SPOR - 06 Aralık 2025 Cumartesi 10:32

Kadınlar 1.Lig’de namağluplar karşılaşacak

A
A
A
Kadınlar 1.Lig’de namağluplar karşılaşacak

Türkiye 1. Kadınlar Futbol Ligi A Grubu’nda ilk 5 haftayı namağlup geçen Auran Kayseri Kadın FK, yarın kendisi gibi yenilgi yüzü görmeyen Gaziantep Safirspor’a konuk olacak.


Türkiye 1. Kadınlar Futbol Ligi A Grubu’nda şampiyonluğun en güçlü adaylarından biri olan Auran Kayseri Kadın FK; yarın deplasmanda maça çıkacak. Sarı kırmızılı ekip ligin 6. hafta karşılaşmasında kendisi gibi namağlup yoluna devam eden Gaziantep Safirspor takımına konuk olacak. Ligin 5. haftasını tek bir puan bile kaybetmeden geçen iki takımdan ev sahibi Gaziantep Safirspor 15 puan ile lider durumda bulunurken, Kayseri Kadın FK ise aynı puan ve averaj ile ikinci sırada yer alıyor. Şampiyonluk yolunda son derece büyük önem taşıyan karşılaşma yarın Gaziantep Batur Stadı’nda saat 12.00’da başlayacak.


Maçı Gaziantep Bölgesi’nden Hakkı Tahir Erkaç yönetirken, yardımcılıklarını ise Yunus Emre Demir ile İrem Biçen üstlenecek.



Kadınlar 1.Lig’de namağluplar karşılaşacak

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Kurban Bayramı öncesi İstanbul’da sevk noktalarında yoğun mesai Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi İstanbul’a kurbanlık hayvan girişlerine yönelik denetimler başladı. İstanbul’a giriş yapan kurbanlık hayvanlar, Riva Canlı Hayvan Sevk Kontrol Noktası’nda ekipler tarafından tek tek kontrol edildi. Yol kontrolleri kapsamında hayvanların küpeleri, pasaportları ve veteriner sağlık raporları incelendi. Denetimlere ilişkin açıklamalarda bulunan Suat Parıldar, 2026 yılı itibarıyla kontrollerin başladığını belirterek, geçtiğimiz yıl İstanbul’a yaklaşık 60 bin büyükbaş ve 81 binin üzerinde küçükbaş hayvan sevki gerçekleştirildiğini söyledi. Parıldar, 2025 yılında kent genelinde yaklaşık 80 bin büyükbaş ve 94 bin küçükbaş hayvanın kurban ibadeti kapsamında kesildiğini ifade ederek bu yıl da benzer rakamların beklendiğini kaydetti. Kurban Hizmetleri Komisyonu’nun çalışmalarına da değinen Parıldar, geçici kurban satış ve kesim alanlarına belge verilirken hijyen, sağlık ve hayvan refahı kriterlerinin titizlikle incelendiğini belirtti. Kesim alanlarında vatandaşların dini vecibelerini sağlıklı ve uygun şartlarda yerine getirebilmeleri için gerekli tüm şartların denetlendiğini aktardı. Vatandaşlara çağrıda bulunan Parıldar, kurbanlık alımlarında kulak küpesi, pasaport ve veteriner sağlık raporlarının mutlaka kontrol edilmesi gerektiğini söyledi. İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin 7 gün 24 saat görev başında olduğunu belirten Parıldar, Kurban Bayramı’nın sağlık, huzur ve bereket getirmesi temennisinde bulundu.