GÜNDEM - 19 Mart 2026 Perşembe 17:07

Başkan Özdoğan: "Herkes Hacılar’daki dayanışma ruhuna güç kattı"

A
A
A
Başkan Özdoğan: "Herkes Hacılar’daki dayanışma ruhuna güç kattı"

Hacılar İlçesi’nde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Bayram Buluşması, Arefe Günü’nde yoğun katılımla gerçekleştirildi. Hacılar Belediyesi ev sahipliğinde 15 Temmuz Şehitler Parkı içerisinde yer alan Hacılar Kafe Restoran’da düzenlenen program da, protokol ile vatandaşlar bayramlaştı.


Bayramlaşma programına AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, ilçe protokolü, siyasi parti ve oda temsilcileri, iş insanları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Programda konuşan Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, Ramazan ayının Hacılar’da birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde geçtiğini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı;


"Geleneksel bayram buluşmamıza, bayramlaşma programımıza hoş geldiniz, safalar getirdiniz. Hepimizin arefesi mübarek olsun inşallah. Rabbim bu güzel Ramazan’ı nicelerine erişmeyi nasip eylesin. Birlik ve beraberlik içerisinde dolu dolu bir Ramazan ayı geçirdik. Bu süreçte kaymakamlığımız, belediyemiz, AK Parti teşkilatımız başta olmak üzere ilçemizdeki tüm siyasi partilerimiz ve katkı sunan herkes Hacılar’daki dayanışma ruhuna güç kattı."


Başkan Özdoğan, belediye olarak Ramazan boyunca sürdürülen sosyal destek çalışmalarına ilişkin de bilgi vererek; "İlçemizin yapısından ve yıllardır edindiğimiz tecrübelerden hareketle bu Ramazan ayında da iftar çadırı yerine vatandaşlarımızın iftarlarını kendi evlerinde açmalarını esas aldık. Belediyemizin katkılarıyla günlük 218 vatandaşımıza düzenli sıcak yemek ulaştırdık. Toplamda 6 bin 322 öğün iftarı hemşehrilerimizle buluşturduk. İhtiyaç sahibi ailelerimizin her zaman yanında olduk. Sadece yemek değil, ayni yardımlarımızla da destek verilmesi gereken tüm vatandaşlarımıza ulaştık. İlçemizde hal hatırı sorulmamış, kapısı çalınmamış hiçbir vatandaşımızın kalmaması için büyük hassasiyet gösterdik" ifadelerini kullandı. Başkan Özdoğan konuşmasının sonunda, Hacılar’daki birlik ortamının korunmasının önemine dikkat çekerek, "İnşallah önümüzdeki Ramazanlarda ve arefe günlerinde de aynı kardeşlik ikliminde yeniden bir araya geliriz. Buraya kadar gelen tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyor, herkesin Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyorum" dedi.


Programda söz alan AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu ise bayramların toplumsal dayanışmanın en güçlü şekilde hissedildiği günler olduğunu belirterek, geçmişten bugüne taşınan bayram kültürünün önemine değindi. Çopuroğlu, birlik ve beraberliğin nesilden nesile güçlenerek devam ettiğini ifade etti. Konuşmaların ardından yapılan dua ile birlikte protokol üyeleri ve vatandaşlar bayramlaştı. Program, samimi sohbetler ve bayram tebrikleriyle devam etti.



Başkan Özdoğan: "Herkes Hacılar’daki dayanışma ruhuna güç kattı"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sakarya Soğuk hava ve yağmur bayram alışverişine engel olamadı Sakarya’da etkisini gösteren soğuk hava ve yağmura rağmen vatandaşlar arife gününde bayramı alışverişi için sokaklarda yoğunluk oluşturdu. Sakarya genelinde etkili olan soğuk hava ve yağmura rağmen bayram telaşına kapılan vatandaşlar caddelere akın etti. Bayram hazırlıklarını tamamlamak isteyen vatandaşlar olumsuz hava şartlarına önlemlerini alarak alışverişlerini tamamladı. "Bayramlar çocuklar için" Arife günü çocukları için bayram alışverişine çıkan Süleyman Saka, "Bugün arife günü çocukları sevindirmek için alışverişe çıktık, ayakkabı pantolon aldık. Hava çok soğuk olmasına rağmen çok kalabalık bunun sebebi de bayram telaşı, aileler çocukları sevindirmek için geliyor. Aslında bayramlar çocuklar için ben eskiden bir elbise aldığımda yatağımda sabaha kadar beklerdim, uyumazdım" dedi. "Bugünün soğuğu sıcağı olmaz" Bayramların kültürümüz için öneminden bahseden Erkan Yavuz, "Bugün Ramazan’ın son günü insanlar çocuklarını alıp alışverişini yapıyor. Bu bayramda çocukların bayramı, ben de bu kalabalığı buna bağlıyorum. Bugün arife olduğu için bugünün soğuğu sıcağı olmaz. Böyle bayramlarımız iyi ki var çünkü büyüklerimizi hatırlıyoruz, mezarları ziyaret ediyoruz, birliğimizi beraberliğimizi hatırlıyoruz ve küslükler son buluyor. Benim umudum inşallah bu bayramları unutmayız ilelebet sürdürürüz" diye konuştu.
Çorum Çorum’da bayram öncesinde trafik denetimleri arttırıldı: Vali Çalgan ve Başkan Aşgın’dan sürücülere uyarı Çorum’da Ramazan Bayramı tatili sebebiyle yola çıkan vatandaşların oluşturduğu trafik yoğunluğu sürerken, Vali Ali Çalgan ve Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın denetim noktalarında sürücülere kurallara uymaları yönünde çağrıda bulundu. Ramazan Bayramı tatilini memleketlerinde veya tatil beldelerinde geçirmek isteyen vatandaşlar, Çorum’daki ana geçiş güzergahlarında yoğunluğa sebep oldu. Arife günü itibarıyla artan araç trafiğinde can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla, jandarma ve polis trafik ekipleri il genelindeki denetimlerini sıklaştırdı. Trafik tedbirlerini yerinde incelemek amacıyla Çorum-Samsun karayolu bölge trafik uygulama noktasını ziyaret eden Çorum Valisi Ali Çalgan ve Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, bayram mesaisi yapan güvenlik güçleriyle bir araya geldi. Ekiplerin bayramını tebrik eden Vali Çalgan ve Başkan Aşgın,sürücü ve yolcularla da bayramlaştı. Vali Çalgan ile Başkan Aşgın, sürücülere emniyet kemeri takılması, hız sınırlarına riayet edilmesi ve trafik işaretçilerine uyulması konularında, simülasyon çadırında hatırlatmalarda bulunuldu. Öte yandan Bölge Trafik Uygulama Noktası mevkiinde otobüsle otomobilin karıştığı kaza neticesinde maddi hasar meydana geldi. Kaza sonrası bölgede bulunan Vali Ali Çalgan, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Kubilay Ayvaz ve İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mete Bayrak araç sahipleri ile otobüsteki yolculara "geçmiş olsun" dileklerini iletti. "Bu seneki bayram sloganımız ve mottomuz ‘bayram sensiz olmaz’" Denetimler hakkında genel bilgilendirmelerde bulunan Çorum Valisi Ali Çalgan, " Öncelikle bayramın Ramazan Bayramı’nın başta siz Çorumlu hemşehrilerimiz olmak üzere bütün ülkemiz insanlarına milletimize, islam alemine ve insanlığa hayırlar getirmesini temenni ediyoruz. Allah sağlıkla tekrarına ermeyi hepimize hepimize nasip etsin. Bu seneki bayram sloganımız ve mottomuz; bayram sensiz olmaz. İlimizde İl Emniyet Müdürlüğümüz ve Jandarma Komutanlığımız 369 noktada 231 ekiple 253 araç ve bin 676 personel ile trafik açısından tedbir almaya çalışıyoruz. İnşallah bir sıkıntı olmadan hepimiz güzel bir bayram yaşamış oluruz. Biz de sizlerin aracılığıyla bütün hemşehrilerimize hayırlı bayramlar diliyoruz" dedi.
İstanbul İstanbul’da "zimem defteri" geleneğiyle 73,5 milyon TL borç kapatıldı İstanbul Valiliği koordinasyonunda, sivil toplum kuruluşları ve hayırseverlerin katkılarıyla Ramazan ayı boyunca mahalle bakkallarındaki veresiye borçları kapatıldı. Zimem defteri geleneği kapsamında 2 bin 150 mahalle bakkalında toplam 32 bin 345 ailenin borcu ödenirken, toplamda 73 milyon 500 bin TL’lik borç kapatıldı. Osmanlı dönemine dayanan zimem defteri geleneğinde, hayırseverler mahalle bakkallarına giderek ihtiyaç sahiplerinin borçlarını kim olduklarını bilmeden kapatıyor. Yüzyıllardır sürdürülen bu gelenek, Ramazan ayında yeniden canlandırılarak yardımlaşma ve dayanışma kültürünün yaşatıldı. Vali Gül bakkal ziyaretinde bulundu Uygulama kapsamında İstanbul’un Küçükçekmece ilçesinde bir mahalle bakkalını ziyaret eden Davut Gül, zimem defterindeki borçları bizzat kapattı. Vali Gül, yapılan çalışmanın hem yardımlaşma kültürünü yaşattığını hem de ihtiyaç sahiplerine doğrudan destek sağladığını belirterek, "İstanbul Valiliği’nin koordinasyonunda kaymakamlarımız, hayırseverlerimiz ve sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte hemşehrilerimizin bakkallara olan borçlarını ödemeye gayret ediyoruz. Ramazan yardımlaşma ve paylaşma demek. Bayrama girerken vatandaşlarımızı borçsuz bir şekilde bayrama kavuşturmak istiyoruz" dedi. Yardımların şeffaf şekilde yapıldığını vurgulayan Gül, "Muhtarlarımız, kaymakamlarımız ve sosyal hizmet uzmanlarımızla birlikte borçlar tespit edilerek tutanak karşılığında ödeniyor. Böylece hem hayır sahiplerinin emanetlerini doğru şekilde yerine ulaştırıyoruz hem de zimem defteri geleneğini yaşatıyoruz" ifadelerini kullandı. "Beklemiyordum, çok şaşırdım" Bakkal esnafı Ferdi Sungur yaşadığı şaşkınlığı dile getirerek, "Sabah geldiler, hesapları topladık ve miktarları belirledik. Hepsinin ödeneceğini söylediler. Böyle bir şey beklemiyordum, görünce çok şaşırdım. Sosyal medyada görüyorduk ama buraya geleceklerini düşünmemiştim. Toplamda 151 bin liralık borç vardı, hepsi kapatıldı. Vesile olan herkese teşekkür ederim, Allah razı olsun" dedi. İstanbul genelinde yürütülen çalışma ile binlerce dar gelirli ailenin borç yükü hafifletilirken, Ramazan ayının dayanışma ruhu da bir kez daha yaşatıldı.