GÜNDEM - 13 Mayıs 2025 Salı 17:57

Hacılar’da yatırım fırsatları için nefesler tutuldu

A
A
A
Hacılar’da yatırım fırsatları için nefesler tutuldu

Hacılar Belediyesi, ilçenin gelişimi ve yeni projelerin finansmanına katkı sağlamak amacıyla 14 Mayıs 2025 Çarşamba günü saat 14.00’te, Şehit Polis Ahmet Cihan Kilci Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda arsa satış ihalesi gerçekleştirecek.


İhale kapsamında 11 adet villa parseli ile 1 adet ticari arsa, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 45. maddesine göre Açık Teklif Usulüyle satışa sunulacak.


Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, düzenlenecek ihalenin sadece gayrimenkul satışı değil, aynı zamanda Hacılar’a yapılacak yeni yatırımların kapısını aralayacağını ifade ederek şunları söyledi:


"Belediyemize ait arsalardan elde edilecek gelir, yine Hacılar’ımızın hizmetinde kullanılacak. Altyapıdan üstyapıya, sosyal donatı alanlarından çevre düzenlemelerine kadar bu kaynak, ilçemize değer katacak yatırımların kaynağı olacak. Biz her kazancı Hacılar için harcıyor, her adımda geleceğimizi inşa ediyoruz."


İhaleye katılmak isteyen gerçek ve tüzel kişiler, detaylı bilgilere ve arsa listelerine www.hacilar.bel.tr internet adresinden ulaşabilecek. Satışa sunulan arsalar için yüzde 20 peşin, kalan tutar 10 eşit taksitle ödeme imkânı da sağlanacak.


Hacılar Belediyesi, şeffaf yönetim anlayışı doğrultusunda gerçekleştirdiği tüm ihalelerde olduğu gibi bu süreçte de kamuoyunu bilgilendirmeye devam edecek.



Hacılar’da yatırım fırsatları için nefesler tutuldu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Yozgat Binlerce yıllık Roma Hamamı, ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde bulunan ve halk arasında ‘Kral Kızı Hamamı’ olarak da bilinen 2 bin yıllık Roma Hamamı yerli ve yabancı turistleri ağırlıyor. Roma İmparatorluğu döneminde, yaklaşık 2 bin yıl önce inşa edildiği değerlendirilen hamam, Anadolu’da antik çağlardan günümüze kadar işlevini koruyarak ulaşan nadir yapılar arasında yer alıyor. Termal su kaynağı üzerine kurulan yapı, hem mimarisi hem de sürekli akan sıcak suyuyla dikkat çekiyor. Sarıkaya Belediyesi’nde Roma Hamamı’nın Sorumlu Şefi olarak görev yapan Rasim Şahin günlük ortalama 50 ile 200 arası ziyaretçi geldiğini belirtti. Şahin, okul gezisi için öğrencileri sıklıkla ağırlayan Roma Hamamı’na en son gelen ziyaretçilerin Fransız turistler olduğunu söyledi. Şahin, "Bisiklet ile dünya turuna çıkan iki tane Fransız arkadaş geldi. Burayla alakalı fikirlerini beyan ettiler. Buraya gelen ziyaretçilerin yorumları güzel. Karşılama, ağırlama, çay kahve ikramımız, fotoğraf çekimi olsun gerekli ilgi alakayı gösteriyoruz. Roma Hamamı’nı ziyarete gelen vatandaşlarımız için ören yerini ziyaretleri bittikten sonra rahatça oturup kahve içebilecekleri bir alanı bize sunan Sarıkaya Belediye Başkanı Osman Gözan’ın katkılarıyla tahsis edilmiştir. Ayrıca hediyelik eşya bölümümüz de mevcut" dedi. Yıl boyunca yerli turistlerin yanı sıra yurt dışından da gelen ziyaretçileri ağırlayan Sarıkaya Roma Hamamı, Yozgat’ın kültürel mirasının en önemli simgelerinden biri olarak öne çıkıyor.