GÜNDEM - 04 Nisan 2024 Perşembe 12:09

Başkan Büyükkılıç’tan Kadir Gecesi mesajı

A
A
A
Başkan Büyükkılıç’tan Kadir Gecesi mesajı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç; On Bir Ayın Sultanı Ramazan-ı Şerif’in içerisinde yer alan Kadir Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Büyükkılıç, “Bu müstesna gecenin milletimiz, İslam âlemi ve tüm insanlık için hayırlar getirmesini Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.


Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kadir Gecesi dolayısıyla yayımladığı mesajında İslam âleminin Kadir Gecesi’ni tebrik ederek, bu özel gecenin, tüm insanlığın huzur ve mutluluğu için hayırlar getirmesini temenni etti. Başkan Büyükkılıç, mesajında yüce kitap Kur’an-ı Kerim’in nazil olmaya başladığı gece olan Kadir Gecesi’nin bin aydan daha hayırlı bir gece olduğunu vurgulayarak, “Mübarek yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in nazil olmaya başladığı bu müstesna geceyi ihya edelim. Ellerimizi Cenab-ı Allah’a açalım, dua edelim, tövbe edelim, ibadet edelim, yetim başı okşayalım, yaşlı çınarlarımızın gönlünü alalım ve bu geceyi ihya edelim. Kur’an-ı Kerim’de adı geçen gecemizden istifade ederek huzura kavuşalım, kurtuluşa yaklaşalım” ifadelerinde bulundu. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kadir Gecesi’nde Kadir Suresi’nde buyurulduğu üzere meleklerin her türlü iş için yeryüzüne indiklerini hatırlatarak şunları söyledi;


“Kadir Gecemizi bize beyan eden Kadir Suresi’nde ‘Kadir gecesi, bin aydan daha hayırlıdır. O gecede, Rablerinin izniyle melekler ve Ruh (Cebrail), her iş için inerler de inerler. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir’ buyurulmaktadır. Biz de bu sabahına kadar esenlik olan Kadir Gecemizin kadrini, kıymetini bilelim. Bu müjdeye mazhar olalım, fırsatı kaçırmayalım.”


Daha güzel, daha yaşanılabilir bir dünya olmasını temenni eden Büyükkılıç, mesajında; “Bu mübarek ve müstesna gecede Cenab-ı Allah’tan, başta ülkemiz ve şehrimiz olmak üzere tüm Müslümanlara sağlık, huzur ve barış diliyorum. Daha güzel, daha yaşanabilir ve huzurlu bir dünyamız olmasını yüce Rabbimden niyaz ediyorum. Şehrimiz ve ülkemiz başta olmak üzere tüm Müslüman coğrafyaların Kadir Gecesi’ni tebrik ediyorum. Tekrarına ulaşmayı da temenni ediyor, Kadir Gecemiz mübarek ve bereketli olsun diyorum” ifadelerini kullandı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Onur: "Arvasi Hoca Türk milletinin manevi mimarlarından biridir" Gazeteci yazar Hüdâvendigâr Onur, büyük Türk milliyetçisi Ahmet Arvasi’nin aynı zamanda bir fıkıh âlimi de olduğunu belirterek, "Bu sahada ‘İlmihâl’ kaleme almıştır. Türk milletinin manevi mimarlarından biridir" dedi. Ülkücü hareketin sembol isimlerinden Erdem Karakoç’un düzenlediği haftalık ‘Vefa’ toplantıları devam ediyor. Koçoba’daki son etkinlikte büyük Türk milliyetçisi ve mütefekkiri S. Ahmet Arvasi anıldı. Erdem Karakoç, 12 Eylül öncesi zor zamanlarda Arvasi Hoca’nın yazılarıyla, konferanslarıyla bir nesli eğittiğini, yetiştirdiğini, batıl ideolojilere saplanmaktan koruduğunu söyledi. Karakoç ayrıca, Ahmet Arvasi’nin savunduğu davayı yaşayan ‘örnek bir şahsiyet’ olduğunu söyledi. MHP Şişli ilçesi eski başkanlarından Kamil Balyer de konuşmasında, Ahmet Arvasi’nin kadroya önem verdiğini belirterek, "Söylediğini yaşamaya gayret ederdi. Ülkücü hareketin manevi mimarlarından biridir. Bir davayı anlatmada, devlet yönetiminde, yapılacak her işte başarılı olmak için kadroların kalitesinin önemine değinirdi. O Ahmet Yesevi ruhluydu" dedi. "Yazılarında Türklük vurgusu çoktur" Gazeteci yazar Hüdavendigâr Onur da, Türk milliyetçilerinin yetişmesinde emeği olanlardan birinin Ahmet Arvasi olduğunu belirterek, "Yazıları dikkatle okunduğunda, satır aralarında Türk tarihine, din ve felsefeye, kısacası yaşadığı döneme ait tüm konulara değindiği görülür. Ahmet Arvasi’ye göre Türk milliyetçiliği, İslâm’ın çizdiği sınırlar içerisinde Türk’ün mutluluğunu arayan bir harekettir. Bu bir iddia değil tespittir" dedi. Hüdâvendigâr Onur, aynı zamanda Ahmet Arvasi’nin bir din bilgini olduğunu belirterek, "O, fıkıh âlimidir. İlmihâl kaleme almıştır. Şöyle der, ‘İlmihâl bilmeyen, ne İslam’ı bilir ne de onun dünya ve kâinata bakışını.’ Ülkücü hareketin, Türk milletinin manevi mimarlarından biridir" ifadelerini kullandı. Ahmet Arvasi’nin yaşadığı dönemin tüm sorunlarına değindiğini, çareler ürettiğini belirten Onur, Arvasi’nin güzel sanatlara verdiği önemden de bahsetti. Ahmet Arvasi’ye göre estetiğin bir ilim olduğunu belirten Onur, sözlerini şöyle tamamladı: "Arvasi’ye göre sanat, güzele ulaşmak ve çirkinden uzaklaşmaktır. Sanatkâr mutlak güzeli arar. Sinan imparatorluğumuzun temel taşlarından Süleymaniye çıkabileceğini, Selimiye çıkacağını ispatladı. Arvasi’ye göre bu muhteşem eserlerde hendesenin zaferi ve dinin zaferi vardır. İslâmiyet’e göre en güzel Allah’tır."