GÜNDEM - 18 Mart 2026 Çarşamba 13:35

Erciyes’te bayram dolu dolu geçecek

A
A
A
Erciyes’te bayram dolu dolu geçecek

Türkiye’nin önemli kış turizmi merkezlerinden Erciyes’te bayramın dolu dolu geçeceğini söyleyen Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Akşehirlioğlu, "Bayramda da Erciyes zamanı diyelim" dedi.


Erciyes’in bütün imkanları ile misafirlerini ağırlamaya hazır olduğunu belirten Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Akşehirlioğlu, "Ara tatil bayramla birleşti. Dolayısıyla yavrularımızın, ailelerimizin bayramda nereye gitsek sorununu Erciyes çözmüş oldu. Burada muhteşem bereketli bir kar yağışı bu sezon geçirdik. Aralık ayının ortasında başlayan sezonumuz mart ayının ortasına geldi, hala dolu dolu devam ediyor. Büyük ihtimalle nisanın sonuna kadar kayağın devam edeceğini öngörüyoruz. Burada da güzel bir fırsat oluştu bayramla birlikte ara tatilin de girmesiyle. Erciyes’te bütün pistler açık. Kayseri Büyükşehir Belediyemizin yatırımlarıyla 19 mekanik tesisi olan uçsuz bucaksız harika pistler ile dört kapımızda hala kayak yapılıyor. Dolayısıyla eşsiz bir fırsat diye düşünüyorum. Tüm misafirlerimizi yurt içinden, yurt dışından bayram tatillerini geçirmek için buraya davet ediyoruz. Burada birkaç imkanı bir arada bulacaklar. Geldiklerinde hemen yanı başımızdaki dünyanın 8. harikası Kapadokya’yı gezme imkanları olacak. Şehir merkezimiz Kayseri, tarihi 6000 yıllık bir şehrimiz. Erciyes’te kayak yapma imkanı bulacaklar. Dolayısıyla birkaç farklı turizm çeşidini burada yaşama imkanı bulacaklar" dedi.



"Oteller rezervasyon almaya devam ediyor"


Akşehirlioğlu, otellerin rezervasyon almaya devam ettiğini söyleyerek, "Otellerimiz, işletmecilerimiz, kayak hocalarımız hepsi hem profesyonel hizmeti sunmak için misafirlerimizi bekliyorlar. Otellerimiz rezervasyonlarını almaya devam ediyorlar. Buradaki ulusal ve uluslararası faaliyetlerimiz devam ediyor. Gelen misafirlerimiz gece kayağı imkanından yararlanacaklar yine. Bayramda hafta sonu da gece kayağımız olacak. Burada sadece kayak değil, işte Snow Kate gibi ATV kar motor turları gibi diğer tüm faaliyetleri de burada yapma imkanı bulacaklar. Muhteşem keyif alacaklarını düşünüyorum. Dolayısıyla güzel bir fırsat. Bundan sonra zaten bayram artık hep kış tatilinin içerisine girecek. Dolayısıyla bu yıl yine herkesin tercihi olduğu gibi bayramda yine Erciyes herkesin tercihi olacak diye düşünüyorum. Herkesi bizimle birlikte Erciyes’te bayramlaşmaya, pistlerde güzel vakit geçirmeye davet ediyorum. Rezervasyonları otellerimiz almaya devam ediyor. Özellikle günübirlik ve çevreden çok fazla misafir geleceğini öngörüyoruz. Konaklamalı olarak otellerimizde şehir dışından misafirlerimiz rezervasyonlarını yapmaya devam ediyorlar. Otellerimiz rezervasyon almaya devam ediyorlar. Herhangi bir konaklama anlamında sorun yok. Misafirlerimiz şu anda hızlı şekilde rezervasyonlarını yaptırıp, güzel, keyifli bir bayram tatili geçirebilirler. Bayramda da Erciyes zamanı diyelim" ifadelerini kullandı.



Erciyes’te bayram dolu dolu geçecek

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Sabiha Gökçen’de Çanakkale ruhu gökyüzüne yansıdı: ATC, Türk bayrağı renkleriyle aydınlatıldı Savunma Sanayii Başkanlığı iştiraki Sabiha Gökçen Havalimanı Meydan Otoritesi HEAŞ, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 111. yıl dönümü kapsamında anlamlı ve dikkat çekici bir çalışmaya imza attı. Havalimanının simge yapılarından Hava Trafik Kontrol Kulesi (ATC), Türk bayrağının kırmızı-beyaz renkleriyle ışıklandırılarak Çanakkale ruhu gökyüzüne taşındı. Sabiha Gökçen Havalimanı’nın simgesi olan kule, Türk bayrağının renklerine büründü. Bu anlamlı görsel çalışma, gece boyunca havalimanına iniş-kalkış yapan uçaklardaki yolcular ve çevre sakinleri tarafından da ilgiyle takip edildi. Günün anlam ve önemine yakışır şekilde gerçekleştirilen bu özel ışıklandırma, havalimanında bulunan yolcular ve çalışanlar tarafından büyük ilgiyle karşılanırken; milli birlik, beraberlik ve vatan sevgisi duygularını da güçlü biçimde yansıttı. Havacılık operasyonlarındaki başarısının yanı sıra; milli ve manevi değerleri yaşatan, toplumsal farkındalık oluşturan kurumsal yaklaşımını bir kez daha ortaya koyan HEAŞ, hayata geçirdiği uygulamanın yalnızca görsel bir çalışma olmanın ötesinde; Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin en önemli dönüm noktalarından biri olan Çanakkale Zaferi’ne duyulan saygının simgesi olarak dikkat çekti. "Milletimizin kalbinde daima yaşayacaktır" HEAŞ Genel Müdürü Faruk Kacır, günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı açıklamada; "Çanakkale’de yazılan destan; iman, cesaret ve vatan sevgisiyle bir milletin geleceğini değiştirdiği eşsiz bir mücadeledir. Bu büyük zaferin 111. yılında, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Çanakkale’de doğan o sarsılmaz ruh, milletimizin hafızasında ve kalbinde daima yaşayacaktır," ifadelerini kullandı.
Balıkesir Burhaniye’de 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kutlandı Burhaniye’de 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Çelenk Sunma Programı gerçekleştirildi. Program, Cumhuriyet Meydanında anıta çelenk konmasının ardından Reha Yurdakul Kültür Merkezinde devam etti. Burhaniye’de 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Çelenk Sunma Programı gerçekleştirildi. Çelenk sunma programı, Kaymakam Cumali Atilla, Garnizon Komutanı Piyade Komando Albay Bahri Yıldız, Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bora Zihni katıldı. Protokol sırasına göre Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulması ile törene başlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile tören sona erdi. Çelenk Sunma Programının ardından Reha Yurdakul Kültür Merkezindeki anma programına geçildi. Reha Yurdakul Kültür Merkezi’ndeki törenlerde de coşku yaşandı. Törene saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlandı. Hasan Akın Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Zekiye Pank’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü mesajı okundu. Çanakkale Zaferi’nin 111. Yıl Dönümü ve Şehitleri Günü’ konulu resim, şiir, kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödüllerinin verilmesi ile programa devam edildi. Koro, zeybek gösterisi, günün önemli olaylarını içeren canlandırmaların yer aldığı ’’Çelikten Duvar, Etten Kale’’ Oratoryosu ile program sona erdi. Program sonrasında şehitler için Burhaniye Koca Camii’nde öğlen namazı öncesinde Burhaniye İlçe Müftülüğü ile Hacı Mehmet Fevzi Köylü Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin ortaklaşa tertip ettiği Mevlid-i Şerif okundu. Akşam da, şehit aileleri için kaymakamlık tarafından iftar yemeği ikram edileceği açıklandı.
Kocaeli KOSTÜ’den kiraya 15 kat zam istendi Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi’nin Başiskele’deki kampüsüne mal sahibi Mehmet Şerif Kanık, 15 kat kira artışı talep etti. Üniversite yetkilileri, bu talebin kabul edilmesi mümkün olmadığını söyleyince dava açtı. Üniversite mütevelli heyeti 5 yıl önce jest yaparak kampüse Mehmet Şerif Kanık’ın kendi ismini vermişti. Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi’nin Başiskele’deki kampüsü için mal sahibi Mehmet Şerif Kanık, 15 kat kira artışı talep etti. Üniversite yetkilileri ise bu talebin kabul edilmesinin mümkün olmadığını söyleyince Kanık dava açtı. Konu hakkındaki sorulara Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, "Üniversitemiz YÖK’ün bilgisi dahilinde bu kampüsü 21 yıllığına kiralamıştı. Bizden önce 6 yıldır boş durduğu için bir hayli masrafı vardı. Kira süresinin uzunluğunu dikkate alarak bu masrafı yapmaya karar verildi. Yaklaşık 5 milyon dolar masraf edildiği muhasebe kayıtlarında mevcuttur. Kira tarihinin başladığı 2021 yılından beri her yıl yasal artış eklenerek kira ödenmektedir. Bu yıl Mehmet Şerif Kanık tarafından ekstra kira artışı talep edildi. Mütevelli heyetimiz huzursuzluk olmaması adına kirayı iki katına çıkarmayı teklif etti. Önce kabul ettiler. Ertesi gün vazgeçtiler. 15 kat kira talep ettiler. Gerekçe olarak ‘çok para kazanıyorsunuz, bu kadarını bize vermeniz gerekir’ şeklinde ifade kullandılar. Anlaşılan o ki, üniversitemizin bu kampüse kattığı değeri bize satmaya çalışıyorlar. Her zaman söylüyoruz, vakıf üniversiteleri ticarethane değildir. Burada 6 bin öğrenci okuyor. Bunun bin 200’ü yüzde yüz burslu okuyor. Bu kiraları verirsek burslu okuyan öğrenci sayısı yarıya düşecektir. Kurucu vakfımız ve mütevelli heyet başkanımız Dr. Talip Emiroğlu her yıl üniversitemize destek oluyor. Sırf bu yıl sağladıkları destek 70 milyon liradır" cevabını verdi. ‘Üniversite kirayı ödeyemediği için çıkartılmak isteniyor’ şeklinde söylentilere Prof. Dr. Elmas, "Bırakın ödememeyi, bir gün bile gecikmemiştir. Yasal hakkımız neyse savunacağız. Burada burslu öğrencilerimizin sayısını artırmaya çalışacağız. İmkanları eğitim adına kullanmak önceliğimizdir. Kampüs sorunumuz yoktur. 21 yıllık kontratımız var. Beş yıl doldu, 16 yılımız daha var. Bu süre içerisinde kendi kampüslerimizi hazır edeceğiz" dedi.