KÜLTÜR SANAT - 30 Ocak 2026 Cuma 12:24

Eski Aynalı Cami yeniden inşa ediliyor

A
A
A
Eski Aynalı Cami yeniden inşa ediliyor

İlçede birçok mahallenin ihtiyacı olan cami ve diyanet eğitim kültür merkezini hayata geçirmeye devam eden Melikgazi Belediyesi, Becen Mahallesi’nde ömrünü tamamlamış olan eski caminin yerinde Aynalı Cami’yi yeniden inşa ediyor.


İlçenin fiziki kalkınmasının yanında toplumun manevi gelişimine de büyük önem veren Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu; "İlçemize okullar, sağlık merkezleri, sosyal tesisler, kütüphaneler, parklar yeni yollar yaptığımız gibi camiler de yapıyoruz. Melikgazi’mize kısa zamanda rekor sayılacak birçok projeyi ve yeni tesisleri kazandırmanın gurunu yaşıyoruz. Toplumumuzun değerlerine sahip çıkan, maneviyatı güçlü nesillerin yetişmesi için ibadethane ve eğitim alanlarında üzerimize düşeni yapıyoruz. Dini eğitimlerin temel taşı olan camilerimizin desteklenmesi çok güzel. Kayseri bu konuda çok şanslı. Camilerimiz birliğimizdir, dirliğimizdir. Becen Mahallesinde ömrünü tamamlamış olan Aynalı Camimizi bir hayırseverimizin maddi desteği ile yeniden inşa ediyoruz. İnşaatı hızla tamamlanıyor. Bu kapsamda kıymetli hayırseverimize, bu sürece destek veren Cami Derneği ve yönetimine teşekkür ederiz. 240 kişilik Aynalı Camimiz, milli birlik ve maneviyatımızın sembolü olacak inşallah. Camide şadırvan, imam odası, imam evi, çok amaçlı salon yer alacak. Son yıllarda yaptığımız çoğu cami projemiz, sadece ibadethane olarak değil; aynı zamanda mahallelerin sosyal buluşma noktaları haline geliyor. Gençler ve hanımlar birçok etkinlikte bir arada oluyor. Camimizin şimdiden Melikgazi’mize hayırlı olmasını dilerim" dedi.



Eski Aynalı Cami yeniden inşa ediliyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Spor A.Ş.’nin 3. kış dönemi spor okulu kayıtları başladı Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin spor alanında marka kuruluşu Spor A.Ş. tarafından düzenlenecek, 3. Kış Dönemi Spor Okulu kayıtları başladı. 17 tesiste 15 branşta düzenlenecek kurslar, 17 Şubat 2026’da başlayıp 29 Mart 2026’da tamamlanacak şekilde planlandı. Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç yönetimdeki Kayseri Büyükşehir Belediyesi her yaş grubundan vatandaşı sporla buluşturan hizmetlerini hız kesmeden sürdürüyor. Kente kazandırdığı spor yatırımları ve vizyonu ile Altın Bayrak ödüllü ACES 2024 yılı Avrupa Spor Şehri ünvanını elde eden ve şimdi de Dünya Spor Başkenti adayı olan Kayseri’de, yediden yetmişe tüm Kayserililerin sporu bir yaşam şekli haline getirmesini hedefleyen spor hizmetlerinden biri olan Spor Okulunun 3. Kış Dönemi için kayıtlar başladı. Büyükşehir Spor A.Ş. tarafından düzenlenen futboldan basketbola, okçuluktan tenise, yüzmeden kick boksa birbirinden farklı 15 branşın yer aldığı, 17 Şubat 2026’da başlayıp 29 Mart 2026’da tamamlanacak 3. Kış Dönemi Spor Okulu’na kayıtlar www.sporaskayseri.com.tr internet adresi üzerinden alınıyor. 17 spor tesisinde, yetişkin kursları 16-65 yaş, cimnastik 4-10 yaş, yüzme 6-15 yaş, futbol 6-14 yaş, basketbol 7-15 yaş, hentbol 7-15 yaş, tenis 7-15 yaş, masa tenisi 5-15 yaş, okçuluk 7-15 yaş, geleneksel okçuluk 7-15, buz pateni 4-15 yaş, kick boks 7-15 yaş, voleybol 7-15 yaş, badminton 7-15 yaş, atletizm 7-15 yaş ve wushu tao 4-12 yaş olmak üzere gerçekleştirilecek olan kurslarda spor okulu kurs ücreti öğrenci aylık 1500 TL olarak belirlendi.