GENEL - 25 Haziran 2023 Pazar 10:27

Bıçakçıdan vatandaşlara öneri: “Hareketli olan yerlerden bıçaklarınızı alın”

A
A
A
Bıçakçıdan vatandaşlara öneri: “Hareketli olan yerlerden bıçaklarınızı alın”

Kayseri’de Kurban Bayramı öncesi Yöresel Ürünler Fuarı’nda stant açan bıçakçı Adnan Karamahmutoğlu, vatandaşlara önerilerde bulunarak, “Vatandaşlar hareketli olan yerlerden bıçaklarını alsın” dedi.

Kayseri’de Kurban Bayramı öncesi Yöresel Ürünler Fuarı’nda stant açan bıçakçı Adnan Karamahmutoğlu, vatandaşlara önerilerde bulunarak, “Vatandaşlar hareketli olan yerlerden bıçaklarını alsın” dedi.


Dünya Ticaret Merkezi Fuar Alanı’nda Yöresel Ürünler Fuarı’na Kurban Bayram’ı öncesi stant açan Sürmene bıçakçısı Adnan Karamahmutoğlu vatandaşlara bıçak seçimi konusunda bilgiler verdi. Üzerinde Sürmene yazan her bıçağın Sürmene bıçağı olmadığını söyleyen Karamahmutoğlu, “Kurban Bayramı’ndan evvel Yöresel Ürünler Fuarı’ndayız. Kurban bıçaklarımızın hepsi kendi el emeğimiz. 14 yıldır da buraya geliyorum. Kurban bıçaklarında Sürmene yazıyor ama hepsi Sürmene değildir. Sürmene bıçağında bileme izi olmayacak. Bu bıçakların sapı kırılmaz. Biz bunu kendi el emeğimizle yaparız ve balık yağının da suyunu veririz. Onun için bizim bıçağımız hem iyi keser hem de uzun ömürlü olur. İyi bir kurban bıçağı 300 TL’dir. Piyasada 50-100 TL’ye bıçak var ama kurbanı kesmez. Bu bıçak ile ömür boyu kurbanı kesebilirsiniz” şeklinde konuştu.


Vatandaşları sokaktaki bıçakları almamaları yönünde uyaran Mahmutoğlu, “Sokaktaki Sürmene bıçakları gerçek değildir. Bildikleri yerlerden alsınlar. Böyle fuarlardan ya da Trabzon’a geldiklerinde Sürmene’den, hareketli olan yerlerden bıçaklarını alsınlar. Aksi takdirde caminin önünde satılan, kahvehanenin önünde satılan bıçaklar asla Sürmene bıçağı olmaz. 3 çeşit kurban bıçağı var. Biri kurbanı keser, biri soyar, biri de eti kemikten sıyırmak için bunun 3’ü içinde bıçaklar farklıdır. Ancak bazı vatandaşlarımızda tek bıçakla bu 3’ünü de halledebilir. Bizde bıçaklar 300’den başlıyor, 500’e kadar bıçak var. Biz bıçak bilerken asla iz yapmayız. Ancak sokaktaki arkadaşlarımızız hiçbiri bileyici değil. Aldığın 300 TL’lik bıçağın değeri 50 TL’ye düşer. Bizim bileme ücretimiz 15 TL” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Rize Mithat Pala: "Çok kaliteli olduğumuz için 3 puanı alacağımızı düşünüyorum" Çaykur Rizespor’un orta saha oyuncusu Mithat Pala, "Biz eğer kendi kimliğimizi ve karakterimizi sahaya yansıtırsak çok kaliteli olduğumuz için 3 puanı alacağımızı düşünüyorum" dedi. Çaykur Rizespor, Trendyol Süper Lig’in 24. haftasında deplasmanda oynayacakları Kasımpaşa maçı hazırlıklarına başladı. Mehmet Cengiz Spor Tesisleri’nde gerçekleşen idman öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çaykur Rizesporlu Mithat Pala, lige istedikleri gibi başlayamadıklarını ancak son haftalarda çıkış yakaladıklarını dile getirerek, "Lige İlhan Hoca ile başlamıştık, sonrasında Recep Hoca ile devam eden bir periyod vardı. Lige bu yıl çok istediğimiz gibi başlayamadık. Sezon geneline de baktığımızda bize yakışan oyunu yansıtamadığımızı düşünüyorum ama bunu son haftalarla birlikte biraz daha kırdığımızı da düşünüyorum. Çıkışa geçeceğimizi düşünüyorum. Kalan haftalarda galibiyet serimizi sürdürüp çıkışa geçmek, Rizespor’un hak ettiği, kadro kalitemizin de hak ettiği yukarılara tırmanmak istiyoruz" diye konuştu. Kasımpaşa’dan 3 puan ile dönmeyi hedeflediklerini kaydeden Pala, "Kasımpaşa maçı bizim için çok önemli bir maç. Puan açısından baktığımızda tabloda şuanda rakibimiz gözüküyor. Kazanmak istediğimiz bir maç ilk maçta Rize’de talihsiz bir mağlubiyet yaşamıştık. Orda şimdi kazanacağımız maçla birlikte 2’li averajı da almak istiyoruz. Aslında bizim hedefimiz yukarılar. Kesinlikle alt sıralarla işimiz olmayacağını biliyoruz. Çok iyi hazırlanıyoruz. Son oynadıkları Fenerbahçe maçını da analiz ettik. Biz eğer kendi kimliğimizi ve karakterimizi sahaya yansıtırsak çok kaliteli olduğumuz için 3 puanı alacağımızı düşünüyorum" ifadelerini kullandı.