EKONOMİ - 05 Aralık 2022 Pazartesi 11:06

Ahmet Toprak: “Diş hekimliğinde hasta portföyü değişti”

A
A
A
Ahmet Toprak: “Diş hekimliğinde hasta portföyü değişti”

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Toprak, diş hekimliğinde pandemi sonrası yaşanan değişimlerle ilgili yaptığı açıklamada; “Diş hekimliğinde hasta portföyü değişti” dedi.

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Toprak, diş hekimliğinde pandemi sonrası yaşanan değişimlerle ilgili yaptığı açıklamada; “Diş hekimliğinde hasta portföyü değişti” dedi.


Ahmet Toprak, “Pandemi döneminde ulaşım zorluğu ve Avrupa ülkelerinin geri dönüşte uyguladığı yaptırımlar dolayısıyla birçok vatandaşımız ülkemize gelemedi. Bu sebeple pandemi döneminde sektörel zorluk yaşadık. Yasakların kalkmasıyla birlikte ciddi artış oldu ve 2022 yılı yurtdışı ağırlıklı hizmet sunduk ama ülkemiz halkından bu rağbeti göremedik. Artan fiyatları karşılama şansları bu dönemde azaldı. Bu bakımdan son yıllarda hasta portföyümüzde anlamlı değişiklik oldu. Eskiden daha yoğun yurdumuzun insanına tedaviler yaparken, şimdilerde gurbetçi ağırlıklı portföyümüz oluştu. Artan dolar-euro kuru ile halkımızın alım gücü de düştü ve kullanılan malzemelerin çok yüksek miktarda ithal olması fiyatlara aynı oranda yansıdı. Bu durumu gurbetçilerimiz tolere edebilirken halkımız için zorlaştı. Portföydeki bu değişikliğin bir başka sebebi de yurtdışında tedavilerin ülkemize oranla çok pahalı olması. Gurbetçi halkımız yurtlarında tedavi olurken hem tatil yapma, hem tedavi olma imkanı bulunurken maliyet olarak da ceplerinde hala nakit kalıyor. Kayseri’de bizler sağlık turizminden sadece gurbetçilerimizle faydalanabiliyoruz. Oysa sahil kentlerinde ve turistik şehitlere dünyanın her yerinden, her ırktan insan geliyor. Kayseri’de turizm sadece kış döneminde olabildiği için turistler diş tedavisi için Kayseri’yi çok tercih etmiyor. Buna yönelik adımlar atılması gerekiyor” dedi.


ASKON Kayseri yönetim kurulu üyesi Ahmet Toprak; “Son yıllarda insanların ağız ve diş sağlığı bakımına ve tedavilerine önemli ölçüde önem vermeye başladıklarını görüyorum ve bir hekim olarak bu beni mutlu ediyor. Özellikle implant cerrahisi ve estetik çözüm ortaklığı hastalarımızın ilgisini biraz daha fazla çekiyor. Yalnız implant cerrahisindeki yanlış bir algıyı düzeltmek istiyorum. Hastalarımız genellikle implant operasyonu sonrası olan dişlerinin ve implantların “ömürlük” tedavi olduğunu düşünüyorlar. Böyle bir iddia çok yanlış. Çünkü implant sağkalım oranı hastanın öz bakımına, geçirdiği ve geçireceği sistemik rahatsızlıklara veya bruksizm (diş sıkma alışkanlığı) gibi parametrelere göre değişkenlik gösterir” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çanakkale Başkan Elbi’den Yeni Yıla Anlamlı Ziyaretler Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi ve Belediye Meclis Üyeleri, yeni yıla görevlerinin başında giren 112 ve Jandarma’yı ziyaret ederken, özel bireyleri de unutmadı. 2026 yılına görevlerinin başında giren Karabiga 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ve Jandarma ekipleri ziyaret edilerek yeni yılları kutlandı. Gerçekleştirilen ziyarette, vatandaşların sağlık, huzur ve güvenliği için gece gündüz fedakarca görev yapan personele tatlı ikramında bulunuldu. Ziyaretler sırasında konuşan Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi, "Karabiga’mızın sağlık, huzur ve güvenliği için büyük bir özveriyle çalışan tüm kardeşlerimize şahsım ve hemşehrilerim adına gönülden teşekkür ediyorum. Görevlerinin başında yeni yıla giren tüm personelimize sağlık, mutluluk ve kolaylıklar diliyorum" ifadelerini kullandı. Program kapsamında ayrıca Karabiga Özel Bakım Merkezi de ziyaret edildi. Özel bireylerle bir araya gelinerek yeni yıl sevinci paylaşıldı. Samimi anların yaşandığı ziyarette, merkez sakinlerinin yüzlerindeki tebessüm duygusal anlara sahne oldu. Başkan Elbi, "Kardeşlerimizin mutluluğu bizim en kıymetli yeni yıl hediyemizdir. Onların yüzlerindeki gülümseme, yarınlara dair umudumuzu güçlendiriyor" diyerek duygularını dile getirdi. Karabiga’da gerçekleştirilen ziyaretler ile yeni yılın ilk dakikaları birlik, dayanışma ve gönül bağları ile güçlendirildi.
İstanbul Sağlık Bakanı Memişoğlu, İstanbul’da yeni yılın ilk bebeklerini ziyaret etti Sarıyer’de bulunan Şişli Etfal Hastanesi’nde 2026 yılının ilk bebekleri dünyaya geldi. Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu ile İstanbul Valisi Davut Gül, aileleri ziyaret ederek, anne ve babaları tebrik etti. Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu ile İstanbul Valisi Davut Gül, Sarıyer’de bulunan Şişli Etfal Hastanesi Çayırbaşı Ek Hizmet Binası’nda 2026 yılının ilk bebekleri dünyaya geldi. Aileleri ziyaret öncesi Memişoğlu, hastane personelleriyle tek tek selamlaştı, yeni yılını kutladı, yenidoğan bebekler hakkında da doktorlardan bilgi aldı. Sonrasında, aileleri ziyaret eden Memişoğlu, bebekleri kucağına aldı, anneleri tebrik etti. "Milletimize huzurlar, mutluluklar diliyorum" Doğan bebekler arasında yer alan Arya isimli bebek, 3 kilo 895 gram olarak doğdu. Anne Aysel Kızıltaş, bebeğini yeni yılın ilk dakikalarında kucağına aldı. Aileyi, ziyaret eden Bakan Memişoğlu, bebeğin sağlık durumuyla da ilgili bilgi aldı. Memişoğlu, "Ne güzel isim koymuşsunuz, Allah iyi nesillerle karşılaştırsın. Tebrik ediyorum sizi" dedi. Ardından bebeği kucağına alan Memişoğlu, "Allah seni iyilerle karşılaştırsın. Hayatı hep iyi olsun, mutlu olsun. Güzel kız maşallah, sanatçı olur muhtemelen. 2026’nın ilk prensesi" diye konuştu. Anneye hediye taktim eden Memişoğlu, "Normal doğumla 4’ünücü doğum. Annesi sağlıklı, baba da huzurlu mutlu. Allah bağışlasın. Vatanımıza, milletimize huzurlar, mutluluklar diliyorum. 2026 daha iyi olsun inşallah. Ebelerimizle, doktorlarımızla, bütün Hamidiye Etfal ekibine, Sarıyer’deki hastanemizde ki tüm ekibimize teşekkür ediyoruz, mutlu seneler" şeklinde konuştu. "Tüm doktorlara da teşekkür ediyorum" Bebeğini kucağına almanın heyecanını yaşayan Aysel Kızıltaş da, "Çok mutluyum, şaşkınım da. Tüm doktorlara da teşekkür ediyorum. Çok yardımcı oldular bana. Sevinçliyim" dedi. Hümeyra isimli bebeği de ziyaret etti Bakan Memişoğlu, aynı hastanede, yeni yılın ilk bebeklerinden olan Hümeyra isimli bebeği ve ailesini de ziyaret etti. Bebeği kucağına alan Bakan, bebek için aileye sağlık başta olmak üzere iyi dileklerini iletti. Annenin sağlık durumu hakkında da bilgi alan Memişoğlu, aile ile sohbet etti. Bakan Kemal Memişoğlu, ziyaretler sonrası hastane personelleriyle hatıra fotoğrafı çektirmesinin ardından, hastaneden ayrıldı.