GÜNDEM - 20 Eylül 2025 Cumartesi 16:24

Bebekler ve çocuklar Uluslararası Kayseri Yarı Maratonu’na renk kattı

A
A
A
Bebekler ve çocuklar Uluslararası Kayseri Yarı Maratonu’na renk kattı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin 5’inci Uluslararası Kayseri Yarı Maratonu kapsamında düzenlediği "Çocuk Maratonu" ve "Baby Run" etkinlikleri, renkli ve neşeli anlara sahne oldu. Spor kültürünün küçük yaşta benimsenmesi amacıyla hayata geçirilen etkinliklerde minikler ve bebekler aileleriyle unutulmaz bir gün yaşadı.


Kayseri Büyükşehir Belediyesi, sporu yaşam kültürü haline getirmek amacıyla düzenlediği Uluslararası Kayseri Yarı Maratonu’nun bu yıl beşincisini gerçekleştirirken, geleceğin sporcularını da unutmadı. Spor A.Ş. organizasyonuyla maraton coşkusunu tüm şehre yayan etkinlikte, çocuklar "Çocuk Maratonu" ile kıyasıya yarışırken, bebekler de "Baby Run" etkinliği ile renkli görüntülere sahne oldu.


Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın öncülüğünde 21 Eylül Pazar günü gerçekleştirilecek 5. Uluslararası Kayseri Yarı Maratonu öncesi düzenlenen çocuk odaklı etkinlikler, kentte spora olan ilgiyi bir kez daha ortaya koydu.


Uluslararası Maratonun Kit Dağıtım Günleri kapsamında organize edilen "Çocuk Maratonu", minik koşucuların büyük bir heyecanla start almasıyla başladı. Ailelerinin tezahüratları eşliğinde koşan çocuklar hem eğlendi hem de sporun birleştirici ruhunu doyasıya yaşadı. Etkinlik sonunda tüm çocukların sevinçleri yüzlerine yansıdı.


"Baby Run" etkinliğinde ise emekleyen bebekler piste çıktı. Ailelerinin yönlendirmesiyle minder üzerinde yarışan minikler, hem katılımcılara keyifli anlar yaşattı hem de çocuk gelişimi ve aile iletişimi açısından önemli bir sosyal etkinlik örneği oldu.


Ailelerden Başkan Büyükkılıç’a Teşekkür


Etkinlikler boyunca çocuklara özel oyun alanları, maskot gösterileri ve çeşitli sürpriz aktiviteler de sunuldu. Aileler organizasyondan memnuniyet duyduklarını belirterek, Kayseri’yi çocuk dostu bir spor şehri haline getiren Başkan Büyükkılıç ve ekibine teşekkürlerini iletti.


Büyükşehir Belediyesi’nin çocuklar için hayata geçirdiği tür projeler, Kayseri’nin "Altın Bayrak Ödüllü Avrupa Spor Şehri" unvanına yakışır nitelikte olmaya devam ediyor.


5. Uluslararası Kayseri Yarı Maratonu Parkurları


Öte yandan Kayseri’nin uluslararası arenadaki en büyük spor etkinliklerinden biri olan ve Soğanlı Vadisi temalı 5. Uluslararası Kayseri Yarı Maratonu, 21 Eylül Pazar günü gerçekleşecek. Bu yıl, 21K, 10K ve Halk Koşusu parkurlarında yarışacak sporcular, hem şehrin tarihi ve doğal güzelliklerini keşfedecek hem de büyük ödüller için mücadele edecek. 21K parkurunun start noktası Ordu Evi önünde olacak ve maraton, Sivas Caddesi boyunca devam ederek şehir merkezi üzerinden sona erecek. 10K parkuru ise daha kısa ama aynı derecede heyecanlı bir rotaya sahip. Halk Koşusu parkuru, amatör sporcuların katılımına açık olup, şehri daha yakından görmek isteyenler için ideal bir seçenek olacak.


811 Yabancı Sporcu Yarışta Yer Alacak


Kayseri, bu yıl 5’incisi düzenlenecek Uluslararası Yarı Maraton ile spor dünyasının dikkatini üzerine çekmeye hazırlanıyor. Organizasyona bu yıl da yoğun ilgi gösteriliyor. Aralarında Afganistan, Azerbaycan, Belarus, Almanya, Endonezya, İran, Irak, Kazakistan, Kenya, Mozambik, Rusya, Suriye, Tacikistan, Burundi, Etiyopya, Macaristan, Hollanda ve Tayvan’ın bulunduğu 19 ülkeden toplam 811 yabancı sporcu yarışta yer alacak. Maratona katılan sporcular sadece spor yaparak sağlıklı bir yaşam deneyimi yaşamakla kalmayacak, aynı zamanda toplam 1 milyon 864 bin TL’lik ödül için kıyasıya mücadele edecek.



Bebekler ve çocuklar Uluslararası Kayseri Yarı Maratonu’na renk kattı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Yurtta hava durumu Yurt genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Batı Akdeniz, Tekirdağ, İzmir, Aydın, Muğla, Afyonkarahisar, Kütahya, Zonguldak, Bolu, Düzce, Erzincan, Tunceli çevreleri, Kırklareli’nin kıyı kesimleri, Ankara ve Eskişehir’in güneyi, Konya’nın kuzey ve batısı ile Erzurum’un batısının yağmur ve sağanak yağışlı, Güney Ege kıyıları ile Batı Akdeniz kıyılarının gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Muğla ve Antalya çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde pus ve yer yer sis bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan yapılan tahminlere göre; hava sıcaklığı, mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Rüzgarın genellikle güney ve doğulu, yurdun kuzeybatı ve güneydoğu kesimlerinde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde güney ilçeleri yağmur ve sağanak yağışlı 8 İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı 13 İzmir: Parçalı çok bulutlu, sağanak yağışlı 17 Bursa: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı 13 Adana: Parçalı ve az bulutlu 17 Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 17 Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 14 Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu 15 Erzurum: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden sonra karla karışık yağmurlu yüksekleri kar yağışlı 5