ÇEVRE - 25 Eylül 2025 Perşembe 12:08

Başkan Çolakbayrakdar: "Kocasinan’ı daha güzel, daha yaşanabilir bir şehir parçası haline getiriyoruz"

A
A
A
Başkan Çolakbayrakdar: "Kocasinan’ı daha güzel, daha yaşanabilir bir şehir parçası haline getiriyoruz"

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, 200 milyon TL değerinde Osman Kavuncu Bulvarı’nı Erkilet Bulvarı’yla kesintisiz bağlayacak 3,5 kilometrelik ve 50 metre genişliğindeki yeni bulvarın sona yaklaşan asfalt çalışmasını inceledi. Gece gündüz demeden alın teri döken Fen İşleri ekiplerini ‘bu işin kahramanları’ olarak nitelendiren Başkan Çolakbayrakdar, "Amacımız; vatandaşlarımızın yaşamını kolaylaştırmak, Kocasinan’ı güzelleştirmek ve Kayseri’ye yakışır bir şehir parçası ortaya çıkarmaktır" dedi.


Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin yeni bulvarın son asfalt çalışmalarını takip eden Başkan Çolakbayrakdar, işçilerle sohbet etti. Onlara baklava ikram eden Başkan Çolakbayrakdar, durmadan çalışmaya devam edeceklerini söyledi.


Yeni bulvar ile ulaşıma yeni bir soluk kazandıracaklarını vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, "Kıymetli hemşehrilerim, şu anda Mithatpaşa Mahallemiz’deki yeni bulvar yol çalışmasının son asfalt aşamasına gelmiş bulunuyoruz. Fen İşleri Müdürlüğümüzdeki arkadaşlarımız uzun süredir yoğun bir emek veriyorlar. Hepsinin ellerine, emeklerine sağlık. Kayseri’nin her köşesinde; Kocasinan’ın sokaklarında, caddelerinde, mahalle aralarında ve ana bulvarlarda Fen İşleri ekiplerimizi görebilirsiniz. İşte burada yanımda bulunan arkadaşlarımız bu işin kahramanları. Bunun yanında asfalt plentimizde ve agrega üretim merkezimizde çalışan ekip arkadaşlarımız da var. Ancak şu anda asfalt ekibimizle beraberiz. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyor, emeklerine sağlık diyorum. Günler öncesinde başlayan bu maraton, Allah nasip ederse asfalt çalışmasının tamamlanmasının ardından Park ve Bahçeler Müdürlüğümüzün yapacağı peyzaj ve yeşillendirme çalışmalarıyla devam edecek. Sayılı günler sonra yol trafiğe açılacak ve uzun yıllar Kayseri’mize, Kocasinan’ımıza hizmet edecek yeni bir bulvar daha kazandırmış olacağız. Bütün emekçi kardeşlerimizin ellerine sağlık. Çünkü bu çalışmada gecelerini, gündüzlerini, sabahlarını ve akşamlarını alın teriyle, çaba ve gayretleriyle ortaya koyuyorlar. Ancak bu çalışmanın ardından tatil yok; Kocasinan’ın dört bir yanında vatandaşlarımıza hizmet etmek için yeni yollar, yeni bulvarlar, sokaklar ve caddelerin yapımı için yeniden sahada olacaklar. Hepsini yürekten kutluyor, teşekkür ediyorum. Allah emeklerini zayi etmesin. Kayseri’mize ve Kocasinan’ımıza hayırlı olsun. İnşallah kazasız belasız, güzel günlerde kullanmak nasip olur" ifadelerini kullandı.


Öte yandan Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince yürütülen yeni bulvar çalışmaları kapsamında, 200 milyon TL’ye mal olacak yaklaşık 3,5 kilometre uzunluğunda ve 50 metre genişliğindeki güzergâhta; 25 bin ton asfalt, 57 bin 500 ton temel malzeme ve 115 bin ton ariyet dolgu kullanılacak.



Başkan Çolakbayrakdar: "Kocasinan’ı daha güzel, daha yaşanabilir bir şehir parçası haline getiriyoruz"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli DSO Başkanı Kasapoğlu; "Denizli’nin güçlü sanayisinde kadınların büyük payı bulunuyor" Denizli Sanayi Odası (DSO) Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kasapoğlu, "Denizli sanayisi dünya pazarlarında güçlü bir konuma sahipse ve şehrimiz kadın istihdamında Türkiye’de ilk sırada yer alıyorsa, bunda kadınların üretime kattığı vizyonun, disiplinin ve yetkinliğin büyük payı bulunmaktadır" dedi. DSO Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kasapoğlu, 8 Mart Dünya Emekli Kadınlar Günü dolaysıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Kasapoğlu, mesajında; "Binlerce yıldır dokuma tezgahlarının tıkırtısıyla büyüyen, toprağı ve üretim kültürüyle yoğrulan kadim sanayi şehri Denizli’nin ekonomik ilerleyişinde kadınlarımızın azmi ve emeği her zaman en belirleyici unsurlardan biri olmuştur. Bugün Denizli sanayisi dünya pazarlarında güçlü bir konuma sahipse ve şehrimiz kadın istihdamında Türkiye’de ilk sırada yer alıyorsa, bunda kadınların üretime kattığı vizyonun, disiplinin ve yetkinliğin büyük payı bulunmaktadır. Özellikle lokomotif sektörlerimizden biri olan tekstilde kadın çalışan oranının yüzde 54 seviyesinde olması, kadın emeğinin üretimimizdeki ağırlığını açıkça ortaya koymaktadır. Tekstilimizin her ilmeğinde, mermerimizin her dokusunda ve gelişen teknolojimizin her satırında kadınlarımızın emeği ve izi vardır. Denizli sanayisinin gerçek gücü de tam olarak bu ortak üretim kültüründen doğmaktadır. Kadınların karar alma süreçlerinde daha etkin olduğu bir sanayi yapısının çok daha dayanıklı, yenilikçi ve rekabetçi olacağını biliyoruz. Bu nedenle sanayide kadın temsilini artırmaya ve eşitliği güçlendirmeye yönelik atılan her adımı, aynı zamanda şehrimizin ve ülkemizin geleceğine yapılan stratejik bir yatırım olarak görüyoruz. Denizli Sanayi Odası olarak, kadınların iş gücüne katılımını destekleyen, fırsat eşitliğini savunan ve kadın temsilinin güçlendiği bir şehir ekosistemi oluşturmayı temel vizyonumuz olarak görüyoruz. Odamızdaki yüzde 60 kadın istihdam oranımızla tüm sektörlere örnek bir kurum olmaya gayret ediyoruz. Mart 2024’te yayımladığımız Eşitlik Politikamız ile ayrımcılığa karşı duruşumuzu net bir şekilde ifade ederek kadınların her alanda eşit bir şekilde temsil edilmesi için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. Sürdürülebilirlik Birimimiz ve UN Global Compact Türkiye iş birliğiyle hayata geçirdiğimiz Toplumsal Cinsiyet Deneyim Paylaşım Grubu ile şirketlerimizin birbirine ilham verdiği ve en iyi uygulamaların paylaşıldığı güçlü bir öğrenme zemini inşa ediyoruz. Bu anlamlı günde; alın teriyle üretime değer katan emekçi kadınlarımızdan, cesareti ve vizyonuyla yeni yollar açan girişimci kadınlarımıza kadar üreten, büyüten ve dönüştüren tüm kadınlarımıza teşekkür ediyor, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum" ifadelerini kullandı.