GÜNDEM - 14 Eylül 2025 Pazar 12:31

Başkan Büyükkılıç, Engelsiz Yaşam Merkezi’nde özel çocuklarla birlikte hamburger yaptı

A
A
A
Başkan Büyükkılıç, Engelsiz Yaşam Merkezi’nde özel çocuklarla birlikte hamburger yaptı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ve eşi Dr. Necmiye Büyükkılıç, Türkiye’nin en kapsamlı engelsiz yaşam merkezlerinden biri olan Besime Özderici Engelsiz Yaşam Merkezi’nde özel çocuklara yönelik düzenlenen hamburger yapımı etkinliğine katıldı.


Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç liderliğindeki Kayseri Büyükşehir Belediyesi, gönül belediyeciliğinin en güzel örneklerini sergilemeyi ve özel bireylerin gönüllerinde apayrı bir yerde durmayı sürdürüyor. Bu çerçevede, Büyükşehir Belediyesi ve hayırsever Özderici ailesi iş birliğinde Türkiye’nin en kapsamlı engelsiz yaşam merkezlerinden biri olarak hayata geçirilen ve yaklaşık 4 yıldır şehrin özel yavrularını ağırlayan Besime Özderici Engelsiz Yaşam Merkezi’nde özel çocuklara yönelik hamburger yapımı etkinliği düzenlendi.


Etkinliğe, eşi Dr. Necmiye Büyükkılıç ile birlikte katılan Başkan Büyükkılıç’a Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mücahid Soyak, İşletmeler ve İştirakler Daire Başkanı Erkan Küp ve Besime Özderici Engelsiz Yaşam Merkezi eğitmenleri eşlik etti. Büyükkılıç, merkezde özel çocuklar tarafından alkışlar ve hoş geldiniz sözleri eşliğinde coşkulu bir şekilde karşılandı. Özel çocukların bu sıcak ve samimi karşılamasına aynı sıcaklık ve samimiyetle karşılık veren Başkan Büyükkılıç, etkinlik boyunca özel çocukların her biri ile yakından ilgilendi. Büyükkılıç, etkinlikte özel çocuklarla birlikte hamburger yaparak, çocukların kendi yaptıkları hamburgerleri yedikleri esnada onlara ayran ikram etti.


Etkinlikte çocukların heyecan ve neşesini paylaşan Başkan Büyükkılıç, "Besime Özderici Engelsiz Yaşam Merkezi’mizin özel öğrencilerine özel ortam, özel tatlar, kendin pişir kendin ye anlamında keyifli bir etkinlik düzenledik. Gençlerimizin en çok sevdiği hamburgeri yavrularımız kendileri yapıp, yiyorlar. Bu tür etkinliklerle çocuklarımızın sosyal amaçlı rahatlamaları, güven oluşturması, bir ilgi ortamı içerisinde bu çalışmalara katkı sağlaması bizim için de önem arz ediyor. İnşallah bu tür etkinlikleri sık sık yapalım" diye konuştu.


Çocuklar büyük bir heyecan ve mutlulukla kendi yaptıkları hamburgerleri afiyetle yerken, Başkan Büyükkılıç’a ikramda bulunmayı da ihmal etmediler. Tüm masumlukları ve güler yüzleri ile Büyükkılıç’a sarılan özel çocuklar, etkinlikten dolayı teşekkürlerini de ileterek farklı lezzetler de yapabilecekleri etkinlikler istediklerini de belirttiler.



Başkan Büyükkılıç, Engelsiz Yaşam Merkezi’nde özel çocuklarla birlikte hamburger yaptı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Yunus Pınarı Mezarlığında geleneksel bayram buluşması Denizli’nin Çameli ilçesinde bulunan Yunus Pınarı Mezarlığında mahalle halkının katkılarıyla bu yıl dördüncüsü düzenlenen bayram hayrı, birlik ve beraberlik görüntülerine sahne oldu. Kadınların imece usulü hazırladığı gözlemeler vatandaşlara ikram edilirken, etkinlik manevi atmosferiyle dikkat çekti. Denizli’nin Çameli ilçesinde Yunus Pınarı Mezarlığı, bu yılda Kurban Bayramında anlamlı bir buluşmaya ev sahipliği yaptı. Mahalle sakinlerinin katkılarıyla bu yıl dördüncü kez düzenlenen mezarlık hayrında vatandaşlar hem kabir ziyaretinde bulundu hem de komşuluk dayanışmasının güzel örneklerinden birini yaşadı. Sabahın erken saatlerinde mezarlık alanında bir araya gelen mahalleli kadınlar, imece usulüyle sacların başına geçerek gözleme hazırladı. Özenle pişirilen gözlemeler ayran eşliğinde mezarlık ziyaretine gelen vatandaşlara ikram edildi. Etkinlik boyunca hem dualar edildi hem de geçmiş büyükler rahmetle anıldı. Mahalle sakinlerinden Ayşe Nur Akkan, bayram sürecinde gerçekleştirilen hayrın mahalle kültüründe önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, etkinliğin her geçen yıl daha fazla sahiplenildiğini söyledi. Bu buluşmanın yalnızca ikramdan ibaret olmadığını ifade eden Akkan, "Burada insanlar hem geçmişlerini anıyor hem de bir araya gelerek dayanışmayı güçlendiriyor. Özellikle gençlerin bu gelenekleri görmesi ve yaşatması bizim için çok kıymetli" dedi. Yıllardır süregelen komşuluk kültürünün bu tür etkinliklerle canlı tutulduğunu dile getiren Akkan, mezarlık hayrının mahallede manevi birlik oluşturduğunu vurguladı. Bayramların taşıdığı manevi değerin etkinliğe ayrı bir anlam kattığını söyleyen Akkan, "Büyüklerimizden gördüğümüz bu geleneği sürdürmeye çalışıyoruz. İnsanlar burada sadece mezar ziyareti yapmıyor; paylaşmayı, yardımlaşmayı ve birlikte olmayı yeniden hatırlıyor. İnşallah önümüzdeki yıllarda da bu hayrı daha geniş katılımla sürdürmek istiyoruz" dedi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte çocuklardan yaşlılara kadar birçok kişi aynı sofrada buluştu.
Adıyaman Adıyaman’da hastanede bıçaklı saldırı: 2’si güvenlik görevlisi 3 yaralı Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bıçaklı saldırıya uğrayan 2 güvenlik görevlisi ve 1 vatandaş olmak üzere 3 kişi yaralandı. Edinilen bilgilere göre, Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine gelen 19 yaşındaki S.T. isimli erkek şahsın hastanedeki vatandaşları rahatsız ettiği iddiası üzerine güvenlik görevlileri kendisini uyarmak istedi. Bu esnada taraflar arasında kısa sürede tartışma çıktı. S.T., yanında bulunan bıçak ile hastanenin güvenlik görevlilerinden B.S. ile N.Ş.’yi yaraladı. Vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralanan güvenlik görevlilerine, hastanedeki sağlık personeli tarafından anında müdahale edildi. Güvenlik görevlilerini yaralayan saldırgan, daha sonra hastanenin acil servis kapısının önüne çıktı. Elindeki bıçakla tehditler savuran gence müdahale etmek isteyen akrabası S.G. de bıçak darbesiyle kolundan yaralandı. Saldırgan tavırlarını sürdüren ve alkollü olduğu belirlenen şüpheliye polis ekiplerince müdahale edildi. Bıçağı elinden bırakmayan genç, polis ekiplerinin biber gazı kullanmasıyla etkisiz hale getirildi. Gözaltına alınan şüpheli, daha sonra hastanede sağlık kontrolünden geçirildi. Zanlının aynı zamanda hastane içindeki bazı elektronik malzemelere de zarar verdiği öğrenildi. Öte yandan denetimli serbestlik kapsamında yakın zamanda cezaevinden çıktığı belirlenen şüpheli, tamamlanan işlemlerinin ardından polis merkezine götürüldü. Konuyla ilgili soruşturma başlatıldı.