GÜNDEM - 11 Mayıs 2025 Pazar 13:17

Başkan Çolakbayrakdar’dan 109 yaşındaki Şemşi Nine’ye Anneler Günü sürprizi

A
A
A
Başkan Çolakbayrakdar’dan 109 yaşındaki Şemşi Nine’ye Anneler Günü sürprizi

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar ve eşi Fatma Çolakbayrakdar; Anneler Günü dolayısıyla 1916 doğumlu, 109 yaşındaki ve 30’dan fazla torunu olan Şemsi Kılıç’ı ziyaret ederek hem Anneler Günü’nü hem de yaşını kutladı. Yaşanan her günün ve her anın Anneler Günü tadında olması gerektiğini vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, dinimizin ve kültürümüzün anneye verdiği öneme dikkat çekerek, "Başımızın tacı olan annelerimizi bir gün değil, her gün sevelim ve kıymetini bilelim" dedi.


Erkilet Osmangazi Mahallesi’nde ikamet eden Şemsi Kılıç’ın gelini Selma Kılıç, Başkan Çolakbayrakdar’ın sosyal medya hesabına, ’Merhaba Ahmet Bey, Anneler Günü’nde 109 yaşındaki kayınvalidemi ziyaret ederek mutlu edebilir miyiz?’ diye yorum yazdı. Başkan Çolakbayrakdar da eşiyle birlikte büyük bir sürpriz yaparak, 109 yaşındaki Şemsi Kılıç’ın evine misafir oldu. Oğlu ve geliniyle birlikte yaşayan, 30’dan fazla torunu olan ve torununun torununu gören Şemsi Teyze, Başkan Çolakbayrakdar’ı karşısında görünce büyük bir sevinç ve mutluluk yaşadı. Mutluluktan dualar eden ve "Ayaklarına kurban olayım" diyen Şemsi Teyze’ye karşılık olarak Başkan Çolakbayrakdar, "Allah sıhhatli, sağlıklı, hayırlı ömürler versin." dedi. Sarız’ın yaylalarında ömrünü geçirdiğini, sağlığını ise doğal beslenmeye borçlu olduğunu dile getiren Şemsi Teyze, çok çalıştığını da ifade etti. Şemsi Teyze’nin duasını alan Başkan Çolakbayrakdar, şunları kaydetti;


"Örf ve geleneğimizden aldığımız öğretiyle, aynı zamanda yüce dinimizin bize öğretmiş olduğu bilgiler ışığında annelerimizin bizdeki yeri sadece bir gün değil, yılın 365 günü hatırlanmaya layıktır. Hepimiz bir annenin evladıyız. Yüce dinimiz, Ayet-i Kerime’de ‘Biz insana, ana-babasına iyilik etmesini tavsiye ettik. Annesi onu zahmetle taşıdı ve zahmetle doğurdu.’ buyurmuştur. Bu sebepledir ki Peygamber Efendimiz de, ‘Cennet annelerin ayaklarının altındadır.’ diyerek anneye saygıyı emretmiştir. Henüz doğmadan bizler için fedakârlık gösteren annelerimiz, yaşamları boyunca aynı hassasiyetle bizlerin üzerinde varlıklarını hissettirmektedir. Başımızın tacı olan annelerimizi bir gün değil, her gün sevelim ve hatırlayalım. Kocasinan Belediyesi olarak bizler de annelerimize pozitif ayrıcalık tanıyor ve birçok projemizi onlar için yapıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, başta şehit anneleri olmak üzere tüm annelerimizin Anneler Günü’nü en içten dileklerimle kutlar, sevgi ve hürmetlerimi sunarım."


Selma Kılıç (53) ise kayınvalidesinin Başkan Çolakbayrakdar ile çok tanışmak istediğini, bu nedenle sosyal medyaya yazdığını ve hemen geri dönüş alınca çok mutlu olduklarını belirterek, Çolakbayrakdar çiftine teşekkür etti.


Şemsi Teyze’nin oğlu, 65 yaşındaki Mustafa Kılıç da ziyaretten çok memnun kaldıklarını ifade ederek, Erkilet’in her geçen gün daha da güzelleştiğini ve yatırımların çok güzel olduğunu söyledi.



Başkan Çolakbayrakdar’dan 109 yaşındaki Şemşi Nine’ye Anneler Günü sürprizi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Kar yağışını fırsata çeviren Ankaralılar parklara akın etti Dün gece saatlerinde etkili olan kar yağışı, Başkenti beyaza bürüdü. Yılbaşı tatilini fırsata dönüştüren vatandaşlar, karın keyfini çıkarmak için parklara akın etti. Ankara yeni yıla kar ile merhaba dedi. Dün gece etkili olan kar yağışı Başkenti beyaza bürüdü. Yılbaşı tatilini kar ile doyasıya geçirmek isteyen Başkentliler ise soluğu parklarda aldı. Seğmenler Parkı’na ve Kuğulu Park’a akın eden Ankaralılar, sevdikleriyle birlikte karın tadını çıkardı. Bu parklarda kar topu oynayan ve poşetlerle kayan çocuklar ise renkli görüntülere sahne oldu. Fotoğraf çektiren ve cafeteryalarda sıcak içeceklerini içen Başkentliler ise, sessizliğin ve sakinliğin huzurunu Ankara’nın beyaz görüntüsüyle birleştirdi. Özellikle Kuğulu Park, dün gece saatlerinde yağan karın tutmasıyla birlikte ziyaretçi akınına uğradı. Burada kuğularla birlikte fotoğraf çektiren ve güzel vakit geçiren Ankaralılar; yeni yıldan sağlık, barış ve mutluluk diliyor. "Ailemle kartopu savaşı yapmak ve tepeden aşağı doğru kaymak çok eğlenceli oluyor" Yeni yılın ilk gününde Seymenler Parkında ailesiyle birlikte vakit geçirmekten dolayı mutlu olduğunu ifade eden Bade Randa, "Her sene olduğu gibi yeni ailemle Seymenlere geldik. Bu beni mutlu ediyor çünkü Ankara’ya zor kar yağıyor. Ailemle beraber olduğum için mutluyum. Ailemle kartopu savaşı yapmak ve tepeden aşağı doğru kaymak çok eğlenceli oluyor. Yeni yılda, insanların mutlu ve sağlıklı olmasını diliyorum" dedi. "Çok mutluyuz kar yağdığı için" Kar yağdığı için mutlu olduğunu belirten Ayşe Gökçe Bozbey, "Arkadaşlarımla ve ailemle birlikte yeni yıl için buraya geldik. Burası çok güzel, kayıyoruz, çok eğlenceli oluyor. Çok mutluyuz kar yağdığı için. Kışı daha çok seviyorum çünkü soğuk havalar daha güzel" diye konuştu. "Burası kaymak için karın yoğun olduğu bir yer" Yeni yıl tatilinde vakit geçirmek için tercihlerini Seymenler Parkı’ndan yana kullandıklarını vurgulayan Fatma Bozbey ise, "Bugün, bizim için çocuklarımızla mutlu huzurlu geçirdiğimiz bir gün oldu. Soluğu hemen Seymenler’de aldık ve burası kaymak için karın yoğun olduğu bir yer. Komşularımızla birlikte keyifli bir gün geçirdik. Burası çocukluğumuzu hatırlatıyor diyebilirim. Burası eskiden sucuk ekmek yediğimiz, ailemizle geldiğimiz, eğlendiğimiz bir yerdi. Savaşın olmadığı, çocukların ölmediği bir yıl diliyorum" şeklinde konuştu.
Antalya Alanya’da yeni yıl denetimlerinde 30 aranan şahıs yakalandı Alanya’da vatandaşların yeni yıla huzur ve güven içinde girmelerini sağlamak amacıyla yılbaşı gecesi boyunca kolluk kuvvetlerince geniş kapsamlı denetimler gerçekleştirdi. Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü, Alanya İlçe Jandarma Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin katılımıyla ilçenin dört bir yanında yapılan uygulamalarda toplam 586 kolluk personeli görev aldı. Denetimlerde İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden 313 polis memuru ve 82 çarşı ve mahalle bekçisi olmak üzere 395 personel 37 ekiple, İlçe Jandarma Komutanlığı’ndan 138 personel 35 timle, Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan ise 53 personel görev yaptı. Yılbaşı tedbirleri kapsamında yapılan çalışmalarda, jandarma bölgesinde 11, emniyet bölgesinde 14 olmak üzere çeşitli suçlardan aranan toplam 25 şahıs yakalanarak adli mercilere teslim edildi. Trafik uygulamalarında yapılan GBT sorgularında ayrıca 5 aranan şahıs daha yakalandı. Uyuşturucu ile mücadele kapsamında gerçekleştirilen denetimlerde ise jandarma bölgesinde uyuşturucu madde ticareti yaptığı tespit edilen 2 şahıs yakalandı. Şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda 93 gram kokain, 1 adet hassas terazi, 1 adet sentetik hap, suçtan elde edildiği değerlendirilen 123 bin 690 TL ve bin 915 Euro para, 7 adet ziynet eşyası, 1 adet avukat kimliği ile 1 adet tabanca, 2 şarjör ve 14 adet fişek ele geçirildi. Öte yandan Emniyet bölgesinde yürütülen çalışmalarda ise uyuşturucu madde ticaretinden 5 şahıs yakalanırken, 676 kullanımlık sentetik kannabinoid, 10 adet extacy ve bin 100 adet sentetik ecza hapı ele geçirildi. Trafik güvenliğini sağlamak amacıyla yapılan denetimlerde Emniyet ve Jandarma trafik ekipleri tarafından 2 bin 984 araç ve sürücüsü kontrol edildi. Denetimlerde 30 sürücüye alkollü araç kullanmaktan, 38 sürücüye kask takmamaktan işlem yapılırken, toplam 211 araç sürücüsüne cezai işlem uygulandı, 28 araç trafikten men edildi.