SPOR - 27 Eylül 2025 Cumartesi 14:18

Kayserili okçu Dünya ikincisi oldu

A
A
A
Kayserili okçu Dünya ikincisi oldu

Kayserili paralimpik okçu Kenan Babaoğlu; takım arkadaşı Öznur Cüre Girdi ile birlikte Güney Kore’nin Gwangju şehrinde düzenlenen 2025 Para Okçuluk Dünya Şampiyonası’nda Dünya ikincisi oldu.


Kayseri Spor A.Ş. Spor Kulübü’nün gururu paralimpik okçu Kenan Babaoğlu, takım arkadaşı Öznur Cüre Girdi ile birlikte Güney Kore’nin Gwangju şehrinde düzenlenen 2025 Para Okçuluk Dünya Şampiyonası’nda adını finale yazdırdı.Başarılı ikili Çin’e karşı altın madalya mücadelesi verdi. Final atışlarında Çin ekibinin gerisinde kalan Kenan Babaoğlu ile Öznur Cüre Girdi Dünya ikincisi olarak gümüş madalyanın sahibi oldu. Spor A.Ş tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada; "Bizleri gururlandıran sporcumuz Kenan Babaoğlu’nu, takım arkadaşını ve milli takımımızı gönülden tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Memduh Büyükkılıç sporcularımızı tebrik ederek başarılarının devamını diledi" ifadeleri kullanıldı.



Kayserili okçu Dünya ikincisi oldu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Atakum Belediyesinden kabir ziyareti yapan vatandaşlara çiçek fidesi Samsun Atakum Belediyesi ekipleri, Kurban Bayramı arefesi kabir ziyareti yapan vatandaşlara çiçek fidesi dağıttı. Atakum sınırları içerisindeki mezarlıkların bakım ve onarımını tamamlayan Atakum Belediyesi ekipleri, Kurban Bayramı arefesi kabir ziyareti yapan vatandaşlara çiçek fidesi dağıttı. Belediye ekipleri, mezarlık girişlerinde sabahın erken saatlerinde kurdukları stantlarda yakınları için dua etmeye gelen vatandaşları karşıladı. Ekipler, vatandaşlara çeşitli türlerde rengarenk çiçek fideleri takdim ederek duygularını paylaştı. Ekipleri karşılarında görünce duygusal anlar yaşayan vatandaşlar, Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel’e ilgisi ve duyarlılığı için teşekkür etti. Fideleri yakınlarının kabirlerine diken vatandaşlar, "Allah razı olsun. Mezarlıklar temizlenmiş, bakımı yapılmış. Çok güzel olmuş, çok memnun kaldık. Teşekkür ederiz" cümleleriyle duygularını ifade etti. "Sosyal belediyecilik anlayışıyla" Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel tüm vatandaşların Kurban Bayramı’nı kutlayarak, "Sosyal belediyecilik anlayışını temel alarak hizmet sunan Atakum Belediyesi olarak, her zaman halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Bugün, ekiplerimizle beraber bayram arefesinde yakınlarının kabirlerini ziyaret eden vatandaşlarımızın duygularını paylaştık. Sevdiklerini, yakınlarını kaybeden vatandaşlarımıza metanet, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet dilerim. Kurban Bayramı’nın ülkemizde demokrasi, adalet ve insan hakları adına güzel gelişmeler için başlangıç olmasını gönülden diliyor, tüm halkımızın Kurban Bayramı’nı kutluyorum" dedi.
Hatay Şehit babasının, elini öpüp bayramını kutlayan Vali’yle diyaloğu yürekleri ısıttı Hatay’da Kurban Bayramı öncesi il protokolü tarafından gerçekleştirilen şehitlik ziyaretinde ayakta durmakta güçlük çeken şehit babasının, elini öpüp bayramını kutlayan Vali Mustafa Masatlı’yla diyaloğu yürekleri ısıttı. Şehitliğe gerçekleştirilen ziyarete Hatay Valisi Mustafa Masatlı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Antakya Belediye Başkanı İbrahim Naci Yapar ve il protokolü katıldı. Şehitlik ziyaretinde kabirlere karanfil bırakılarak şehit ailelerinin bayramları kutlandı. Şehit Osman Durmaz’ın kabrinde gerçekleşen bayramlaşma esnasında Vali Mustafa Masatlı, ayağa kalkmakta güçlük çeken şehit babası Şehabettin Durmaz’ın elini öperek bayramını kutladı. Şehit aileleriyle sık sık bir araya gelen Vali Masatlı’ya aileler ilgi gösterdi ve yürek ısıtan diyaloglar yaşandı. Şehit aileleriyle gerçekleşen bayramlaşma sonrası il protokolü bayramlaştı. Asrın felaketinin sarıldığı kentte her bayramın bir önceki bayramdan daha güzel geçtiğini belirten Vali Masatlı, "Askerlerimizin, polislerimizin kabirlerini ziyaret ettik ve ailelerinin bayramlarını kutladık. 6 Şubat asırların felaketinden sonra şehrimizde derin yaralar oluştu. Canlarımızı kaybettik, hem de yapı stoğumuz ciddi derecede hasar aldı. O günden bu güne sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ve başkanlığında dünyada afet sonrası en büyük ihya, inşa ve imar çalışmaları seferberlik ruhuyla devam ediyor. Çok şükür vatandaşlarımızı konutlarımıza yerleştiriyoruz. Her bayramımız bir önceki bayramımızdan daha neşeli, daha huzurlu ve daha güzel geçiyor. Çarşılarımız daha hareketli, insanlarımız daha mutlu. Şehrimizin dışarısında olan hemşehrilerimiz şehrimize gelmeye başladı. Bunların tamamı bizde mutluluk ve huzur oluştururken diğer taraftan da şehrimize gelmeleri mutluluğumuzu arttırıyor" dedi.
Kayseri MHP’de bayramlaşma Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri İl Başkanlığı’nda bayramlaşma programı düzenlendi. Programda konuşan MHP İl Başkanı Enes Ertuğrul Kalın; "Önümüzdeki dönemde kongrelerimizi gerçekleştirip daha güçlü, daha kararlı bir teşkilat anlayışıyla Kayseri’de üç hilalli sancağı şereflendirmeye devam edeceğiz" dedi. Parti İl Binası önünde düzenlenen bayramlaşma programında konuşan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç birlik ve beraberlik mesajı vererek vatandaşların bayramını kutladı. Büyükkılıç; "Şükürler olsun bir Kurban Bayramı’na daha eriştik. Bugün arifesini idrak ediyoruz, yarın nasip olursa kurbanlarımızı kesmek üzere sahaya dağılacağız. İbadet niyetiyle yapacağımız hizmeti de hayata geçireceğiz. Bayram birlik demek, beraberlik demek, dayanışma demek, kardeşlik demek. Bu dayanışmayla da ihtiyacı olanlara kesmiş olduğumuz kurbanlarımızdan onlara da destek vermek demek" dedi. AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Okandan ise; "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin ülkenin duruşuna vermiş olduğu katkı ve ortaya koydukları iradeyle beraber inşallah Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşmak için, dimdik durabilmek için kaygı koyduklarına şahidiz. Bizler de üzerimizdeki sorumluluğun farkındayız. AK Parti İl Başkanlığı olarak MHP İl Başkanı Enes Ertuğrul Kalın ile birlikte adeta bir kardeş gibi, bir yoldaş gibi aynı yolu yürüyoruz ve yürümeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. MHP İl Başkanı Enes Ertuğrul Kalın da vatandaşların bayramını kutlayarak; "Birbirimizi sevmemiz, yan yana durmamız gerektiğini düşünüyorum. Birbirimizi kırmadan, birbirimizi severek geçmişten bu güne tarihimizden aldığımız güçle Kayseri’de ülkücü milliyetçi hareketin mukaddes sancağını Cumhur İttifakı anlayışıyla daha ileriye götürmemiz gerekiyor. Allah nasip ederse önümüzdeki dönemde kongrelerimizi gerçekleştirip daha güçlü, daha kararlı bir teşkilat anlayışıyla Kayseri’de üç hilalli sancağı şereflendirmeye devam edeceğiz" diye konuştu. Konuşmaların ardından MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Okandan, MHP Kayseri İl Başkanı Enes Ertuğrul Kalın; partililer ve vatandaşlarla bayramlaştı.