GENEL - 28 Haziran 2023 Çarşamba 12:52

Başkan Büyükkılıç, bayram namazı sonrası vatandaşla buluştu

A
A
A
Başkan Büyükkılıç, bayram namazı sonrası vatandaşla buluştu

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar ve Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ile birlikte Kurban Bayramı namazını Hunat Camii’nde kılarak, namaz sonrası vatandaşlarla bayramlaştı.



Kentte gönül belediyeciliğinin en güzel örneklerini sergileyen Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Hunat Camii’nde kıldığı bayram namazı sonrasında Kayserililerle bayramlaştı. Bayram namazının ardından Başkan Büyükkılıç, önceki dönem Milli Savunma Bakanı, Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, önceki dönemlerden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm ile birlikte vatandaşların bayramını tebrik etti.



Milli Savunma Komisyonu Başkanı, AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, namaz sonrası yaptığı açıklamada, “Bayramınız mübarek olsun. Burada çok değerli hemşerilerimizle beraber bayram namazını eda ettik. Kurbanlarımızı keseceğiz ve bayramı idrak edeceğiz. Bayramın hem Kayserili hemşerilerimize hem de bütün İslam âlemine mübarek olmasını temenni ediyorum” dedi.



“VALİMİZ, BELEDİYE BAŞKANIMIZ YOĞUN BİR ŞEKİLDE ÇALIŞIYOR”


Bir taraftan terörle, bir taraftan da depremle mücadelenin sürdüğünü belirten Akar, şunları söyledi:


“Depremzedelerin yaralarını sarmak için Türkiye Cumhuriyeti Devleti ayakta, Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, bütün bakanlıklarımız, bütün ilgili kurum ve kuruluşlar, bu mücadeleyi hem deprem bölgesinde hem de tüm Türkiye’de çok etkili bir şekilde sürdürmekteler. Depremzedeler bizim kardeşlerimiz, bizim misafirlerimizdir. Kayseri’mizde çeşitli yerlerde misafir ettiğimiz depremzedelerin de yaralarını sarmak için, onlarla ilgili çalışmalar yapmak için gece gündüz burada valimiz, belediye başkanımız ve bütün arkadaşlarımız yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyorlar.”


Akar, büyük ve güçlü Türkiye için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde gece gündüz demeden çalışmaların devam ettiğini vurgulayarak, “Bir taraftan ülkemizin ve milletimizin bekası, diğer taraftan milletimizin refahı için çalışmalarımız etkili bir şekilde sürüyor. Ülkemizin, Kayseri’mizin gelişmesi için işbirliği halinde tek yürek bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.


Başkan Büyükkılıç da Kayserililer başta olmak üzere tüm İslam âleminin bayramını kutlayarak, “Hunat Camii’nde kıldığımız Bayram Namazı’nın ardından hemşehrilerimizin bayramlarını tebrik ettik. Rabbim bu güzel birlikteliğimizi daim kılsın ve daha nice bayramları huzurla geçirmeyi nasip eylesin” dedi.


Bayram namazı sonrası Akar, Büyükkılıç ve Çiçek ile beraberindeki protokol, Seyyid Burhaneddin hazretlerinin türbesini ziyaret ederek, dua etti.


Başkan Büyükkılıç, kendisi ile bayramlaşan çocuklara da bayram harçlığı verdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırmaspor- Hatayspor maçının ardından Trendyol 1. Lig’in 27. haftasında oynanan Bandırmaspor-Hatayspor maçının ardından teknik direktörler açıklamalarda bulundu. Trendyol 1. Lig’in 27. haftasında sahasında konuk ettiği Hatayspor’u 4-0 mağlup etti. Bandırma 17 Eylül Mücadelenin ardından düzenlenen basın toplantısında her iki takımın teknik direktörleri karşılaşmayı değerlendirdi. Bekir İrtegün: "10 kişi kalınca direnç düştü" Hatayspor Teknik Direktörü Bekir İrtegün, maçın özellikle ilk 45 dakikasında sahada iyi bir Hatayspor olduğunu ifade etti. Oyuna hakim olduklarını ve zaman zaman topa sahip olarak rakibi zorladıklarını belirten İrtegün, ikinci yarıda 10 kişi kalmalarının dengeleri değiştirdiğini söyledi. Genç oyuncuların mücadele ettiğini ancak kadro eksiklerinin bariz şekilde hissedildiğini dile getiren İrtegün, "1-0 geriye düştükten sonra özgüven kaybı yaşadık. Oyundan düşüyoruz. Bu konuları düzeltmek için çalışıyoruz ancak çok sayıda eksikle mücadele etmek kolay olmuyor" dedi. Takımın saha içi kadar saha dışındaki disiplin ve karar süreçlerine de dikkat etmesi gerektiğini vurgulayan İrtegün, Hatayspor’un bir şehir takımı olduğunu hatırlatarak bu sorumluluğun bilinciyle hareket edilmesi gerektiğini ifade etti. İrtegün ayrıca Bandırmaspor’u galibiyetinden dolayı tebrik etti. Mustafa Gürsel: "Zor bir süreçten geçiyoruz" Bandırmaspor Teknik Direktörü Mustafa Gürsel ise takım olarak sıkıntılı bir dönemden geçtiklerini belirtti. Çok sayıda eksik oyuncuları olduğunu vurgulayan Gürsel, "Sadece sakatlık değil, sağlık problemi yaşayan oyuncularımız da var. Bu bizim için talihsizlik ama düzelecek" diye konuştu. Hatayspor karşısında mutlak kazanılması gereken bir maça çıktıklarını ifade eden Gürsel, hava şartlarının da oyunu etkilediğini söyledi. İlk yarıda rüzgara karşı oynadıklarını ve pozisyonlar bulmalarına rağmen değerlendiremediklerini belirten deneyimli teknik adam, ikinci yarının başında gelen gol ve rakibin 10 kişi kalmasının ardından oyunun kendileri için daha rahat bir hale geldiğini dile getirdi. Oyuncularının ortaya koyduğu mücadeleden memnun olduğunu ifade eden Gürsel, "Kolay bir süreçten geçmiyoruz. Sadece bu maç için değil, genel duruşları ve mücadeleleri için oyuncularımı tebrik ediyorum" dedi. Önümüzdeki hafta oynanacak Ümraniyespor maçına da değinen Gürsel, sarı kart cezaları ve savunmadaki eksiklere dikkat çekerek kadroda zorunlu değişiklikler yapabileceklerini sözlerine ekledi. Bandırmaspor aldığı bu galibiyetle moral bulurken, Hatayspor ise eksik kadrosuna rağmen genç oyuncularla mücadele etmeye devam edecek.