GÜNDEM - 19 Nisan 2024 Cuma 09:37

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

A
A
A
Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu; yeni muhtarlar ve yeniden seçilen muhtarlarla bir araya gelerek istişare ve değerlendirme toplantısı yaptı.


Melikgazi Belediyesi Konferans Salonu’nda yapılan toplantıya başkan yardımcıları, mahalle muhtarları ve birim müdürleri katıldı. Melikgazi için hizmet ve yatırımlarına hız kesmeden devam eden Başkan Palancıoğlu; yerel yönetimde muhtarların önemine değinerek, “Melikgazi’mize nitelikli hizmet sağlarken mahallelerimizin ihtiyaçlarını ve isteklerini tespit etmemiz noktasında muhtarlarımıza büyük görev düşüyor. İlçemize 5 yılda pek çok nitelikli hizmet kazandırdık. Her mahallemize dokunarak okullar, sağlık ocakları, kütüphaneler gibi büyük ihtiyaçları giderdik; ancak mahallelerimize yapacağımız yatırımlarımız yeni dönemimizde de artarak devam edecek. Bu kapsamda muhtarlarımızla iş birliği içerisinde olmamız, ortak akılla karar almamız hizmetlerimiz açısından önem arz ediyor. Geçtiğimiz dönem hayata geçirdiğimiz hizmetlerimizle Melikgazi’mizi belirli bir refah seviyesine ulaştırmayı başardık. Bizlere katkı sağlayan kıymetli muhtarlarımıza teşekkür ediyorum. Mahallelerimizin gözü, kulağı olacak siz kıymetli muhtarlarımıza yeni görevinizde başarılar diliyorum. Hayırlı, uğurlu olsun inşallah" dedi.


Başkan Palancıoğlu, önceki dönem 5 yıl içerisinde hayata geçirdikleri ve yeni dönemde hayata geçirecekleri projelerin sunumunu gerçekleştirerek muhtarlara tanıttı. Daha güçlü bir Melikgazi için muhtarların önemine değinen Başkan Palancıoğlu, “Günümüzde kötü alışkanlıklar, internetin kötüye kullanımı gibi pek çok nedenden ötürü aile kavramı yıpranmış durumda. Bu kötü durumları tedavi edecek, gençliğe daha iyi bir hayat sunacak projeler lazım. Bizler de bu projelerin mimarı olmak için büyük bir özveri ile çalışıyoruz. Dahiler Koleji, Çocuk Üniversitesi, Doğa Temalı Parklar, Salon Sporları Merkezi, Nazmi Toker Güzel Sanatlar Atölyesi, Sağlık Turizmi Kampüsü ve daha birçok projemizi hayata geçirerek Türkiye’de örnek olacağız. İnşallah bu hizmetleri gerçekleştirirken siz kıymetli muhtarlarımızla iş birliği içerisinde olacağız. Şimdiden destekleriniz için teşekkür ediyorum. Cenab-ı Allah birlik ve beraberlik içerisinde çalışmayı nasip etsin" dedi.


Toplantının sonunda kendini tanıtan Mahalle Muhtarları ise talep ve önerilerini dile getirerek, ilgi ve alakalarından dolayı Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu’na teşekkürlerini sundu.



Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Kadıköy’de balkonu çöken bina mühürlendi Kadıköy’de 6 katlı binadaki balkonun korozyon nedeniyle demir donatılarının taşıma gücünü kaybetmesi sonucu çöktüğü belirlendi. Kadıköy Belediyesi yaptığı açıklamada, söz konusu binanın mühürlendiğini ve zabıta ekiplerinin gerekli güvenlik önlemlerini aldığını kaydetti. Kadıköy Dumlupınar Mahallesi Melih Cevdet Anday Sokak üzerinde bulunan 6 katlı binanın 5. katındaki balkon geçtiğimiz gece saat 00.10 sıralarında büyük bir gürültüyle çöktü. Olay nedeniyle yaralanan olmazken, binadaki vatandaşlar tahliye edilerek bina mühürlendi. "Korozyona bağlı olarak demir donatıları taşımı gücünü yitirdi" Kadıköy Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, 5. kat ve 12 numaralı dairenin balkonunda korozyona bağlı olarak demir donatıların taşıma gücünü yitirmesi sonucunda kısmi göçme meydana geldiği belirtildi. Yapıdaki riskli durum nedeniyle binanın Kadıköy Belediyesi tarafından tahliye edilerek mühürlendiği kaydedildi. "Bina 1988 yılında ruhsat almış" Söz konusu binanın 1988 yılında ruhsat ve 1992 yılında iskan aldığının belirtildiği açıklamada, "15 bağımsız bölümden 6’sının mal sahibi, 9’unun kiracı olduğu yerde toplam 32 kişi ikamet etmekte olup, olayın yaşandığı anda binada bulunan 24 kişi binadan tahliye edilmiştir. Binaya girişler Kadıköy Belediye Başkanlığı tarafından durdurulmuştur" ifadelerine yer verildi. Binada Kadıköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından tüm güvenlik önlemlerin alındığı, Kadıköy Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından statik inceleme çalışmaları devam ettiği, 4. katın balkonuna düşen moloz parçalarının itfaiye ekipleri tarafından kaldırıldığı aktarıldı.
Muş Muş’ta köylüler yeni bir kale keşfetti Muş’un Bilek köyünde arazide hayvan otlatan köylüler, binlerce ahlat ağacının bulunduğu bölgede tarihi izler taşıyan bir kale kalıntısı keşfetti. Muş merkeze yaklaşık 50 kilometre uzaklıktaki Bilek köyünde yaşayan vatandaşlar, arazi çalışmaları sırasında yeni bir kale kalıntısına ulaştı. Keşfedilen bölgede yaklaşık 110 bin ahlat ağacı bulunması dikkat çekerken, köylüler bu ağaçların bilinçli olarak dikildiğini ve geçmişte burada şarap imalatı yapıldığını ifade etti. Kalenin bulunduğu güzergâhın sağında tarihi Çengili Kilisesi, solunda ise Karakale ile Mercimek Kale Höyüğü yer alıyor. Bu durum, keşfedilen kaleyi hem tarihi hem de arkeolojik açıdan oldukça ilgi çekici hale getiriyor. Bilek köyü sakinleri, kalenin detaylı şekilde incelenmesini ve bölgede arkeolojik kazı çalışmalarının başlatılmasını talep ederek, yapılacak araştırmalarla hem bölge tarihinin aydınlatılmasını hem de Muş’un kültürel turizmine katkı sağlanmasını umut ettiklerini belirttiler. Bilek köyü sakinlerinden Şabeddin Çiçek, bu keşfin Göbeklitepe ile eşdeğer bir keşif olabileceğini belirterek, "Dayım Atik Bey, burada hayvan otlatırken surları olan bir kale keşfettiğini söyledi. Biz de kendi imkânlarımızla araştırma yaptık. Bölgeye geldiğimde gerçekten de 2 metre genişliğinde bir sur bulduk. Köyün büyüklerine sorduk, burada geçmişte bir yapının bulunduğunu söylediler. Yapının üzerinde 4-5 adet havalandırma bacası vardı. İçine taş attığımızda, taşın dibe ulaşması yaklaşık iki dakika sürüyordu. Bu yapının Göbeklitepe ile eşdeğer bir yer olduğunu düşünüyoruz. Çünkü bölgede yaklaşık 110 bin ahlat ağacı bulunuyor. O dönemlerde bu ahlat ağaçlarından hasat edilen armutların şarap yapımında kullanıldığını öğrendik. Bu kalenin de şarap imalatı için kullanıldığını tahmin ediyoruz" dedi. Bilek köyü sakinlerinden Mehmet Atik Özmen ise hayvan otlatırken surları keşfettiğini anlatarak, "Ben burada hayvan otlatıyordum. O sırada bir yapının olduğunu fark ettim. Yapının en üst kısmında bir delik vardı. O delikten taş bırakıyordum ve kulağımı dayadığımda yaklaşık iki dakika sonra taşın dibe ulaştığını duyuyordum. Ancak daha sonra defineciler buraya dadandı ve yapıyı tahrip ettiler. Bu delikler de o dönemde kayboldu. Bizim beklentimiz devletimizin burayı araştırması ve koruma altına almasıdır. Aynı zamanda bölgenin turizme kazandırılmasını istiyoruz. Bu, hem köyümüz hem de bölgemiz için büyük bir fayda sağlayacaktır. Burada, aynı hat üzerinde Kalecik Kalesi, Mercimek Kalesi ve 360 odalı Çengili Manastırı gibi önemli tarihi yapılar da bulunuyor" şeklinde konuştu.