GÜNDEM - 29 Mart 2026 Pazar 10:37

Başkan Çolakbayrakdar: "Evlatlarımız için her parka toprak alan yapıyoruz"

A
A
A
Başkan Çolakbayrakdar: "Evlatlarımız için her parka toprak alan yapıyoruz"

Kocasinan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler; bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte ilçe genelindeki parklarda bakım, onarım ve çevre düzenleme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.


İnsanın özünde olan toprakla bağı koparmamak için yeşil alan ağırlıklı çalışmalar yürüttüklerini belirten Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, özellikle yeni yapılan bütün parklarda çocukların toprakla buluştuğu ve vakit geçirdiği alanlar yaptıklarını söyledi. Çevre düzeni ve yeşilin önemine dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar; "İlçemiz sınırları içerisinde yer alan yaşam alanlarını yapılan çalışmalarla yeşil alan ağırlıklı daha da güzelleştiriyoruz." dedi. Parkların güzelleşmesi ve işlevselleşmesi için farklı konsept çalışmaları uyguladıklarının altını çizen Başkan Çolakbayrakdar, "Toprak, insana enerji verir. İnsanın özünde olan toprakla bağı koparmamak gerekir. Bundan dolayı her yaptığımız parkta çocukların toprakla buluştuğu ve vakit geçirdiği mekânlar yapıyoruz. Yürüyüş yollarında ise tartan zeminler yerine uzmanların önerdiği, iklim ve insan sağlığı açısından daha sağlıklı olan kiremit irmiği kullanıyoruz. Mevcut parkların bakım ve onarım çalışmalarının yanı sıra ilçeye yeni ve farklı yeşil alanlar kazandırarak sosyal alanların sayısını artırıyoruz. Kocasinan’ın her bir mahallesinde park, bahçe ve yeşil alan çalışmalarını bu yıl artırarak devam ettireceğiz. Gerek park yapımıyla gerekse çevre düzenleme ve yenileme çalışmaları ile Kocasinan’a yeni bir soluk kattık. 7’den 70’e herkesin belediye başkanı olabilme şuuru ile her yaşa, her sosyal dokuya uygun projeler üretiyoruz. Bütün gayretimiz, Kayseri’nin değerine değer katmaktır" ifadelerine yer verdi.


Kocasinan’a bir yandan yeni ve farklı parklar kazandırırken diğer yandan ise mevcut parkları yeşil alan ağırlıklı daha fonksiyonel hâle getirdiklerini vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar; "Yaşamak ve yaşatmak için sloganımızda sıklıkla belirttiğimiz gibi daha çevreci ve daha yeşil bir Kocasinan için çalışmalarımız aralıksız devam edecektir." diyerek sözlerini noktaladı.



Başkan Çolakbayrakdar: "Evlatlarımız için her parka toprak alan yapıyoruz"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Atakum’da vatandaşlara genel sağlık taraması gerçekleştirildi Samsun’un Atakum ilçesinde, 18 yaş üstü kadınlar ve 50 yaş üstü erkeklere yönelik genel sağlık taraması yapıldı. Sağlıklı hayat konusunda vatandaşları bilgilendirmek için düzenlenen program yoğun ilgi gördü. Atakum Belediyesi, Samsun İl Sağlık Müdürlüğü ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) işbirliğinde düzenlenen ‘Kadın Sağlığını Geliştirme Programı’ kapsamında Özgecan Kadın Danışma Merkezi’nde vatandaşlara yönelik genel sağlık taraması gerçekleştirildi. Program, toplum sağlığını koruma, güçlendirme çalışmaları kapsamında 18 yaş üstü kadınlar ve 50 yaş üstü erkeklere yönelik düzenlendi. Uzman sağlık personeli eşliğinde kanser taramasına katılan vatandaşlar tansiyon, şeker ölçümü gibi hizmetlerden faydalanmanın yanı sıra kalp, böbrek, üreme sağlığı ve aile planlaması hakkında önemli bilgiler aldı. Kadınlar, programda rahim ağzı taramasına katılarak mobil kanser tarama aracında HPV ve DNA testi verdi. Kanserde erken tanı ve tedavi sürecine dikkat çekilen organizasyon, vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. Programda konuşan OMÜ Halk Sağlığı Hemşireliği Ana Bilim Dalında görevli Dr. Öğretim Üyesi Figen Çavuşoğlu, "Bu program öncelikle, 35-70 yaş aralığındaki tüm kadınların ve 50-70 yaş aralığındaki tüm erkeklerin, ulusal kanser tarama programı çerçevesinde erken tanı ve tarama programına katılımlarını desteklemek için düzenlendi. Aynı zamanda cinsel sağlık ve üreme sağlığı kapsamında aile planlaması, menopoz ve menopoza uyum, kalp sağlığını koruma, diyabetle yaşam gibi başlıklar altında hakkında kadınlarımızı bilinçlendirmek ve kadın sağlığını güçlendirmek için buradayız. Stantlar açtık ve sağlık uygulamaları yapıyoruz. Sağlık İl Müdürlüğünün mobil kanser tarama aracı var. Bu aracın içerisinde rahim ağzı kanserine yönelik HPV ve DNA testi için tarama yapılıyor. Bugünkü programımızın yanı sıra 10 Nisan’da Ömer Halisdemir Parkı’nda ve 24 Nisan’da da Çakırlar Korusunda olacağız, tüm Atakumluları etkinliklere bekliyoruz" dedi. Sağlık taramaları devam edecek Atakum Belediye Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Şafak Ari Emir, programa yoğun katılım olmasından duydukları memnuniyeti ifade ederek "Burada kadın sağlığını güçlendirme başlığı altında OMÜ Halk Sağlığı ve Hemşirelik Bölümü öğrencileri ve İl Sağlık Müdürlüğü ile bir tarama programı gerçekleştirdik. Sağlık tarama programına, kadınların yoğun ilgisi oldu. Nisan ayı içerisinde 10 Nisan ve 24 Nisan tarihlerinde iki sağlık tarama faaliyeti gerçekleştireceğiz" diye konuştu. Sunulan sağlık tarama hizmetinden yararlanan vatandaşlar ise bu etkinliklerin kadın sağlığı ve kadının gelişimi açısından olumlu bulduklarını belirtti. Etkinliklerin devamını beklediklerini söyleyen vatandaşlar, "Her bilgiye her zaman, her yerde ulaşamıyoruz. Ayağımıza gelen böyle bir hizmet için üniversitemize, Atakum Belediyesi’ne ve İl Sağlık Müdürlüğü’ne çok teşekkür ediyoruz" ifadelerine yer verdiler.
Kars Kars’ta hayatını kaybeden Kundakçı’ya duygusal veda: Kundakçı, Kars’ta unutulmadı İstanbul’un Ümraniye ilçesinde meydana gelen silahlı saldırıda hayatını kaybeden Kubilay Kaan Kundakçı, Kars’ta unutulmadı. Genç futbolcunun vefatı, spor camiasında derin üzüntüye neden olurken, takım arkadaşları ve taraftarlar anlamlı bir jestle onu andı. Bölgesel lig mücadelesinde Kars 36 Spor ile Murat 2020 Genç Spor arasında oynanan karşılaşma öncesinde duygu dolu anlar yaşandı. Kars 36 Spor futbolcuları sahaya, üzerinde Kubilay Kaan Kundakçı’nın fotoğrafının yer aldığı tişörtlerle çıktı. Karşılaşma öncesinde yapılan kısa anma töreninde, genç futbolcu için saygı duruşunda bulunuldu. Takım arkadaşlarının oldukça duygusal olduğu gözlendi. Taraftarlar da tribünlerde açtıkları pankartlarla Kundakçı’yı unutmadıklarını gösterdi. Silahlı saldırıda hayatını kaybeden Kubilay Kaan Kundakçı’nın oda arkadaşı Hüseyin Çiray, "Bugün arkadaşımızın üzüntüsüyle bu maça çıkıyoruz. Öncelikle ailesinin, Kars camiasının ve hepimizin başı sağ olsun. Bugün maçı Kubilay kardeşimiz için oynayacağız. Hüzünlüyüz, içimiz buruk ama hayat devam ediyor bir şekilde, bugün alacağımız galibiyeti Kubilay kardeşimize armağan edeceğiz. Moralmen biraz çökmüş durumdayız. Olaylara inanamadık" dedi. Böyle bir şeyi ilk kez yaşadığını ifade eden Kubilay Kaan Kundakçı’nın oda arakadaşı Burak Can Akıncı, "Hayatımızda ilk defa böyle bir şey başımıza geldi. Bu olay bizi çok derinden üzmüştür. Çok temiz, genç bir kardeşimizdi. Allah makamını cennet etsin" diye konuştu. Çok üzgün olduklarını belirten Kars 36 Spor takım kaptanı Ali İhsan Özkanca, "Acımızı, üzüntümüzü tarif edecek kelimeler yok. Ama sadece bir takım arkadaşımızı değil, kardeşimizi kaybettik. Aylardır burada beraber ekmek mücadelesi verdiğimiz, aynı koridorlarda, aynı yemekhanede, aynı antrenmanda aynı sahada bulunduğumuz bi kardeşimizi kaybettik. Her şeyden önce bir Türk evladını kaybettik. Olayla alakası olmadan, sadece orada bulunması ve arkadaş kurbanı olduğunu düşünüyoruz. Hepimiz bunu bu şekilde değerlendiriyoruz" şeklinde konuştu. Öte yandan yapılan açıklamaların ardından futbolcular, ellerinde bulunan üzerinde Kubilay Kaan Kundakçı’nın fotoğrafının olduğu ve üzerinde "Seni unutmayacağız" yazılı pankart ile sahaya çıktı. Yeşil beyazlı sporcuların üzgün oldukları kameralara yansıdı. Kubilay Kaan Kundakçı için Kuran’ı Kerim okundu ve tribünde helva dağıtıldı.