 tarihinde bünyemize katılarak, Kayseri’ye yeni bir soluk, yeni bir ses getirdi. Geçen bu 8 yıl içerisinde misyon ve vizyonumuza uygun olarak, özellikle tarafsız, ilkeli, objektif yayın yapmaya, olağan üstü özen gösterdik. Elde ettiğimiz başarılar ve kat ettiğimiz mesafelerle, kamuoyunun takdirlerini kazandık. Teknolojiyi çok yakından takip eden, her zaman ilklere imza atan ve güzel şehrimize yakışanı yapan Kanal 38 televizyonunun gerçekleştirmiş olduğu yeniliklerden örnekler vermek istiyorum. Kanal 38, Çağan Grup bünyesine geçtiğinin daha ilk üç ayında Kablo TV’den, altıncı ayında ise internetten yayınlarını vermeye başlayarak, dünyaya açıldı. Genelkurmay Başkanlığı’ndan akredite edilen Kayseri’de tek yayın kuruluşuyuz. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden canlı yayınlar yaparak Kayseri’de ilk yerel televizyon kanalı olma ayrıcalığını taşıdı. Başta Almanya olmak üzere İstanbul ve Ankara’da düzenlenen Kayserililer Gecesi etkinlikleri ve büyük organizasyonlardan canlı yayınlar yapan ilk televizyon oldu. Dijital teknolojiyi Kayseri’ye getiren ilk yayın kuruluşu olarak günlük saat başı haberleri ile haber yayıncılığı yapan yegane televizyon hüviyetine büründü. 8. yaş günümüzde bizi her zaman ilgisiyle mutlu eden tüm Kayseri Halkı’na teşekkür ediyoruz, bizi izlemeye devam edin" ifadelerini kullandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Adana’da üniversite öğrencileri TEKNOFEST’te şampiyonluk hedefliyor Adana’da Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (ATÜ) öğrencileri, bu yıl Adana’da düzenlenecek olan TEKNOFES’te derece elde etmeyi hedefliyor. Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Kaan Teknoloji Kulübü öğrencileri, 2-6 Ekim tarihleri arasında Adana’da düzenlenecek olan Türkiye’nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali için üniversitedeki uçuş için belirledikleri alanda ve teknoloji laboratuvarlarında geniş bir ekiple çalışmalarını sürdüren ekip, yarışma için belirledikleri görevleri gerçekleştirmek üzere uçuş testleri gerçekleştirdi. Uçuş testini otonom bir biçimde insan müdahalesi olmadan gerçekleştiren İHA testi başarılı bir şekilde tamamlarken, öğrenciler başarıyla sonuçlanan testleri alkışlayarak kutladı. "Hedefimiz Adana olarak derece elde etmek" ATÜ öğrencileri olarak 5 takım halinde TEKNOFEST’e katılacaklarını belirten Havacılık ve Uzay Mühendisliği 4.sınıf öğrencisi Görkem Kemal Ermurat, "Şu anda TEKNOFEST 2024 yarışmasına hazırlıklarımız sürüyor. Önceden tasarlamış olduğumuz 2 Dik İHA aracımız ile 2024 yarışması için hazırlamış olduğumuz görev sistemlerinin testlerini gerçekleştirerek hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Biz 3 farklı kategoride 5 takım olarak katılacağız. Bunların 2’şer tanesi ’Uluslararası İHA’ ve ’Girişim’, bir tanesi ise ’Savaşan İHA’ kategorisinde yer alacak. Daha önceki Teknofest yarışmalarında ev sahibi şehirlerin takımları genellikle derece alamadı. Bizlerin hedefi şu anda Adana’da olan bir takım olarak bu yıl derece elde etmek" dedi. TEKNOFEST’e davetli olarak katılması beklenen SpaceX ve Tesla CEO’su Elon Musk’ı da Adana’ya beklediklerini belirten Ermurat, "Elon Musk inşallah Adana’ya gelecek. Geçen sene kendisi katılım sözü vermişti. Adana’da onu yakalayabilirsek kendi laboratuvarımıza getirmek istiyoruz" şeklinde konuştu. "Ülkemiz havacılık ve sanayi konusundaki gelişimini TEKNOFEST’e borçlu" Elektrik ve Elektronik Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi Şiar Tunçdemir ise, "Yeni tasarımımız Dik İHA olarak adlandırılan, piste ihtiyaç duymadan kalkabilen insansız hava aracımız. Tasarımı tamamen bize ait. İçerisindeki elektronik kartları ve tüm elektronik sistemleri de bize ait. Tasarımlarını da biz yapıyoruz. Bu İHA’mız havada 80-90 metre/saniye hızla uçuş yapabiliyor. 250 metreye kadar testini yaptık. Yarışmaya ekip olarak hazırız. TEKNOFEST ülkemiz için çok önemli bir noktada bulunuyor. Ülkemiz havacılık ve savunma sanayi konusundaki gelişimi bence TEKNOFEST’e borçlu. Bu sayede öğrenciler kendi üretimlerini sergileyecek ve birbirleri ile rekabet edebilecek duruma geliyor. Bu da diğer ülke ve diğer üniversitelere göre güzel bir rekabet sağlıyor" ifadelerini kullandı.
Ankara 5 aylık enflasyon oranları açıklandı: Emekli ve memurların maaş artışı ne kadar olacak Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mayıs ayı enflasyon oranını yüzde 3,37 olarak açıkladı. Böylece memur ve emeklilerin maaşlarının baz alındığı ocak, şubat, mart, nisan ve mayıs aylarının toplam enflasyon oranı 22,72 olarak gerçekleşti. TÜİK, emekli ve memur maaşları başta olmak üzere birçok konuda belirleyici olan mayıs ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre enflasyon oranı mayıs ayında aylık bazda yüzde 3,37, yıllık bazda ise yüzde 75,45 olarak gerçekleşti. TÜİK’in açıkladığı rakamlara göre 5 aylık enflasyon rakamı ise yüzde 22,72 olarak kayıtlara geçti. Her yıl ocak ve temmuz ayları olmak üzere yılda iki kez zam alan memur, memur emeklileri, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin de 5 aylık enflasyon rakamlarının netleşmesiyle birlikte maaş zam oranları belli olmaya başladı. Beş aylık enflasyon oranlarına bakıldığında SSK ve Bağ-Kur emeklileri, ocak ayı için yüzde 6,70, şubat ayı için yüzde 4,53, mart ayı için yüzde 3,16 nisan ayı için yüzde 3,18 ve mayıs ayı içinse yüzde 3,37 olmak üzere 5 aylık dönemde yüzde 22,72’lik enflasyon farkını şimdiden almış oldu. Ocak ayında yüzde 15 oranında toplu sözleşme zammı yapılan memur ve memur emeklilerine ise temmuz ayında da yüzde 10 oranında toplu sözleşme zammı yapılacak. Ocak ayındaki toplu sözleşme zammını aşan enflasyon farkı da temmuz ayında maaşlara yansıtılacak. Beş aylık dönemdeki enflasyon farkı ve yüzde 10 toplu sözleşme zammıyla birlikte memur ve memur emeklilerinin aylıklarında yüzde 17,32 oranında artış yapılması kesinleşmiş oldu. Net rakamlar ise haziran aylarına ilişkin enflasyon verilerinin de belli olmasıyla netleşecek.