GÜNDEM - 25 Eylül 2025 Perşembe 12:07

Hacılar’a değer katacak proje imzalandı

A
A
A
Hacılar’a değer katacak proje imzalandı

Hacılar’da Erciyes Mahallesi’ne yapılacak olan Prof. Dr. Mahmud Esad Coşan Cami Şerifi Külliyesi ve Gençlik Eğitim Merkezi için protokol imzalandı.


Hacılar Belediyesi’nde gerçekleştirilen imza törenine; Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, Kayseri İl Müftüsü Durmuş Ayvaz ve hayırsever Kartallar Damper Şirketi adına iş insanı Ömer Kartal katıldı. Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan törende yaptığı konuşmada şunları söyledi;


"İl müftümüz kıymetli Durmuş hocama hoş geldiniz diyorum, birlikte bu mutluluğu yaşıyoruz. Hayırseverimiz Ömer Kartal kardeşimiz Kartallar Damper Şirketi olarak bugün bu protokolde imzaları var. Erciyes Mahallesinde yaklaşık 900 metrekarelik bir alanda hem camimiz hem de gençlik merkezimiz olacak inşallah. Burada sınıflarımız, kütüphanemiz, oyun alanlarımız da olacak. Özellikle son yıllarda sıkça kullanılan ve beğenilen, Diyanetimizin il ve ilçe müftülüğümüzle birlikte çok güzel uyguladığı örneklerini ilçemizde de son haliyle görmüş olacağız. Rabbim hayırlarını kabul etsin. Kıymetli hocanın desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Yine ilçe müftülüğümüze katkıları için teşekkür ediyorum. En kısa sürede, protokolde 18 ay yazmışsak da inşallah bir yıl içerisinde burayı vatandaşlarımızın, özellikle gençlerimizin ve bayanlarımızın kullanımına sunmayı sabırsızlıkla bekliyoruz. İlçemize, ilimize hayırlı olsun. Rabbim kıymetli hayır sahibinin hayrını kabul etsin. İnşallah burada hep birlikte ibadet edeceğimiz günleri de Halık bize göstersin diye dua ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun."


Kayseri İl Müftüsü Durmuş Ayvaz; "Ben de çok mutlu ve memnun olduğumu ifade etmek istiyorum. Evvela başından beri bu işi organize eden, yerin tahsisinden bu güzelliğin hazırlanmasına kadar emeği bulunan belediye başkanıma ve hayır sahibimize teşekkür ediyorum. Cami bizim medeniyetimizin temeli, merhamet medeniyetimizin en önemli sembolüdür. Cami sadece ibadet edilen bir yer değil, aynı zamanda hayatımıza yön veren, geleceğimiz olan çocuklarımızın manevi donanımını üstlenecek mekanlardır. Çok amaçlı fonksiyonları vardır. Asr-ı Saadet’te böyle kullanılmıştır, inşallah tekrar o ruhu yaşıyoruz. Sayın Belediye Başkanımızın bizzat bu işe öncülük yapması bizleri çok duygulandırıyor. Belediyelerimiz sadece maddi imar değil, manevi imar konusunda da sorumluluk üstleniyor. Bu manevi imara öncülük yapmasından ve diğer hizmetlerde her zaman yanımızda olmasından dolayı teşekkür ediyorum."


Hayırsever Kartallar Damper adına konuşan iş insanı Ömer Kartal; "Bu, şirketimizin bir ahde vefa projesi. Biz bu topraklarda büyüdük, bizde emeği olan Hacılar halkına hayırlı uğurlu olsun diyorum. İsim olarak da bizlerin yetişmesine emeği olan Prof. Dr. Mahmud Esad Coşan Hocaefendi için bir ahde vefa projesi olarak düşündük. En kısa sürede tamamlayıp halkımızın hizmetine sunacağız inşallah. Rabbim kabul eylesin" dedi.



Hacılar’a değer katacak proje imzalandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ordu Ordu’da alkollü sürücü park halindeki hafif ticari araca çarptı: 2 yaralı Ordu’nun Ünye ilçesinde alkollü sürücünün neden olduğu kazada 2 kişi yaralandı. Kaza, Fevzi Çakmak Mahallesi Devlet Sahil Yolu Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Fatsa istikametinden Ünye şehir merkezi yönüne seyir halinde olan Mustafa U. (62) yönetimindeki 52 FM 985 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yol kenarında park halinde bulunan ve içerisinde Muharrem K.’nın (24) oturduğu 59 ACC 363 plakalı hafif ticari araca çarptı. Çarpışmanın şiddetiyle savrularak takla atan otomobilde sürücü Mustafa U. (62) aracın içinde sıkıştı. Çevredekilerin 112 Acil Çağrı Merkezi’ne haber vermesi üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin çalışmasıyla araçtan çıkarılan Mustafa U. ile hafif ticari araçta bulunan Muharrem K. (24), sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Ünye Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kaza nedeniyle ulaşım bir süre tali yollardan sağlanırken, Ünye İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Büro Amirliğine bağlı ekipler bölgede güvenlik önlemi aldı. Kazaya karışan otomobilin çekici yardımıyla yoldan kaldırılmasının ardından trafik akışı yeniden normale döndü. Kazada yaralanan araç sürücülerinin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilirken, otomobil sürücüsü Mustafa U.’nun 0.94 promil alkollü olduğu öğrenildi. Polis kazayla ilgili inceleme başlattı.
Nevşehir Nevşehir’de bir araçtan uzun namlulu silah mermileri çıktı Nevşehir’de polis ekiplerince bir araçta yapılan aramada çok sayıda uzun namlulu silaha ait mermi ile bıçak ele geçirildi. Olay, gece saatlerinde 2000 Evler Mahallesi TOKİ İş Merkezi civarında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, telefonda tartıştıkları şahıslarla buluşmaya giden iki genç, karşılarında kalabalık bir grup görünce geldikleri araçla olay yerinden kaçtı. Bunun üzerine kalabalık grup, kaçan araca saldırarak zarar verdi. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Şüphelileri yakalamak için geniş çaplı çalışma başlatan ekipler, gençlerin kaçtığı 50 NE 368 plakalı otomobili, 2000 Evler Mahallesi 38. Sokak üzerinde bir apartmanın yanında terk edilmiş halde buldu. Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla araçta yapılan aramada çok sayıda uzun namlulu silaha ait mermi ile bıçak ele geçirildi. Araç sahibi, otomobilin oğlu ve arkadaşları tarafından gezmek amacıyla alındığını belirterek, araçta bulunan mermilerin geçmiş tarihlerde iş yerine gelen bir müşteriden kaldığını, bir süre dükkânda muhafaza ettikten sonra araca koyduğunu ifade etti. Araçta bulunan bıçaklardan ise haberi olmadığını söyledi. Araçta yapılan adli aramanın ardından araçta bulunan mermi ve bıçaklara el konulurken, şahıslar ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
İzmir Husumetli olduğu akrabasının boğazını kesip kahvehanenin önüne attı İzmir’in Urla ilçesinde, alacak-verecek meselesi yüzünden husumetli olduğu akrabasının boğazını keserek öldüren zanlı, cansız bedeni otomobille getirip kahvehanenin önüne attı. Zanlının cesedi bıraktıktan sonra çevredekilere, "Polise haber verin, ibreti alem için yaptım" dediği iddia edildi. Olay, Urla ilçe merkezinde bulunan Mermerli Çeşme mevkiinde meydana geldi. İddiaya göre, R.Ş. ile akrabası Gökhan Şimşek (35) arasında alacak verecek meselesi yüzünden husumet bulunuyordu. R.Ş., henüz bilinmeyen bir yerde Şimşek’i otomobil içerisinde boğazını keserek öldürdü. Daha sonra içi kan gölüne dönen otomobille Mermerli Çeşme mevkiine gelen cinayet zanlısı R.Ş., araçtan indirdiği cansız bedeni bir kahvehanenin önüne attı. "İbreti alem için yaptım" Olayı gören çevredeki vatandaşlar büyük bir şok yaşarken, zanlının kalabalığa dönerek, "Polise haber verin, ibreti alem için yaptım" dediği öne sürüldü. Vatandaşların durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirmesi üzerine bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Adrese gelen sağlık ekiplerince yapılan kontrollerde Gökhan Şimşek’in hayatını kaybettiği belirlendi. Polis ekipleri olay yerinde geniş güvenlik önlemleri alırken, Şimşek’in cenazesi, savcı ve olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmasının ardından kesin ölüm nedeninin belirlenmesi amacıyla İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Cinayet şüphelisi R.Ş. ise polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.